Op 9 december 2013 stapten Joost en ik in het ‘geregistreerd partnerschapsbootje’. Ik werd mevrouw S. en de vrouw van. Vandaag zijn we dus 1 jaar officieel partners. Wat een feest! 

IMG_0254

5 jaar geleden leerden we elkaar kennen, op een Halloween feest in de kroeg. De vonk sloeg direct over en vrijwel direct waren we elke dag samen. Een aantal maanden later woonden we samen en nog iets later verhuisden we naar ons huidige appartement. Kinderen en trouwen kwamen wel eens ter sprake, maar in eerste instantie niet concreet. Toen we vorig jaar weloverwogen en gepland (voor zo ver dat kan) in verwachting waren, begon er toch wat te kriebelen. We wilden alles zo goed mogelijk vastleggen voor onze Luuk. En ik wilde ook wel dezelfde achternaam als mijn mannen dragen. Trouwen wilden we niet, dat doe je immers met een mooie jurk en een flink feest ’s avonds. Daar hadden we op dat moment de financiële middelen niet voor. Dus kozen we voor geregistreerd partnerschap. Samen met 2 getuigen gingen we naar het gemeentehuis een jaar geleden. Waar alles toch ineens erg officieel bleek te gaan. We moesten ‘ja’ tegen elkaar zeggen en mochten de ringen bij elkaar om doen.

IMG_0258

Het is onvoorstelbaar hoe ons leven is veranderd in een jaar tijd. Van vriend en vriendin veranderden we in man en vrouw. En een paar maanden later werden we ook nog eens papa en mama. Maar onze liefde voor elkaar is zeker niet veranderd. Ik vind het fantastisch om te zien hoe Joost de vaderrol op zich neemt. Ik krijg kriebels in mijn buik als ik Luuk zie stralen zodra Joost thuis komt van zijn werk. En buiten dat alles ben ik ook nog steeds iedere dag blij als Joost uit zijn werk thuis komt. Nog steeds kunnen we urenlang met elkaar praten over zinvolle en zinloze dingen in het leven. We lachen samen, huilen samen, praten samen, leven samen.

IMG_0263

Ik ben nog steeds iedere dag blij dat Joost in mijn leven is gekomen 5 jaar geleden. Ik ben blij dat hij de vader van mijn zoon is. En bovenal dat hij me accepteert zoals ik ben. Zo hoort het immers ook te gaan in een goede relatie.

Op naar het volgende jaar als man en vrouw.

Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (33), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (7) en Maik (5). Samen met mijn vriend en mijn 2 kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een speelleergroep en bso en volg ik een studie tot pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous 37,2 weken in en uit mijn buik
Next 100 happy mama days #5

12 thoughts on “1 jaar officieel partners

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Zwangerschapsverlof zit erop

10 januari 2017
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten