Jeetje wat zijn de afgelopen weken voorbij gevlogen. Al voordat je het weet zit je ’s nachts weer rechtop in je bed om de kleine man te voeden en even later gaat de wekker van Joost omdat de dag weer begint. Nu begrijp ik waarom ouders altijd zeggen dat kinderen binnen no time 18 zijn. Want je knippert met je ogen en er is alweer een dag voorbij.

Maar wat is het fan-tas-tisch! Direct vanaf het moment dat Luuk ter wereld kwam is zo’n minimensje afhankelijk  van je. En dat is even wennen. Niet de deur uit kunnen op de momenten dat het uitkomt of je even wat nodig hebt. We moeten plannen. Is er genoeg te eten in huis? Hebben we voldoende luiers liggen? Want stel nou dat Luuk een minder dagje heeft, dan lukt het helemaal niet om even richting de winkels te gaan, maar eten en poepen doet ie toch.. Is hij aan het huilen door krampjes of maagzuur biedt slapen op mijn borst de beste troost. Kan hij niet slapen om wat voor reden dan ook, dan is het toch het fijnst in mama’s armen. Met als resultaat dat ik soms niet voor 12 uur ’s middags uit bed ga, want dan lig ik al urenlang alleen maar naar dat kleine ventje in mijn armen te staren. En hij staart terug, steeds meer. En terwijl ik zie dat zijn ogen bijna dagelijks van kleur veranderen en zijn lange plukje haar bovenop de achterkant van zijn hoofd steeds van model veranderd, volgt hij mijn bewegingen, terwijl hij af en toe een gek gezicht trekt om zijn luier vol te produceren. Ik, die onrustig werd van helemaal niks doen de afgelopen maanden, lig uren op bed, alleen maar naar mijn eigen baby te kijken. Wie had dat ooit gedacht?

En zo leven we al een maand. 1 maand is er alweer voorbij sinds onze mooie Luuk geboren is. 1 maand.. Niet te geloven dat de tijd zo snel gaat. Maar nu hij elke dag meer lijkt te doen en steeds meer contact zoekt met zijn ogen en zijn handen, kan ik ook eigenlijk niet wachten op alles wat ons de komende maand gaat brengen. Ik ben alweer een maand moeder. En dat blijf ik ook nog eens voor de rest van mijn leven. Bizar, maar ook zo gaaf tegelijkertijd!

Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (33), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (7) en Maik (5). Samen met mijn vriend en mijn 2 kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een speelleergroep en bso en volg ik een studie tot pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous Eerste Pasen
Next Pinterest verslaafd

14 thoughts on “1 maand moeder

 1. Aaah wat liefdevol geschreven. Het is inderdaad een cliché maar wel waar, het gaat snel. Mijn dochter word dit jaar alweer 7 en mijn zoon 4.

  1. Het gaat hard he, 4 is helemaal zo’n leeftijd, dan gaan ze ook nog eens naar school. Pffffff, ik moet er nog niet aan denken hihi.

 2. Precies hetzelfde zei ik al tegen mijn dochter .. genieten en nog meer genieten want voor je het weet is ze 28 haha

  JOh, dat ritme komt vanzelf wel weer
  Elise

  1. Toch luister ik daar nooit naar als andere mensen dat tegen me zeggen. Je moet het zelf ervaren 🙂

   En dat ritme maak ik me ook niet druk om 🙂 Al duurt dat nog zo lang tot hij naar school gaat, daar vinden we onze weg wel in.

 3. Ahhhh wat een schatje! Ja, het gaat echt bizar snel. Ik kan niet geloven dat mijn zoontje alweer bijna twee is. Wat is er ingodsnaam met mijn baby gebeurd?

  1. Haha, maar Sam is ook wel een hele leuke dreumes! Elke leeftijd heeft zo zijn leuke kanten. En zodra ze te groot worden, maak je weer een nieuwe.. Zwanger zijn is zooooo leuk *kuch* 😉

 4. Jep, het gaat snel! En toch kan ik mij al die onzekerheden van de eerste weken nog goed herinneren. En dan ben ik blij dat hij volgende week 3 wordt en gewoon kan vertellen wat er aan de hand is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Mijn angsten deze zwangerschap

19 maart 2016
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten