We zitten alweer in 2018, wat gaat de tijd toch snel! Ik kijk op de laatste dagen van het jaar altijd terug naar het voorgaande jaar en daar horen natuurlijk ook bloggerelateerde zaken bij. Ik nam je al mee in mijn blogjaar in mijn zelfbedachte blogoverzicht tag. Maar wil ook nog even benoemen welke artikelen het best gelezen zijn op MamaKletst in 2017. Het zijn niet perse artikelen die in 2017 geschreven zijn, een deel namelijk niet. Maar ze zorgden met elkaar voor een groot aantal bezoekers. Artikelen die ik wil en moet koesteren dus. 

Hema mama basics

Het hema mama basics artikel over de positiekleding bij Hema, is echt al een aantal jaar een van de best gelezen blogs op MamaKletst. De meeste hits komen dan ook via Google.

Ikea ledikant als co-sleeper

Op nummer 2 staat het Ikea Ledikant als co-sleeper artikel. En oh wat was het toch heerlijk om op die manier samen met Maik te kunnen slapen. Hadden we dit bij Luuk ook maar gedaan, want ik heb er echt van genoten. En dat meer mensen het willen, mag duidelijk zijn aangezien dit artikel erg veel gelezen wordt.

Stenn kwam met 26 weken ter wereld

Tijdens mijn zwangerschap gebeurden er een aantal heftige dingen, zoals een enorme vroeggeboorte. Stenn, het zoontje van iemand met wie ik echt samen zwanger was, kwam al ter wereld met 26 weken zwangerschap.

baby moment cards van Hema

Baby moment cards van HEMA

Nog zo’n blog over een hema artikel die erg goed loopt. Ook al een paar jaar trouwens. De hema baby moment cards worden volgens mij niet eens meer verkocht, maar er komen nog dagelijks tientallen mensen via Google op dit artikel terecht.

Foute kersttruien bij Kruidvat

Foute kersttruien zijn een echte hype geworden, waar wij zelf ook graag aan mee doen trouwens. Het foute kersttruien bij Kruidvat artikel van vorig jaar werd ook dit jaar weer erg goed gevonden.

De maagverkleining van Marijke

De rubriek ‘de maagverkleining van’ zorgde voor een overbrugging tot mijn eigen maagverkleining. Het verhaal van Marijke kwam als eerste online en werd erg goed gelezen. En terecht trouwens, want wat heeft ze mooie resultaten behaald!

Knutselen voor vaderdag

Knutselen voor vaderdag is gewoon niet altijd even leuk, dus zijn veel moeders op zoek naar leuke en makkelijke idee’tjes. Die vonden ze blijkbaar massaal in dit knutselen voor vaderdag artikel.

DIY verjaardagskroon van vilt

Deze vilten verjaardagskroon is ook nog steeds een erg goed gelezen artikel, het is dan ook super leuk om zo’n gave verjaardagskroon voor je kind te maken, die meerdere jaren te gebruiken is. Liset heeft stap voor stap uitgelegd hoe je deze kroon zelf kunt maken.

Ik wil een maagverkleining

Dit was voor mij het meest enge artikel om te publiceren, ik was zo bang voor de reacties. Terwijl het ontzettend goed ging en ik heb echt maar heel weinig kritische reacties gehad. De meesten waren erg lief en vooral steunend. Ik vertelde dat ik een maagverkleining wilde. En ben blij dat ik hier openhartig over ben (geweest) op mijn blog.

Babynestje Done by Deer

Nog zo’n fijn product voor je baby, het babynestje van Done by Deer. Wat hebben we er veel gebruik van gemaakt. Ik schreef dit artikel om andere mensen te laten weten hoe fijn het babynestje is. En het wordt erg veel gelezen.

Bloggers! Wat was jouw best gelezen artikel van 2017? Deel ‘m in een reactie hieronder! 

Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (34), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (8) en Maik (6). Samen met mijn vriend en mijn 2 kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een kinderdagverblijf en volg ik een studie tot pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous Goede voornemens voor 2018
Next Jaaroverzicht 2017

1 thought on “10 best gelezen artikelen van 2017

 1. De beste wensen voor het nieuwe jaar!

  Dat je maar veel mooie blogs mag schrijven. Het leuke van jouw site is de diversiteit vind ik.
  Lees graag je weg van de maagverkleining omdat ik ook stoei met mijn overgewicht.

  Mijn meest gelezen artikel is : http://kaatkrabbelt.nl/2017/06/18/moeder-dag-verziekte/
  Over een Moeder die mijn dag verziekte. Moeders die opvoeden als een wedstrijd zien en benadrukken dat mijn (zieke) zoontje dingen nog niet kan.

  Als tweede komt: http://kaatkrabbelt.nl/2017/04/25/twintig-handen-op-een-buik/
  Dit gaat over mijn stiefdochter die op 16 jarige leeftijd zwanger werd. Het is heel heftig als een kind een kind krijgt.
  Nav deze blog nam de krant contact met mij op. Als beginnende blogger was dit mijn eerste HOERA moment.

  Ik ben erg benieuwd naar jouw komende blogs. Veel schrijfplezier

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Weekoverzicht #177: De week liep helemaal anders

23 april 2018
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten