De eerste periode van je baby’s leven is zo bijzonder en vliegt voorbij voor je het weet. Ik heb altijd zo’n grote mond, als fotograaf ben ik namelijk van mening dat je bepaalde foto’s in de eerste week van je baby’s leven moet maken, want anders krijg je er spijt van. Sterker nog. Een newborn shoot is eigenlijk een must om te laten maken, daar krijg je geen spijt van! En inderdaad, nu ik zelf moeder ben, besef ik me dat maar al te goed. Ik was namelijk lichamelijk niet in staat om die newbornshoot zelf te maken en ook al gaf mijn lichaam wel even mee, ik was al lang blij dat ik even kon douchen of naar de wc kon als Luuk lekker lag te slapen, dus je raad het al. Die newborn shoot is er helemaal bij ingeschoten. Spijt dat ik heb joh, dat ik geen fotograaf heb ingehuurd. Dat ga ik bij een eventuele volgende baby toch eens even anders doen!

Gelukkig heb ik tussendoor vaak genoeg met mijn goede camera (of gewoon met mijn telefoon) toch de belangrijke plaatjes kunnen schieten. Niet helemaal zoals ik het bij mijn klanten zou doen, maar toch.
Welke 10 foto’s van de eerste periode echt niet mogen ontbreken? Dat lees je hieronder.

1. De voetjes van je baby

Die snoezelige kleine lieve voetjes, oh die zijn om op te vreten! En daarom heel belangrijk om op de foto te zetten. Het liefst nog met alle loshangende velletjes, zodat je goed kunt zien hoe jong je baby toen nog was.

Babyvoetjes

2. Je slapende baby

Er komt nog een periode (zo rond de peutertijd) dat je verlangt naar je slapende baby van toen. Niets zo fijn om lekker weg te kunnen zwijmelen bij dat lieve slapende koppie van die eerste weekjes. En ach, jonge baby’s slapen veel, dus daar horen foto’s van te zijn.

slapend

3. De oor van je baby

Er is bijna niets aan onze Luuk zo vaak veranderd als zijn oor. De vouwtjes die erin zitten na het slapen gaan, de lieve donshaartjes op zijn oorlelletje. Erg interessant en zo lief!

Baby oor

4. Het haar van je baby

Wij zijn gezegend met een baby met haar op zijn hoofd, dat kan natuurlijk ook anders zijn. Maar als je baby haar heeft, zet het op de foto! Want het valt uit, al snel zullen er aan de zijkanten of vol op zijn/haar achterhoofd kale plekjes zichtbaar worden.

haar baby

5. Baby’s (eerste) lachje

Een baby die naar je lacht, fantastisch! Dan vergeet je spontaan al je zorgen en verdrink je helemaal in die prachtige pretoogjes. Een belangrijk moment om vast te leggen dus!

Babylach

6. Een foto van je baby met opa en/of oma

Als er foto’s zijn uit mijn jeugd die me erg dierbaar zijn, dan zijn het wel de foto’s waar ik op sta met mijn opa en oma. Helemaal nu ze niet meer leven vind ik het hele mooie foto’s om terug te zien.

(Luuk staat natuurlijk ook op de foto met zijn opa’s en oma’s, maar zij zullen ivm privacy niet op mijn blog verschijnen).

7. Een foto van jezelf en je baby

De meest vergeten foto misschien wel. Bij ons tenminste wel, ik ben altijd in de weer met foto’s maken, maar sta zelden zelf op de foto. Heel belangrijk dus, om deze niet te vergeten! En ook al zie je er die eerste week uit alsof je door een vrachtwagen bent overreden, gewoon op de foto gaan, leuk voor later!

Joyce en Luuk

8. Baby’s hand (om je vinger)

Een babyhandje, zo klein en lief! Het is helemaal goed te zien, hoe klein je baby’s handje is als je het op de foto zet met je eigen hand of vinger.

Baby handje

9. Baby’s ogen of wimpers

Luuk heeft lange wimpers, die elke week donkerder worden, mooi dus om dat vast te leggen. Ook de kleur van je baby’s ogen kunnen alsmaar veranderen, dus als je over een aantal jaar nog wil weten hoe je baby er precies uit zag, leg het vast!

Baby wimpers

10. Je huilende baby

Het leven van een baby is niet altijd makkelijk, ze lachen of slapen niet de hele dag door, of kijken lief wat rond. Ze huilen ook wel eens. En dat is zo leuk om terug te zien.
Uiteraard is het niet de bedoeling dat je je baby aan het huilen maakt door hem te knijpen om zo een leuke huil foto te maken…

huilende baby

Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (33), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (7) en Maik (5). Samen met mijn vriend en mijn 2 kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een speelleergroep en bso en volg ik een studie tot pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous Noa Tovervijver
Next TBT – Thailand

18 thoughts on “10 foto’s van je baby die je zou moeten maken

 1. Mooie foto’s! En inderdaad leuke onderwerpen om op de foto te hebben. Ik heb ook heel veel foto’s gemaakt de eerste maanden. Soms kijk ik er nog naar en dan vind ik dat hij al zo veranderd is steeds in 8 maanden. De tijd gaat nu al snel 🙂

  1. Ja echt, de tijd vliegt voorbij! Luuk is nu 2,5 maand en ik zie al zoveel verschil met die eerste weekjes, heel bijzonder!

 2. Die van baby’s voetjes lukt me niet.. ze trappelt zoveel. En in die eerste weken lag ze in het ziekenhuis toen had ik ook wel wat anders aan mijn hoofd. Wij hebben wel een newborn shoot gehad maar niet aan gedacht om te vragen ook dit soort foto’s te maken.. Stom stom! Ook probeer ik al weken om een mooie foto van haar ogen + wimpers te maken. Die zijn zo mooi en lang, maar nogmaals.. bewegelijk! Help!!
  Ben ook nog steeds op zoek naar een mooie foto van haar en mij, hebben wel foto’s laten maken maar was helemaal niet zoals ik wilde 🙁 Gaan ook niet meer naar die fotograaf toe!
  Fay heeft trouwens al dr haar nog, zelfs meer dan in het begin.. Erg leuk om te zien! En die huilende baby.. ja ook die heb ik zoals je zag 😀

  1. Lukt het ook niet door haar enkels vast te houden? Het is net als met het handje om de vinger ook leuk om te zien hoe klein haar voetjes zijn in vergelijking tot je eigen hand.
   Slecht van de fotografe dat ze zelf deze foto’s niet gemaakt heeft. Lijkt me inderdaad geen aanrader om terug te gaan naar haar..

   De foto van Luuk zijn wimpers heb ik trouwens vorige week pas gemaakt, hij keek heel geïnteresseerd naar de hond, die naast het bed stond en zo kon ik mooi van bovenaf gauw een foto maken, maar het zijn wel echte moment opnames en je moet heel snel zijn 😉

   1. Ja ze heeft een aantal mooie foto’s gemaakt tijdens de geboorteshoot, maar ook niet allemaal. Dat besef je je dan pas veel later.. Zelfde geldt voor de newborn. Ach ja bij een volgende…… 😉 Mits die er komt!

 3. Leuk! Hier ook geen new born shoot gedaan bij Sam! Spijt idd, keihard! Heb me ook voorgenomen om deze zwangerschap mezelf te trakteren op een zwangerschapsshoot en een new born shoot in de kraamweek. Wel hebben we zelf veel foto’s gemaakt. Idd van voetjes, slapende Sam en een huilende Sam enzo. Heerlijk!

  1. Als je nog geen fotograaf hebt, hou ik me graag aanbevolen voor beide shoots 😉 Lijkt me ook leuk je te ontmoeten!!

   En de meeste momentjes daar is toch geen fotograaf bij aanwezig, dus die zal je toch zelf moeten maken, maar de foto’s van jullie als gezin, dat zijn plaatjes die je nooit meer zelf kan maken, dus zo waardevol!

  1. In jouw geval zou ik mooie foto’s maken van Daan zijn voetjes in het gips, ook dat hoort erbij! En misschien kun je tussendoor ook eens foto’s maken als het gips er even af is, om de verschillen goed te zien!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Wreck This Journal in het Nederlands

15 februari 2018
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten