Gastblog door Lize – In de kraamperiode willen natuurlijk veel mensen langskomen om naar je baby te kijken. Dat is supergezellig en eerlijk: het is ook erg leuk dat iedereen een cadeautje voor je baby meeneemt. Ik hoorde vaak moeders zeggen dat ze zoveel onzinnige kraamcadeaus kregen of kleding die absoluut niet hun smaak was. Ik moet zeggen dat wij bijna geen kleding hebben gekregen (en wat we kregen was eigenlijk superleuk), maar wel veel andere leuke en handige cadeaus. Tijd dus om eens te delen wat ik de beste en leukste kraamcadeaus vond die ik heb gekregen.

1. Quilt

Misschien vraag je jezelf nu af wat is een quilt, dat deed ik wel in ieder geval. Een quilt is een soort deken die gemaakt is van allerlei verschillende stofjes. Super leuk en heel handig. Ik kreeg een quilt als kraamcadeau van een vriendin (gemaakt door haar oma) en ik ben er aan verslaafd. Eerst lag de quilt vaak in de kinderwagen en nu bij ons op de bank zodat Huub daar lekker op kan liggen en wij hebben geen vieze vlekken van spuug en kwijl op de bank. Verder sleep ik dat ding altijd mee als we weggaan zodat Huub altijd een lekker dekentje heeft om op te liggen.

2. Naamstickers

Van een andere vriendin kreeg ik naamstickers. Ook super handig. Ik heb ze op alle spulletjes geplakt die mee gaan naar het kinderdagverblijf, inclusief onze draagzak. Wij hebben een Baby Bjorn draagzak en laat het nou zo zijn dat veel mensen die hebben…

3. Speelkleed/speelzak

Van vrienden kregen we een speelkleed/speelzak. Dit is een zak die je om kan toveren tot een speelkleed. Je kindje kan dus lekker de hele dag op zijn speelkleed spelen en aan het einde van de dag trek je aan de touwtjes en hop: alles zit in de zak. Voor ons ideaal, omdat we niet zo groot wonen.
Misschien niet heel handig als je je kindje wil leren opruimen, maar aan de andere kant kan je je kindje ook leren opruimen door hem/haar alles op het kleed terug te laten leggen. Ik ben er sowieso blij mee!

4. Cadeaubon

Van mijn ouders kreeg ik o.a. een cadeaubon voor luiers (het was geen bon waarmee je alleen luiers kon kopen, maar dat zei mijn moeder erbij haha). Heel fijn, want luiers zijn niet goedkoop. Uiteindelijk hebben wij er een maand lang luiers, voeding en billendoekjes van kunnen kopen.

image1-2

5. Spuugdoekjes en hydrofiele luiers

Hier kan je er geen genoeg van hebben en ik was dus ook elke keer blij als ik van iemand weer een setje kreeg.

6. Knuffeldoekje

Wij kregen een Snoozebaby knuffeldoekje. Wat een heerlijk doekje. Lekker zacht en ook nog uitdagend door de labeltjes die er aanhangen in verschillende stofjes. En je kan ze aan een speentje hangen. Huub is er gek op en dus heb ik er maar meteen zelf nog 2 gekocht.

7. Voorleesboekjes

Ik ben gek op voorleesboekjes en zeker als ze mooie plaatjes hebben. Ik vind voorlezen heel belangrijk. Goed voor de taalontwikkeling, fantasie en voor een rust momentje. Huub is 6 maanden en ik lees al vaak aan hem voor. Hij snapt het misschien nog niet goed, maar vind het heerlijk om naar de verschillende intonaties van mijn stem te luisteren en naar alle kleuren te kijken.
Van mijn tante kreeg ik een hele stapel en van een vriendin kreeg ik een boekje over Huub zijn naam. Veel leesplezier dus voor ons.

8. Speelkleed met geluid

Vreselijk, maar wat is Huub er blij mee! Al die kleurtjes en verschillende speeltjes waar hij naar kan grijpen. Ze kraken, ritselen en je kan er tegen slaan. Hij vindt het fantastisch. Alleen dat muziekje… om soms gek van te worden. Gelukkig vindt Huub dit het minst interessant.

9. Kinderkookboek

Van mijn schoonzusje kreeg ik een kinderkookboek (Easypeasy). Ik ben er heel blij mee. Ik vind goede en gezonde voeding heel belangrijk voor Huub, maar soms nog wel moeilijk om te bedenken wat ik dan voor zo’n kleintje kan maken. Dit boek helpt me om de voor onze beste keuzes te maken en inspireert me. En er staan gewoon lekkere gerechtjes in. Het is voor ons ook fijn dat het boek redelijk goed aansluit bij onze ideeën over goede voeding voor Huub.

10. Koffertje met naam

Van weer andere vrienden kregen we een koffertje met Huub zijn naam erop. Super cute en ook heel handig. Huub gaat dus als wij ergens anders gaan slapen op stap met zijn eigen koffertje. Ik hoef dus nooit na te denken over welke tas of koffer ik voor hem meeneem.
Oh, en wat ook een heel fijn cadeau was. Wijn voor mama! Oké, dit komt misschien heel gek over en het is echt niet zo dat ik hele dagen aan de wijn zit haha… Maar van een wijntje op z’n tijd kan ik heerlijk genieten. En dat was dan dus ook een ontzettend fijn cadeau. En stiekem is het ook wel leuk als mensen aan jou als mama denken in de kraamtijd.

image2

Nou, dit waren mijn 10 beste en leukste kraamcadeaus. Ik probeer tegenwoordig zelf ook beter na te denken over wat ik als kraamcadeau geef. Ik kan zelf dat shirtje wel heel leuk vinden, maar misschien vinden de kersverse ouders er wel niets aan. Ik probeer dus nu altijd in “wat is handig” te denken. Maar goed, soms kan ik het ook gewoon niet laten om toch dat superschattige pakje te kopen.

Wat waren jouw beste, handigste en leukste kraamcadeaus?

Show Full Content

About Author View Posts

Lize

Ik ben Lize en ik ben 30 jaar oud. Ik ben getrouwd met Michael en op januari 2016 ben ik mama geworden van onze prachtige zoon Huub. Ik werk op een kinderdagverblijf en hou van koken met vrienden en familie, winkelen, reizen en met mijn man en zoon genieten van Amsterdam

Previous Weekoverzicht #100: Laatste vakantieweek
Next Beat Bugs op Netflix

4 thoughts on “10x de leukste kraamcadeaus

  1. Dat Play & Go kleed is tof he! Ik heb op mijn lijstje ook o.a. Silly Billyz slabbers staan (die zijn zoooo fijn!) Ik schreef toevallig vorige week een soortgegelijk artikel. Leuk om jouw lijstje met die van mij te vergelijken 🙂

  2. Zo’n kleed had ik ook wel willen krijgen ja! Staat nu nog steeds op mijn wishlist. Boekjes hebben we veel gekregen en ook gevraagd als mensen vroegen wat we wilden hebben, blijft een topcadeautje!

    1. Ja, dat kleed is echt fantastisch. Het is leuk en handig. Ik vind het echt een aanrader.
      En inderdaad boekjes zijn echt een topcadeau. Ik ben er zelf ook gek op haha ik vind het heerlijk om er doorheen te bladeren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Weekoverzicht #129: Luuk ging logeren

7 maart 2017
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten