Gisteren was ik alweer 11 weken zwanger. Nog maar heel even en het eerste trimester is achter de rug. Daarom vind ik het ook tijd voor mijn eerste zwangerschapsupdate. Hopelijk ga ik het volhouden dit wekelijks voorbij te laten komen om zo stil te staan bij de leuke dingen tijdens de zwangerschap. Want die positieve vibes kan ik wel gebruiken.. 

Hoe voel ik me?

Het gaat. En daar is bijna alles wel mee gezegd. Ik ben nog extreem moe. Naast werken bestaan mijn dagen vooral uit op bed liggen en slapen. Maar als dat alles zou zijn… De misselijkheid is nog in alle hevigheid aanwezig. Mijn medicatie helpt wel goed tegen het overgeven. Maar soms moet ik toch af en toe braken. Ik mag nog een dosering extra van de medicatie nemen en het lijkt erop dat ik daar toch wel mee moet beginnen. Maar ja, dat geeft niet, als het maar helpt!

Daarnaast heb ik behoorlijk last van mijn bekken. Of het echt alweer bekkeninstabiliteit is weet ik niet, maar mijn bekken doen pijn. Enorm veel pijn. Het beperkt me in mijn werk, maar ook in het dagelijks leven. Het huishouden doen lukt eigenlijk niet meer. Dat komt allemaal op Joost neer. Ik herken het van de vorige zwangerschap en alle tips en trucs die ik van die tijd nog weet, probeer ik uit. Maar mijn baan is fysiek behoorlijk zwaar. De kinderen moeten opgetild worden, als ze vallen moet ik snel door mijn hurken om ze overeind te helpen, het speelgoed moet opgeruimd worden en ga zo maar door. Het gaat prima, maar zorgt er wel voor dat ik verder enorm beperkt ben in de dingen die ik kan doen. Een stuk wandelen gaat nog wel, rustig in beweging blijven is prima. Maar stilstaan zorgt voor pijn.

Maar bovenal ben ik erg blij met het leven dat weer in me groeit. Hoewel de lichamelijke ongemakken het echt niet leuk maken, weet ik uiteraard wel waar ik het voor doe. Toen Luuk geboren werd waren mijn klachten ook direct weg. Dus hopelijk is dat deze keer ook zo. Dan kan het echte genieten namelijk beginnen!

Groei & Kilo’s

Vorige week hoorde ik het voor het eerst; “Jeetje Joyce, je krijgt al een echte ronde zwangere buik!”. En dat is ook wel zo ja. M’n buikje begint te groeien en ik kan geen normale broeken meer aan. Ik loop dus al lekker rond in positiekleding en dat is heerlijk! Buiten dat groeien mijn melkfabrieken ook enorm met als resultaat dat ik een nieuwe bh die 2 cupmaten groter was nodig had. Hopelijk houden die dus gauw even op met groeien haha.

In gewicht ben ik nog nauwelijks wat aangekomen. Ik was 2,1 kilo afgevallen en daar is nu 0,5 kilo bij gekomen. De tussenstand is dus – 1,6 kilo. Dat is netjes, aangezien ik nu niet echt goede keuzes maak qua voeding. Gezonde maaltijden maken me misselijk. Hoe raar dat ook mag klinken.

echo 10 weken

Afspraken afgelopen week

We hadden een controle bij de verloskundige en de termijnecho was afgelopen week. Alles was in orde. Omdat ik een leerling echoscopiste trof konden we ruim een kwartier kijken naar het bewegende baby’tje in mijn buik. De termijn bleef hetzelfde, dus ik was op het moment van de echo 10,3 weken zwanger en het kindje was al volop aan het bewegen, rondzwemmen en draaien. Geweldig om te zien!

Ook deed ik de eerste nuchtere suikertest. Of nou ja, ik moest nuchter bloedprikken om te zien hoe het met mijn suikerwaardes was en die waren helemaal prima. Van zwangerschapsdiabetes lijkt dus nog geen sprake. Maar dat zullen we over 5 weken zeker weten zodra ik de GTT gehad heb (suikertest met glucosedrankje).

Wel maakt de verloskundige zich wat zorgen over mijn psychische gesteldheid en moet ik me volgende week even melden op de POP-poli om te kijken of ze me in het ziekenhuis kunnen helpen. Een beslissing waar ik volledig achter sta, dus ik ben benieuwd wat er gaat gebeuren. Hopelijk ga ik me gauw wat beter voelen. Want ik zit echt niet lekker in mijn vel.

Leuke dingen afgelopen week

 • We hadden een echo!
 • We gingen naar een paasparty bij kennissen en het was heerlijk weer.
 • Omdat shoppen in stenen winkels met mijn bekken niet zo’n goed idee is, ben ik lekker online gaan shoppen. De pakketbezorger blij en ik ook. Wat een leuke spullen kwamen er allemaal binnen!
 • Leuke en fijne gesprekken met Marije via Whatsapp
 • Samen met mijn schoonzusje ging ik naar de Ibiza markt. Deels om te werken, maar we kochten ook hele leuke spullen.
 • De geslachtsbepalende echo is gepland!

 

Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (34), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (8) en Maik (6). Samen met mijn vriend en mijn 2 kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een kinderdagverblijf en volg ik een studie tot pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous Voorlezen aan je baby
Next Luuk is 2 jaar

11 thoughts on “11 weken zwanger

 1. Fijn dat alles goed gaat met de kleine spruit en dat je veel mooie genietmomentjes hebt gehad 🙂 Hopelijk worden de vervelde kwaaltjes snel minder!

 2. Leuk om te lezen! Ik vind het knap dat je zoveel mogelijk positiviteit eruit probeert te halen. Lijkt me lastig in jouw situatie maar dat doe je goed! Hou vol meid, je weet idd waar je het voor doet. Je hebt al eerder bewezen dat je het kunt en dat gaat ook nu weer gebeuren?

 3. Spannend hoor Joyce! Gelukkig gaat het met de kleine spruit goed en ik sluit me bij Ilona aan. Vorige keer is het je gelukt, deze keer weer! Ik hou je updates in de gaten. Superleuk om mee te mogen genieten!

 4. Ik hoop zo dat de misselijkheid binnenkort afneemt voor je of dat de hogere dosering je nog beter gaat helpen.
  En gelukkig dat het verder goed gaat met de baby, voor zover dat nu te zien valt :).

 5. Lijkt mij erg heftig Ja zwanger zijn met al een kindje en nog oppaskinderen ook! Dat van gezonde dingen maken me misselijk heb ik ook gehad en nog steeds wel. Onze kleine is niet echt fan van Hollandse pot vrees ik… Heel veel sterkte en fijn dat er goed voor je gezorgd en op je gelet wordt!

 6. Ik ben blij voor je dat het allemaal zo goed gaat, bewijs je toch mooi even mijn ongelijk ?. Super dat je hulp krijgt om je hoofd weer op de rit te zetten, maar ik denk met het groeien van je buik en straks de eerste trapjes je al snel beter voelt ❤

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Bedritueel een probleem, scrum!

12 april 2017
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten