Ja hoor, ik ben 12 weken zwanger! En eerlijk is eerlijk, die eerste drie maanden zijn best wel heel erg hard gegaan, ondanks alle nare kwaaltjes. Die 12 weken grens is toch wel een enorme mijlpaal als je zwanger bent. Het echte miskraam gevaar is nu geweken. Op naar de volgende mijlpaal, naar de 20 weken zwangerschap. Maar eerst vertel ik je hoe het afgelopen week is gegaan.

Hoe voel ik me?

Wisselend. Ik heb heel erg veel last van mijn bekken en moet af en toe nog overgeven. Die misselijkheid is dus helaas nog niet voorbij. En ik wissel enorm tussen het gevoel dat het snel gaat, maar dat het ook nog wel heel erg lang duurt tot het eind oktober is. Dat Luuk afgelopen weekend ziek werd en daardoor veel aan het spoken was ‘s nachts werkt dan niet echt mee. Mijn nachtrust is me veel waard, maar goed, aan ziek zijn kan hij helemaal niks doen, dus knuffelen we wat af op bed samen.

Ik ben blij dat ik komende week naar de POP-poli mag om eens even te gaan praten over hoe ik me voel. Ik hoop van harte dat ik daar veel aan ga hebben. Want hoe blij ik ook ben met het nieuwe leven dat in me groeit, ik heb vrijwel geen enkel fijn gevoel over de zwangerschap zelf. En dat is zonde.

Groei & Kilo’s

Ja ik groei. Zelfs mijn grote trainingsbroeken zitten nu niet meer lekker. Ik heb mijn buikomvang nog niet eerder gemeten, deze week wel, dus daar kan ik vast de komende weken vaker wat over zeggen. In kilo’s gaat het nog steeds goed. Ik zit nog steeds onder het startgewicht van de zwangerschap. – 0,9kg. Ik kom dus wel weer iets aan, maar dat is ook niet gek, ik geef iets minder over dan de voorgaande weken. O, ja en ik woog me ‘s avonds in plaats van ‘s ochtends, dat maakt natuurlijk ook verschil haha.

Qua kleding vind ik het wel lastig hoor. Ik ben alles behalve slank en m’n buik is nu nog zichtbaarder, maar als je niet weet dat ik zwanger ben, dan is het gewoon een nóg dikkere buik. Wat mij betreft mag de vaart er dus wel heel eventjes in qua groei. Maar wat trek je in de tussentijd aan? Ik woon zo ongeveer in de nieuwe maxidress die vorige week binnen kwam en verder draag ik ook het liefste jurkjes met een legging. De broeken komen later wel weer. Als ik zit en je kijkt van bovenaf naar mijn buik is het wel een stuk ronder dan voorheen.

Foto 07-04-16 17 45 06

Afspraken afgelopen week

Voor mezelf had ik afgelopen week geen zwangerschapsgerelateerde afspraken. Wel ging ik mee naar het WKZ met Thea. Ze kreeg een GUO (uitgebreide 20 weken echo) en ik mocht mee. Bijzonder om dat ook eens vanaf de zijlijn te zien. Helemaal met het idee dat ik exact 8 weken later op dezelfde plek ga liggen.

Wel regelde ik de kraamzorg en schreef mezelf definitief in bij een nieuwe huisarts. Fijn om dat te kunnen afstrepen.

Leuke dingen afgelopen week

  • Ik mocht mee naar de echo van Thea
  • Ik ontdekte veiling Facebook groepen met té gekke merken voor fijne prijsjes. Ik shop dus lekker door voor Luuk en baby 2.0.
  • Soms denk ik dat ik het me inbeeld, maar volgens mij begin ik langzaam aan meer energie te krijgen.
  • Ook heb ik wat last van nesteldrang. Ieder kastje en iedere lade moet uitgemest en opgeruimd worden. Het scheelt een hoop troep, want inmiddels zijn er al 1,5 vuilniszak minder aan spullen in huis.
  • Ik vond mijn diabetes priksetje en heb al de hele week goede suikerwaardes. Heel belangrijk.
  • Er kwamen allemaal leuke pakketjes binnen voor mijn werk en prive. Ik kan weer lekker gaan knutselen met de kinderen!

Tja, zoals je ziet. Het zijn echt de kleine dingen die het ‘m doen deze week.

Vond jij de 12 weken grens ook zo’n mijlpaal?

Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (33), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (7) en Maik (5). Samen met mijn vriend en mijn 2 kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een speelleergroep en bso en volg ik een studie tot pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous De zwangerschapstest(en)
Next Weekoverzicht #87: Rust en een zieke Luuk

5 thoughts on “12 weken zwanger

  1. Ja de 12 weken vond ik echt een mijlpaal. Fijn dat jij daar nu op zit. En ik hoop dat je wat aan die POP poli gaat hebben, lijkt me niet fijn om je zo te voelen over je zwangerschap!

  2. Fijn dat je het idee hebt dat je wat meer energie krijgt, hopelijk zet die stijgende lijn zich door deze weken! Hopelijk kan de POP poli je wat helpen, succes met je afspraak daar.

  3. Tegenwoordig niet per se 12 weken. Bij Daelyn had ik 3 echo’s in de eerste 12 weken en nu heb ik ook al 3 echo’s gehad. Omdat ik verder nog niks voel (behalve moe en misselijk ) leef ik echt naar de volgende echo toe. Ik denk dat ik pas iets rustiger zal worden als ik de baby regelmatig voel. Ik heb me in elk geval voorgenomen niet continu in angst te gaan zitten. Dat heb ik bij Daelyn wel gehad.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Weekoverzicht #153

13 september 2017
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten