Inmiddels ben ik alweer 18 weken zwanger, de eerste helft van de zwangerschap zit er bijna op! Het was niet makkelijk de afgelopen weken, maar hoe gaat het nu? Ik vertel het je in deze zwangerschapsupdate. 

Hoe voel ik me?

Het gaat best aardig deze week. Ik ben nog redelijk vaak terneergeslagen, maar ik merk dat ik afleiding vind in het opruimen van de ruimtes in huis. Daar had ik zoveel behoefte aan. En een opgeruimd huis betekent een opgeruimd hoofd. Ik ben er nog lang niet, maar het begin is in elk geval gemaakt.

Het lijkt er ook op dat ik minder last van bekkenpijn heb, of ik leer er beter mee omgaan, dat kan natuurlijk ook. Als ik de zwangerschap op deze manier voort zou kunnen zetten, dan zou ik geen klagen hebben. Ik red me zo prima en dat is eigenlijk voor het eerst sinds 18 weken.

Groei & Kilo’s

Afgelopen week ben ik 0,3 kg aangekomen en ik heb niet overgegeven. Dus het aankomen gaat gelukkig heel rustig. Ik zit nog op – 4,5 kg onder mijn startgewicht.

Omdat Luuk met mijn meetlint aan de haal is gegaan (haha!) heb ik mijn buikomtrek deze week niet kunnen meten. Maar ik merk aan de hoeveelheid nieuwe striae op mijn buik dat er wel groei in zit. Ach, dan heb ik na de bevalling weer een leuke blote mama buik om online te zetten!

Afspraken afgelopen week

Ik ging afgelopen week voor het eerst naar de diabetespoli voor een afspraak. En daar bleken mijn bloedsuikers nog helemaal niet zo erg te zijn als ik stiekem een beetje had gedacht. Sterker nog, voorlopig mag ik zelfs minder vaak prikken. Wel werd duidelijk dat de kans groot is dat de zwangerschapsdiabetes zich veel meer gaat ontwikkelen deze zwangerschap dan de vorige keer. Maar daar hield ik ook al rekening mee, dus dat was eigenlijk niets nieuws.

Verder was het een rustige week qua afspraken. Ook wel eens lekker.

Leuke dingen afgelopen week

 • Samen met mijn moeder ruimde ik de slaapkamer op en deelde alles opnieuw in, klaar voor de co-sleeper. Je kunt er niet vroeg genoeg mee zijn!
 • Ik kreeg weer leuke cadeautjes voor de baby.
 • Ik haalde de kinderwagen op, een hele leuke groene van Mutsy, via Marktplaats.
 • Een positieve afspraak bij de diabetespoli
 • Eindelijk ‘dakjes’ op de stapelbedjes van de gastkinderen, zo kan ik écht gaan opruimen thuis.
 • Ik ontdek nesteldrang en dat is best grappig, want ik herken mezelf daarmee totaal niet.

Oh ja. En vandaag ben ik jarig, 28 lentes jong ben ik geworden. Woehoe!

Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (33), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (7) en Maik (5). Samen met mijn vriend en mijn 2 kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een speelleergroep en bso en volg ik een studie tot pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous Zwangerschapsdiabetes voor de tweede keer
Next Weekoverzicht #91: Nesteldrang

2 thoughts on “18 weken zwanger

 1. Gefeliciteerd!! ??
  Grappig, die nesteldrang! Lekker gebruik van maken (zolang je lichaam toelaat), heb je na de bevalling ook weer wat aan (als je het eerste jaar nauwelijks nog toekomt aan opruimen)

  1. Bedankt! Haha ja al hoop ik dat het echte opruimen dan niet meer nodig is, omdat alles al helemaal netjes is. Maar dat is vast een droom die niet uitkomt haha!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Een naam bedenken voor je baby

6 januari 2018
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten