Jeetje, nog maar een week en ik zit op de helft van de zwangerschap! Althans, als ik langer zwanger ben dan ik van Luuk was, anders ben ik inmiddels al over de helft heen. Komende week hebben we de 20 weken echo, want ik ben nu 19 weken zwanger. Maar hoe ging het afgelopen week?

Hoe voel ik me?

Het gaat wel, ik ben nog steeds erg somber en zit niet lekker in mijn vel. Ik vind het heel erg moeilijk om mijn grenzen te leren kennen om niet teveel pijn te hebben, waardoor ik vaak over die grenzen heen ga en ik weer een tijdje nodig heb om bij te komen.

Maar afgelopen week waren mijn laatste werkdagen met alle gastkinderen. De contracten zijn afgelopen, waardoor ik een stuk minder uren ga werken en ook maar 1 kind per dag erbij heb. Dat geeft me heel veel rust. Niet alleen in mijn hoofd, maar ook qua tillen en dergelijke scheelt het een stuk. Hopelijk ga ik me daardoor ook snel een stuk beter voelen, dat zou fijn zijn.

De misselijkheid gaat goed gelukkig. Ik weet precies wat me misselijk maakt en wat niet en ik heb daardoor geen medicijnen meer nodig. Ik durf nog niet te vroeg te juichen, omdat het de vorige zwangerschap na 30 weken ineens terug kwam, maar misschien bof ik deze keer haha.

Groei & Kilo’s

De misselijkheid is minder en het overgeven gebeurt eigenlijk niet meer. Ik had dus wel verwacht dat de kilo’s er nu aan zouden vliegen, maar niets is minder waar. Ik ben in een week tijd een halve kilo aangekomen en zit dus nog 4 kilo onder mijn startgewicht.

Mijn buikomvang heb ik deze week niet gemeten, maar ik merk wel dat mijn buik is gegroeid. De striae begint te jeuken en ik hoorde de afgelopen dagen van verschillende mensen dat mijn buik nu toch wel echt zichtbaar begint te worden.

19 weken zwanger

Afspraken afgelopen week

Vorige week ging ik weer naar de POP poli om te praten over de manier waarop de zwangerschap verder begeleid zou worden. Er kwam niet heel veel bijzonders uit. Ze kunnen immers niet garanderen dat ik deze keer geen vervelende ervaringen zal krijgen wat betreft de uitleg van sommige artsen. Maar ze willen wel proberen er zoveel mogelijk voor te zorgen dat alles goed aan me wordt uitgelegd. En ik zal stap voor stap samen met de gynaecoloog aan mijn bevalplan gaan werken, om daar duidelijk mijn wensen in te zetten. Het zal mij benieuwen of ik daadwerkelijk verschil ga merken met de vorige zwangerschap. Ik hoop het wel!

Komende week heb ik een drukke WKZ week. Ik moet op een middag naar de diabetesverpleegkundige en de medisch verloskundige voor een standaard controle. Ook zijn we een ochtendje in het ziekenhuis voor de GUO (medische 20 weken echo) en ik ga eind van de week een middagje op bezoek bij de maatschappelijk werker. Dat worden dus weer flink wat ritjes naar het ziekenhuis. Het is zo jammer dat niet alles op een dag gepland kan worden, maar de poli’s waar ik heen moet zijn er niet op dezelfde dagen, waardoor ik af en toe dus drie keer in een week tijd naar het ziekenhuis moet. Niets aan te doen helaas!

Leuke dingen afgelopen week

 • Luuk ging voor het eerst naar de peuterspeelzaal
 • Ik maakte van de vrije tijd gebruik door lekker een paar uurtjes naar de kapper te gaan en een hele nieuwe coupe te laten knippen
 • Ik was jarig
 • Samen met mijn schoonzus ging ik naar de Ibiza markt hier in het dorp
 • De zwanger box van de Ouders van Nu is binnen, binnenkort deel ik de inhoud op mijn blog
 • Ik werkte de laatste volledige week met alle gastkinderen, vanaf nu werk ik een stuk minder en komt er nog maar 1 kind per dag
 • De rommelkamer is zo goed als opgeruimd met dank aan de hulp van mijn schoonzus, zo fijn!
 • Tot de ontdekking komen dat op het boxkleed en wat kleine prulletjes na, de baby uitzet helemaal compleet is
 • Ik had voor het eerst sinds tijden weer eens make-up op, Luuk bekeek het even goed en zei “mama kleuren!” toen ik vroeg of hij het mooi vond zei hij nee, haha!
Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (34), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (8) en Maik (6). Samen met mijn vriend en mijn 2 kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een kinderdagverblijf en volg ik een studie tot pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous Hoe kun je écht energie besparen
Next Mama sieraden + winnen

4 thoughts on “19 weken zwanger

 1. Iets later maar niet minder gemeend: van harte gefeliciteerd! Vervelend te lezen dat je jezelf zo rot voelt, sterkte. En knap dat je toch de mooie gebeurtenissen blijft zien.

 2. Niet leuk om te lezen dat je, je niet fijn voelt…
  Hopelijk kan je toch ook nog genieten en blijft de misselijkheid weg!

  Leuk om je laatste stukje te lezen met positieve punten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

TAG – Project Positief

24 oktober 2014
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten