Afgelopen week was ik alweer 20 weken zwanger, het bloggen schiet er een beetje bij in de laatste tijd, ik ben heel erg zoekende in hoe ik mijn tijd het beste kan indelen nu ik minder werk en meer tijd heb voor andere dingen. Maar ik wil de 20 weken update toch nog online laten komen. Want hoe was de 20 weken echo en hebben we nog wat leuks gedaan met het mooie weer?

Hoe voel ik me?

Het gaat best aardig, het is een drukke week geweest waardoor ik alsnog niet echt kon uitrusten, maar ik merk dat het rustiger is in mijn hoofd en dat is fijn. De bekkeninstabiliteit zorgt wel voor de nodige ongemakken, maar het is gek, het went ook wel en daar vind ik aardig mijn weg in.

Nu ik minder werk heb ik meer energie om dingen te ondernemen en zo hadden we een best druk weekend. Maar die ben ik prima doorgekomen. Dat had een paar weken geleden niet gekund. Daaraan merk ik dat ik echt de juiste beslissing heb genomen.

En inmiddels ben ik over de helft van de zwangerschap. Dat geeft me hopelijk mentaal weer een duwtje in de goede richting.

Groei & Kilo’s

Om heel eerlijk te zijn heb ik geen idee. Ik heb niet gemeten en heb ook niet op de weegschaal gestaan. Ik wilde er even niet teveel mee bezig zijn en daarnaast ben ik het ook gewoon vergeten. Te druk met andere dingen. Wel kreeg ik afgelopen weekend voor het eerst de vraag of ik wel zeker weet dat ik niet zwanger ben van 2 baby’s. Tja. Ik kan er wel om lachen, zó groot is mijn buik nu ook weer niet geloof ik.

Afspraken afgelopen week

Het was een drukke ziekenhuisweek. Ik moest dinsdagmiddag voor controle naar de diabetesverpleegkundige en de medisch verloskundige. Alles was goed. Mijn bloedsuikers zijn goed onder controle en ik mag gewoon zo door gaan. Wel blijft het nog steeds wachten tot de suikerwaardes wel ineens gaan stijgen en ik toch insuline nodig heb. Maar iedere week dat ik geen insuline hoef te spuiten is mooi meegenomen! Bij de medisch verloskundige kreeg ik gauw een echo en ook daar was alles goed. Mijn baarmoeder ligt goed op groei en het lijkt erop dat de kleine man nog niet groter is door de zwangerschapsdiabetes.

Woensdagochtend was het tijd voor de GUO. Vanwege hart en vaatziekten in mijn familie is de 20 weken echo uitgebreider en met betere apparatuur. Helemaal prima, zo weten we zeker dat er echt goed naar o.a. het hartje van de kleine gekeken wordt. Na ruim drie kwartier was daar het verlossende antwoord op de echo: De kleine man is gezond, maar heel erg eigenwijs. Hij had geen zin om er goed voor te gaan liggen haha. Hij lijkt overigens een heel ander gezichtje te hebben dan Luuk. Ik ben zo benieuwd of ze toch op elkaar lijken.

En eigenlijk had ik nog een afspraak bij de maatschappelijk werker, maar die heb ik afgezegd, ik sliep slecht vanwege een hele nare hoest en eigenlijk weet ik ook niet goed of ik nog wil praten daar, maar dat is een afweging die ik nog moet maken.

Leuke dingen afgelopen week

  • Te horen krijgen dat de kleine man gezond is.
  • Het mooie weer, ondanks de vochtpootjes die ik ervan krijg is het heerlijk dat het wat warmer is.
  • We gingen naar de jaarmarkt, net als ieder jaar en het was erg gezellig.
  • Ook gingen we barbecueën, zo lekker!
  • Luuk lijkt het erg naar zijn zin te hebben op de peuterspeelzaal, dat is fijn, ook voor mij!
  • Steeds meer beweging voelen in mijn buik. Dat maakt dat ik er stiekem best af en toe van kan genieten.
Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (34), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (8) en Maik (6). Samen met mijn vriend en mijn 2 kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een kinderdagverblijf en volg ik een studie tot pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous DIY voor Vaderdag
Next Weekoverzicht #93: Echo’s en nesteldrang

4 thoughts on “20 weken zwanger

  1. Gelukkig is er nu weer genoeg om ook van te genieten! Ik hoop voor je dat je nog wekenlang insulinevrij rond kan lopen 🙂 Zwangerschapsdiabetes zou verboden moeten worden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Blote mama buik oproep

2 februari 2017
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten