Even was ik aan het twijfelen, ben ik nu 22 weken zwanger of toch al 23? Voor mijn gevoel is de 20-weken echo namelijk al langer geleden, maar dat is toch niet zo. Dat betekent volgens mij wel dat het goed met me gaat, want ik ben zo druk met van alles en nog wat dat ik het tijdsbesef een beetje kwijt ben. Wat ik allemaal zoal doe en wat me bezig houdt lees je in deze zwangerschapsupdate. 

Hoe voel ik me?

Best wel goed, al overheerst de angst soms nog voor wat er allemaal komen gaat. Op zich is dat niet heel gek denk ik. De vorige zwangerschap begon de ellende rond de 30e zwangerschapsweek en hoe verder de zwangerschap vordert, hoe dichter we bij dat termijn komen. Dus dat maakt het wel eng soms. Aan de andere kant kan ik er toch niets aan doen als het weer zo zal gaan, dus kan ik maar beter genieten van de dagen dat het wél goed gaat.

Nog steeds ben ik heel druk in huis met opruimen en uitmesten. Ik koop regelmatig nog wat voor de baby en maak ruimte om die spullen weer een plekje te kunnen geven. Ik grap de laatste tijd vaak dat ik wel ziek lijk. Toen ik afgelopen weekend het badkamerkastje ging uitmesten en een na-foto op Instagram zette, kreeg ik her en der van mensen die mij (en ons bijbehorende rommelige huis kennen) allerlei reacties met de vraag of het wel goed met me ging haha. Ik wil alles ordenen en daar sla ik geloof ik best een beetje in door. Hopelijk blijft het zo, ik ben dol op deze verandering!

Foto 18-06-16 18 43 37

Groei & Kilo’s

De afgelopen weken ben ik wel iets aangekomen. 2 kilo in 3 weken tijd. Dat betekent dat ik nog 2 kilo onder mijn startgewicht zit. Heel fijn!

Inmiddels kan ik echt mijn oude shirtjes niet meer aan, dat zijn allemaal naveltruitjes geworden. Maar dat geeft niet. Ik draag momenteel toch het liefste jurkjes of lange shirts met een simpele broek eronder. De buik groeit dus goed!

Afspraken afgelopen week

Ik had geen babygerelateerde afspraken afgelopen week, heerlijk rustig! Wel kreeg ik officieel de uitslag van de urinetest van 2 weken terug en mijn urine blijkt helemaal schoon te zijn. Geen urineweginfectie meer gelukkig.

Leuke dingen afgelopen week

 • Luuk horen zingen in zijn bed, vlak voor hij in slaap valt.
 • We kochten een andere auto, een hogere, waar ik veel makkelijker in en uit kan stappen. Maar waar bovenal de kinderwagen goed in gaat passen, heel belangrijk!
 • Weer leuke kleding kopen via de Facebook veiling groepen, merk (& non-merk) kleding voor een prikkie kopen begint echt een sport van me te worden.
 • Lekker even winkelen in mijn eentje, spullen kopen voor in huis en voor de baby. Heerlijk om even die me-time te hebben.
 • Een opgeruimde badkamer hebben en ook de bodem van de box weer kunnen zien, zonder tussen allerlei spullen door te kijken.
 • Een geslaagde Vaderdag vieren. Luuk genoot enorm van het geven van zijn cadeautjes.
Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (32), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (6) en Maik (4). Samen met mijn vriend en mijn 2 kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een BSO en volg ik een studie tot pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous Over vloggers die treinsurfen
Next Mijn zwangerschap en bevalling

4 thoughts on “22 weken zwanger

 1. Jeetje al weer 22 weken !!!! Wat vliegt de tijd !
  Gelukkig lees ik je blogs om t allemaal bij te houden!
  Blij dat je je goed voelt meis!
  Toppie nieuwe auto lekker shoppen ! Alles lekker aan het verzamelen! Wij zijn echt mega druk met ons huis ik ga je morgen even bellen voor een afspraak mop! Was vergeten te kijken voor de donderdag 🙁 srry !
  Spreek je morgen even xxx wen

 2. Leuke update en pfhoe wat vliegt de tijd! Voor je het weet heb je baby nr2 in je handen 🙂
  Geniet er nog even van en probeer de spanning een beetje los te laten (makkelijker gezegd dan gedaan, i know)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Review: Boho sloffen

12 mei 2015
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten