Inmiddels ben ik 23 weken zwanger. De bewegingen van onze “Klaas” worden steeds harder en soms zelfs pijnlijk. Maar wat is het leuk om ’s avonds weer zo te kunnen spelen met de buikbaby. De 24 weken grens komt dichterbij en dat is toch wel een mijlpaal waar ik naar uitkijk omdat de baby dan levensvatbaar zou zijn. Het genieten van de zwangerschap lijkt toch wel echt begonnen. 

Hoe voel ik me?

Het gaat nog steeds goed. Ik lijk steeds meer mijn grenzen te leren kennen en weet daardoor tot hoe ver ik kan gaan met dingen doen. En soms is het nodig over mijn grenzen heen te gaan, zoals afgelopen week tijdens de EHBO cursus. Ik heb dat certificaat nodig om als gastouder te mogen werken en reanimeren is nu eenmaal nodig om het certificaat te behalen. Dat zorgde voor pijn, maar op die manier kan ik er wel weer een jaartje tegenaan.

Van de week moest ik wel ineens overgeven, ik was bezig met melk pakken voor Luuk en ik werd ineens gigantisch misselijk. Even was ik bang dat de HG terug zou zijn. Maar het leek eenmalig te zijn. Het blijkt wel dat de angst voor het vervolg van het overgeven en alle andere ellende toch wel diep zit. Dat is wel iets om aan te geven in het ziekenhuis komende week. Ook al kunnen ze bepaalde dingen niet voorkomen, hopelijk kunnen ze me wel genoeg geruststellen indien nodig.

De baby beweegt enorm veel. Ik merk zoveel verschil met de bewegingen die Luuk maakte. Nu ligt mijn placenta ook achter (bij Luuk voor), dus dat verschil is niet heel gek. Sowieso heeft de baby nog veel ruimte in mijn buik, hij kan in een paar minuten tijd van links onder, naar rechtsboven, naar linksboven naar rechtsonder bewegen en gebruikt mijn ribben al om zich af te zetten. Wat overigens best wel heel erg pijnlijk kan zijn. Luuk heeft zich nooit tegen mijn ribben bewogen, dus dit gevoel is nieuw voor me. Maar wat is het fijn om ’s avonds op bed te liggen en met de kleine te kunnen spelen. Joost voelde hem van de week ook voor het eerst bewegen.

Groei & Kilo’s

Mijn gewicht is nog hetzelfde als vorige week. Maar mijn buik groeit wel flink, het is inmiddels echt voor iedereen duidelijk dat ik een zwangere buik heb. Geen blikken meer van is ze nou dik of zwanger? In mijn geval ben ik het allebei, maar toch is het fijn als mensen kunnen zien dat je zwanger bent. Mijn positiekleding gaat dan ook steeds mooier zitten. Al draag ik het liefste toch een legging met een jurkje eroverheen.

Afspraken afgelopen week

Ik had geen babygerelateerde afspraken, wat dat betreft was het een rustige week. Aankomende week ga ik wel weer naar de diabetesverpleegkundige en gynaecoloog. Ik ben na een maand heel erg benieuwd hoe het gaat en hoe lang ik deze keer mag wegblijven.

Leuke dingen afgelopen week

 • We verkochten de oude auto
 • Ik werd blij van schoonmaken, bizar!
 • Ik slaagde weer voor de herhaling kinder EHBO
 • Het boxkleed kwam binnen, de baby uitzet is nu echt compleet
 • Eindelijk had ik de tijd om seizoen 4 van Orange Is The New Black af te kijken en wat heb ik gehuild
 • Samen met Joost lekker series kijken ’s avonds op bed
 • Ik ontdek dat ik rustiger in mijn hoofd ben door al het opruimen in huis
 • Joost voelde de baby voor het eerst bewegen!
 • We brachten een bezoekje aan mijn schoonouders die even terugkwamen van vakantie
Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (34), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (8) en Maik (6). Samen met mijn vriend en mijn 2 kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een kinderdagverblijf en volg ik een studie tot pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous Shopspecial Kinder Wonderland
Next Moeders voor Moeders

4 thoughts on “23 weken zwanger

 1. Wat heerlijk dat je je nog steeds goed voelt! Fijn dat Klaas je ribben gebuikt om zich af te zetten… Not! Daar moet je nog maar even een hartig woordje mee spreken als je bent bevallen 🙂 Succes met je afspraken deze week!

 2. Hier ook zo’n druktemakertje in mijn buik, het is een fijn en pijnlijk gevoel tegelijk 😉 Fijn he als je eindelijk duidelijk kunt zien dat je zwanger bent, dan kun je er ook echt trots mee pronken. Lekker van genieten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Blaasontsteking tijdens je zwangerschap

21 oktober 2018
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten