Gisteren was ik alweer 24 weken zwanger. We denderen ineens best wel hard naar het derde trimester. En hoewel het de afgelopen tijd een stuk beter ging, moet ik toch toegeven dat het inmiddels toch wel wat zwaarder begint te worden allemaal. 

Hoe voel ik me?

Het gaat wat wisselend. Ik moet stiekem toegeven dat ik merk dat ik het werken steeds zwaarder begin te vinden. Ik loop steeds vaker tegen de commode aan met mijn buik, het tillen van de kinderen valt me zwaar en ik kan niet lekker lopen, zitten of staan. Gelukkig werk ik niet zoveel meer.

Mijn bekken beginnen steeds vaker op te spelen en ik heb veel last van harde buiken. Ik moet duidelijk wat rustiger aan doen. Het zouden ook de laatste loodjes voor de vakantie kunnen zijn. Ik werk alleen deze week nog en dan hebben we heerlijk 3 weken vakantie. Ik kijk er naar uit.

Ook loop ik al een ruime week met een blaasontsteking rond. Na een kweek van mijn urine blijkt het om een zeer complexe bacterie te gaan. Ik start vandaag met de antibiotica en moest het afgelopen weekend in de gaten houden of ik geen weeën zou krijgen. Dit is gelukkig niet gebeurd, maar het maakt ook niet dat ik echt rustig ben. Hopelijk ben ik er met de antibioticakuur snel vanaf.

Toen ik afgelopen zaterdag ben gaan varen met collega’s merkte ik dat ik al snel weer last van mijn bekken kreeg. Ruim 2 uur zitten op een smal hard bankje in een sloep en een aardig stukje lopen van en naar de parkeergarage zorgen ervoor dat ik weer een paar dagen nodig heb om bij te komen. Daar baal ik soms nog wel het meeste van. Dat zoiets simpels en gezelligs als twee uurtjes varen eigenlijk al teveel is. Maarja, soms moet je het er toch voor over hebben dat je daarna flink moet bijkomen.

Groei & Kilo’s

In kilo’s ben ik gelijk gebleven, maar die buik… Wie heeft gezegd dat die zo hard moet groeien ineens? Het houdt maar niet op, het begint ook flink te jeuken, mijn huid staat duidelijk strak. Na deze week heb ik 3 weken vakantie, dus ik vrees dat het dan nog sneller zal gaan allemaal. Ik ben benieuwd!

Afspraken afgelopen week

Dinsdag was het tijd voor weer een controle. Ik had een afspraak met de gynaecoloog en de diabetesverpleegkundige, welke allebei zeer tevreden waren. Ik heb mijn suikers goed onder controle en mijn bloeddruk was met 130/80 ook heel keurig.

We mochten ook gauw nog even spieken naar de kleine man. En hij lag nog lekker mijn zijn hoofd tegen mijn ribben aan en met zijn voeten onderin mijn buik te trappelen. Dat is voor nu nog geen probleem. Hij heeft als het goed is nog voldoende ruimte om zich om te draaien. En anders zien we over een week of 13 wel weer verder.

Ik mag weer 3 weken wegblijven en moet alleen aan de bel trekken als ik me niet goed voel of mijn suikers ineens omhoog schieten. Nog steeds houden ze daar rekening mee. Nou ja, zo lang het goed gaat, ben ik blij dat ik geen insuline nodig heb.

Leuke dingen afgelopen week

  • Luuk had zijn eerste echte feestje zonder ons. Een smurfenfeest op de peuterspeelzaal en hij is er nog steeds over aan het aan kletsen, dat was dus geslaagd!
  • Ik stik van de bloginspiratie
  • Samen met collega’s ging ik zaterdag varen over de Utrechtse grachten met de tapasboot, dat was heel gezellig en lekker
  • Ik ontving hele leuke mailtjes voor mijn blog
  • Ik bestelde alweer kleding voor onze uk. De kleine man zal minstens 3 keer per dag verschoond moeten worden om alles aan te kunnen vrees ik
  • Verder deed ik nog wat leuke Marktplaats/Facebookgroep aankoopjes om het wat gezelliger te maken in huis
  • Mijn lieve vriendin is bevallen van haar zoon en ik heb het behoorlijk intens mee beleefd via Whatsapp
Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (34), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (8) en Maik (6). Samen met mijn vriend en mijn 2 kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een kinderdagverblijf en volg ik een studie tot pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous Als zwanger worden makkelijk gaat
Next Weekoverzicht #96: Kopen, kopen, kopen

5 thoughts on “24 weken zwanger

  1. Ik kan me dat ook nog wel herinneren ja, dat die buik steeds in de weg zat. Soms heb je er gewoon geen erg in hè. Hopelijk werkt de antibiotica snel en ben je gauw van je ontsteking af!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Hoe kies je de juiste basisschool voor je kind?

22 januari 2018
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten