In de nacht naar huis rijden vanuit Frankrijk, vervolgens in een bloedheet Nederland terecht komen en een uitgebreide controle hebben in het ziekenhuis. Het was even behelpen afgelopen week met de hitte, maar ik heb me er goed doorheen geslagen.

Hoe voel ik me?

Het gaat best goed. Al heb ik natuurlijk net als de rest van Nederland best wel last gehad van de warmte. Soms lopen mijn enkels daardoor vol met vocht. En op de terugweg vanuit Frankrijk had ik zelfs last van vocht in mijn polsen en handen.

Ik heb veel met mijn voeten in een bak water gezeten en nam een plons in het zwembad bij mijn moeder in de tuin. Op die manier was het best wel vol te houden. Denk daarbij een ventilator aan mijn voeteneinde en ik kwam zelfs de nachten goed door. Al is dat sowieso niet moeilijk als je een week op een luchtbed hebt geslapen in een tent. Dan zijn alle nachten op je eigen bed fijn!

Vanwege een gebeurtenis bij een oude vriendin van me, sta ik wel even met beide voeten op de grond en ik ben heel erg blij dat onze ‘Klaas’ veel beweegt in mijn buik en focus me daar veel op.

De 30 weken komen wel in zicht nu, het moment waarop het de vorige keer helemaal mis leek te gaan. Nog steeds ben ik wel eens bang op herhaling en durf ik niet goed vooruit te kijken. Daarom plan ik ook nog niets voor die periode. Ik zie wel hoe het loopt en wat ik wel of niet kan vanaf die tijd.

Groei & Kilo’s

Nou dat ik groei is een understatement haha. Ik ben inmiddels voorbij mijn startgewicht. Er is 2,2 kilo bij gekomen. Het witte brood, de croissants en het weinige bewegen in Frankrijk heeft er volgens mij aardig ingehakt. Maargoed, +2,2 kilo valt nog reuze mee met 27 weken zwangerschap.

Er is vanaf 12 weken zwangerschap 4cm buikomvang bijgekomen. Nu had ik natuurlijk al een flinke buikomvang, dus het lijkt weinig. Maar m’n buik is wel flink gegroeid, dat merk ik aan alles. De baby zit nog erg hoog, volgens de verloskundige is mijn baarmoeder smal, waardoor hij wat hoger zit dan gemiddeld, maar dat kan geen kwaad.

Foto 19-07-16 22 27 20

Afspraken afgelopen week

Het was tijd voor een groeiecho. De eerste meting sinds de 20 weken echo, dus ik was erg benieuwd hoe het ging en of de diabetes invloed heeft op de groei van de baby. Dat bleek inderdaad aan de orde. Zijn buikje valt nog binnen de curve, maar loopt 5 dagen voor op groei. Iets om in de gaten te houden de komende weken. Dus over 2 weken heb ik weer een groeiecho.

De rest van de controles waren prima. Mijn bloedsuikers zijn in Frankrijk soms wat aan de hoge kant geweest, maar dat was niets om me zorgen over te maken en daar was alle begrip voor. Ook was mijn bloeddruk netjes 120/80. Lekker zo doorgaan dus en dat doen we dan ook maar.

Leuke dingen afgelopen week

  • Thuiskomen na de vakantie
  • Lekker badderen bij mijn moeder in de tuin, wat was het warm!
  • Quality time met Luuk hebben
  • Lekker naar onze kleine man kijken tijdens de echo
  • Het voorzichtige begin van de zindelijkheidstraining van Luuk
  • Luuk’s gezellige en soms hele grappige uitspraken
  • Internet hebben! Echt, wat hebben we dat gemist in Frankrijk.. Erg he..
Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (34), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (8) en Maik (6). Samen met mijn vriend en mijn 2 kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een kinderdagverblijf en volg ik een studie tot pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous Schrijf jij in mijn vriendenboekje?
Next Unboxing: De Blije Doos

5 thoughts on “27 weken zwanger

  1. Wauw Mooi zwanger! Prachtige foto weer! En 2.2 kilo nog maar aangekomen oeff ik teken ervoor! Ben heel benieuwd hoe ik er woensdag bij de verloskundige voor sta. Enigzins hoop ik dat het met mijn 22 weken ook nog binnen de perken valt:) -x- Mama van dijk

  2. Heftig hè, die warmte? Verkoeling zoeken is dan inderdaad het enige dat je kunt doen. Fijn te lezen dat het goed met je gaat. Ik kan me voorstellen dat het spanning geeft nu je die 30 weken nadert, maar gelukkig word je goed in de gaten gehouden. Blijf nog maar lekker even in mama’s buik zitten Klaasje! 🙂

  3. Zwaar he, die hitte…hier ook veel last van…mevrouwtje loopt ook zo’n week tot anderhalve week voor met haar groei…gelukkig is dat beter dan wanneer ze achter lopen. Succes met de hitte 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Maagverkleining – De uitslag van de apneutest

5 juni 2017
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten