Hoera! Daar is dan het derde trimester, 2/3 van de zwangerschap zit er nu officieel op. Ik ben 28 weken zwanger en begin me langzaam aan echt klaar te maken voor de komst van de baby. Hoe het verder gaat? Dat lees je in deze weekupdate. 

Hoe voel ik me?

Het gaat goed! Ik weet nog dat dit bij de vorige zwangerschap ook een moment was dat ik me erg goed voelde. Uiteindelijk duurde dat niet heel lang meer, dus we gaan er vanuit dat het deze keer anders is. Wel merk ik dat de vermoeidheid weer meer begint te sluimeren. Ik slaap ’s nachts anders en merk dat ik het op de dag echt even nodig heb om uit te rusten of zelfs te slapen.

Verder heb ik echt heel veel last van nesteldrang. De drang om alles in huis netjes en af te hebben is constant aanwezig en door de bekkenpijn en andere ongemakken, lukt dit gewoon niet altijd even goed. Toch heb ik deze week de hele woonkamer omgegooid. Een meubel weggehaald, andere meubels op een andere plek gezet en dat geeft wel rust. Ik ben heel blij met het resultaat. Hopelijk blijft dat ook zo haha.

Groei & Kilo’s

Afgelopen week ben ik weer een halve kilo afgevallen. Blijkbaar was het aankomen van de afgelopen tijd toch door een verkeerd eetpatroon in de vakantie. Ik eet nu weer normaal en val gelijk af. De tussenstand staat dus op + 1,7 kilo sinds het begin van de zwangerschap. Netjes! Het schijnt dat je vanaf deze termijn toch zeker een halve kilo per week zou kunnen aankomen. Ik ben dus benieuwd hoe het de laatste weken zal gaan.

Afspraken afgelopen week

Ik had heerlijk geen enkele zwangerschapsgerelateerde afspraak afgelopen week. Volgende week staat er ook niets op de planning, dus hopelijk zie ik het ziekenhuis pas weer over 2 weken, dat zou betekenen dat het goed blijft gaan.

Leuke dingen afgelopen week

  • Ik ging op kraamvisite bij Marije en mocht lekker babyknuffelen met Fons.
  • Ik verbouwde de woonkamer
  • Ook had ik nog een week vakantie, super lekker, hier kan ik wel aan wennen
  • Luuk dronk voor het eerst goed uit een normale beker, trotse mama alert!
  • Er kwamen leuke mailtjes binnen voor de blog
  • Vooruitwerken met bloggen en heel veel bloginspiratie hebben
  • Quality time met Luuk hebben
Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (35), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (9) en Maik (6). En ik ben zwanger van nummer 3, verwacht in oktober. Samen met mijn vriend en mijn kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een kinderdagverblijf als pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous In de luiertas van Jessica
Next BabyZoo slaaptrainer voor slechte uitslapers

1 thought on “28 weken zwanger

  1. Wat fijn dat het zo goed gaat! Hopelijk blijft dit nog minstens een aantal weken. Tot je zeg maar tegen de grens aan loopt want dan heeft niemand het goed meer geloof ik ?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Nieuwe nijntje-boeken over vormen en tellen

25 oktober 2022
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten