Het aftellen is wel echt begonnen, nu ik 31 weken zwanger ben. Al weet ik niet goed waar we naartoe aftellen. Beval ik al binnen nu en een paar weekjes of ga ik de zwangerschap toch voldragen en ben ik nog tenminste 6 weken zwanger? Echt heel lang gaat het in elk geval niet meer duren. 

Hoe voel ik me?

Het gaat nog een beetje hetzelfde als vorige week. Ik heb klachten door de hoge bloeddruk en voel me ziek, terwijl ik geen griep of iets heb. Maar het positieve is wel dat ik me niet echt slechter ben gaan voelen nog. Nog steeds heb ik heel erg het gevoel alles af te willen maken, omdat ik vrees dat er een moment gaat komen dat ik opgenomen word in het ziekenhuis. En dat geeft onrust. Gelukkig heb ik afgelopen weekend heel veel kunnen doen met behulp van Joost, dus hopelijk ga ik daar snel wat meer rust door krijgen.

De angst voor wat er allemaal zou kunnen gebeuren, begint wel weer af te nemen. Ik zie het wel. Ik heb er gewoon geen invloed meer op en ik denk maar zo, hoe relaxter ik ermee omga, hoe langer ik het hopelijk vol ga houden. Wel hou ik erg rekening met het feit dat Klaas waarschijnlijk eerder gaat komen. Nou ja, ook dan kan ik er niets meer aan doen en moet ik gaan vertrouwen op de mensen in het ziekenhuis. Dat vertrouwen is er, dus het komt vast goed. En iedere week die ik nu nog zwanger ben, is er weer een extra.

En nu ik met zwangerschapsverlof ben, krijg ik de tijd de laatste dingen in huis klaar te maken en ook vooral te ontspannen. Door een filmpje te kijken ’s avonds, wat te haken of (heel veel) Olympische Spelen te kijken.

Groei & Kilo’s

De groei van mijn buik gaat gestaag door. Ik vind m’n buik vooral nog heel erg hoog zitten. Dat kan ook wel kloppen aangezien Klaas nog geen eens een ietsiepietsie aan het indalen is en nog volop aan het koppeltjeduikelen is in mijn buik.

De kilo’s gingen hard deze week. Niet gek ook, gezien de hoeveelheid vocht die er weer bij is gekomen. Toen ik woensdag een container urine in moest leveren waren ze allemaal verbaasd hoe weinig ik nog plas in 24 uur. Tja, ik kan het niet helpen. Ik drink voldoende, maar al het vocht loopt mijn gezicht, handen en benen/enkels in. Ben benieuwd hoe dat komende week met de beloofde hittegolf zal gaan…

Afspraken afgelopen week

Dinsdag was het tijd voor de (inmiddels) wekelijkse controle. Daar bleek ik toch weer een stijging in eiwitten in mijn urine te hebben. Ik mocht dus niet naar huis voor ik bloed was wezen prikken en de uitslag daarvan binnen had. Dat weet ik nog goed van de vorige zwangerschap en dat waren altijd de uren die ik het meest had zitten wachten. Soms moesten we 2 uur wachten op een uitslag. Vanaf komende week neem ik dus mijn laptop maar mee naar controles, dan kan ik tenminste nog wat bloggen ondertussen.

Mijn bloeddruk was nog steeds hoog, maar wel stabiel en bij alle controles was duidelijk dat het met Klaasje zelf wel heel erg goed gaat. Hij heeft het naar zijn zin in mijn buik en is nog absoluut niet bezig met indalen, hij kan dus nog alle kanten op draaien en dat doet hij dan ook meerdere keren per week. Al hopen we dat hij binnenkort toch wel met zijn hoofd naar beneden gaat liggen en in mijn bekken zakt. Anders krijgen we ook dat nog over een paar weken. Toen mijn bloed goed bleek, mocht ik met een urinecontainer weer naar huis, om 24 uur lang urine op te vangen. Deze heb ik woensdagmiddag naar het ziekenhuis teruggebracht en vrijdag kreeg ik te horen dat de uitslag van de hoeveelheid eiwitten die daarin gevonden werd, voor nu prima is. Er hangt in elk geval geen opname boven mijn hoofd afgelopen weekend. Fijn!

Leuke dingen afgelopen week

  • Het was Luuk’s laatste vakantieweek, komende week begint hij weer op de peuterspeelzaal
  • Luuk werd opgehaald door zijn tante om naar het spoorwegmuseum te gaan
  • Samen met Joost deed ik veel in huis, er gingen bijna 10 vuilniszakken vol troep de container in, heerlijk!
  • Ik was druk bezig met de babywas en heb inmiddels bijna alles gewassen, gestreken en opgeruimd
  • De auto deed het weer na een paar dagen met een lege accu te staan. Gelukkig was buurvrouw Thea er om me haar auto te lenen voor de ziekenhuisritjes in de tussentijd!
  • Nederland won verschillende medailles tijdens de Olympische Spelen, wat was het fijn om daarnaar te kijken
  • Luuk wordt steeds nieuwsgieriger naar de baby en vraagt er dagelijks om
Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (34), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (8) en Maik (6). Samen met mijn vriend en mijn 2 kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een kinderdagverblijf en volg ik een studie tot pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous Vervroegd met zwangerschapsverlof
Next Milestone Turn Wheel Photo Cards

2 thoughts on “31 weken zwanger

  1. Veel dingen zijn zo herkenbaar die ik lees. Fijn dat je al zo veel hebt kunnen doen. Dat geeft inderdaad de rust die je nu extra goed kunt gebruiken. Hopelijk blijft Klaas het nog lang zo fijn vinden in mama’s buik en halen jullie samen de 37 weken. Sterkte de komende dagen meid!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Preventief medisch onderzoek

29 september 2021
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten