Woehoe! Ik ben 34 weken zwanger en dat is wat mij betreft een hele bijzondere mijlpaal. Longrijpingsprikken zijn niet meer nodig bij een eventuele bevalling en de termijn om te bevallen wordt steeds veiliger. Sterker nog, ik krijg er wel vertrouwen in dat ik over een week of 3 pas ga bevallen op zijn vroegst, waarom weet ik niet. Maar dat is mijn gevoel. Ik praat je bij over afgelopen week. 

Hoe voel ik me?

Niet slechter dan de afgelopen weken. De klachten waar ik al last van had, blijven een beetje hetzelfde en dat is goed nieuws. Het lijkt erop dat ik me er toch nog wel aardig doorheen sla, dat zag er een paar weken geleden nog wel anders uit.

Wel begin ik echt slecht te slapen momenteel. De buik gaat in de weg zitten en ik word met grote regelmaat wakker geschopt door de kleine man. Echt genieten van de zwangerschap kan ik niet. Ik kijk enorm uit naar het moment dat het klaar is en dat we onze tweede zoon in onze armen kunnen sluiten.

Groei & Kilo’s

Ja ik groei wel door, die buik is echt enorm aan het worden en gaat ook zeer doen bij aanraking. Mijn huid staat strak en jeukt als een gek. Smeren, smeren, smeren dus. Maar ook dat voelt niet heel fijn meer. Bij Luuk was mijn buik volgens mij echt nog wel een stukje groter, dus ik ben benieuwd waar het gaat eindigen.

Afgelopen week ben ik bijna een hele kilo aangekomen. Niet gek, want met dat warme weer hou ik immers wat meer vocht vast. Ook kan ik door de groeiende baby niet goed meer uitplassen, waardoor ik voor mijn gevoel een beetje “vol” zit.

foto-10-09-16-15-10-59

Afspraken afgelopen week

Dinsdag was het tijd voor de wekelijkse controle. Mijn bloeddruk was weer aan de hoge kant, maar het was nog niet nodig de medicatie op te hogen. Wel werd er direct weer een urine en bloedonderzoek gedaan, waarvan de uitslagen nog niet afwijkend genoeg waren voor een opname. Omdat ik het weekend daarvoor regelmatig heb getwijfeld of ik zou bellen over de bewegingen van de kleine, moest ik wel aan de CTG.

Die CTG was hilarisch, want blijkbaar houdt Klaasje niet van zo’n dop op mijn buik. Hij begon als een gek te bewegen, waardoor ik uiteindelijk ruim 5 kwartier aan de CTG gelegen heb, zijn hartslag zakte steeds weg. Dat dat kwam doordat hij zich omdraaide wist ik wel, ik maakte me dus ook geen zorgen.

Ook hadden we de zwangerschapsfotoshoot waar ik al tijden naar uit keek. Lieve vriendin Simone maakte de foto’s en de voorproefjes die we al gezien hebben beloven heel veel goeds. Ik ben zo benieuwd naar het eindresultaat. En die ga ik uiteraard met je delen!

Leuke dingen afgelopen week

  • De fotoshoot!
  • Het is elke keer weer een verrassing hoe de kleine man in mijn buik ligt, zo bleek hij dinsdag onverwachts ineens met zijn hoofd naar beneden te liggen. Maar een paar uur later voelde ik hem alweer omdraaien haha. Inmiddels ben ik de tel kwijt van de draaien die hij heeft gemaakt, dus ik ben benieuwd hoe hij komende week ligt
  • We zijn steeds meer klaar voor de komst van de kleine man. Zelfs de luiertas is gewassen, haha! Nesteldrang? UHU!
  • Wat was het lekker weer. Al ben ik die warmte stiekem ook wel een klein beetje zat aan het worden, ik kan al zo weinig en als het dan ook nog benauwd is, valt het helemaal tegen
Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (34), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (8) en Maik (6). Samen met mijn vriend en mijn 2 kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een kinderdagverblijf en volg ik een studie tot pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous In de luiertas van Ellen
Next Basisschool

10 thoughts on “34 weken zwanger

    1. Ik hoop het ook en daar heb ik ook alle vertrouwen in. Als het net zo is als de vorige keer, dan gaat het zodra we thuis zijn allemaal heel voorspoedig. Ik kan niet wachten tot het zo ver is!

  1. Wow 34 weken alweer. Ik loop maar een weekje achter, maar toch klinkt 34 echt al als ‘bijna af’! Fijn ook dat de klachten stabiel blijven tot nu toe. Ik duim voor je dat dat de komende weken zo blijft. En dat van het slapen is heel herkenbaar (helaas) 😉 Mooie foto’s ook trouwens!

    1. Ja he 34 weken is echt weer zo’n mijlpaal wat een stuk verder lijkt dan 32 of 33 weken haha. Grappig. Balen dat jij ook last hebt van het slechte slapen. Wellicht heeft de warmte er ook wel een beetje mee te maken. Dankjewel!

  2. Mooie foto’s hoor! Succes met de laatste loodjes. Vooral nu het deze week zo warm worden pfff. Slapen vond ik ook altijd zo’n ramp, want ik slaap het liefst op mijn buik.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Weekendje Landal is een weekendje harde buiken

29 april 2016
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten