Het aftellen is nu toch wel echt begonnen. Ik ben 35 weken zwanger, je kunt niet meer om mijn bolle buik heen en er zijn min of meer afspraken gemaakt over wanneer de bevalling zal gaan plaatsvinden na de controle afgelopen week. Ik ben ontzettend blij dat onze ‘Klaas’ op een goede termijn geboren gaat worden, maar ben ook wel heel erg blij dat het einde echt in zicht is nu. 

Hoe voel ik me?

Nadat ik in het ziekenhuis heb aangegeven best wel op te zien tegen de bevalling en al het onverwachte daarbij, gaat het eigenlijk wel beter. Er wordt echt rekening gehouden met mijn wensen en er wordt open kaart gespeeld over de mogelijke risico’s nu onze kleine man toch wel erg groot blijkt te zijn. En dat geeft rust. Ik heb er vertrouwen in dat ze me gaan helpen waar kan.

Natuurlijk had ik behoorlijk veel last van de warmte afgelopen week. Zo’n hittegolf is (hoog)zwanger echt geen pretje. Ik sliep nog slechter dan anders, hield nog meer vocht vast en waar ik normaal gesproken al vrijwel niets kan, kon ik het nu al helemaal niet. Bij de minste inspanning werd ik al misselijk en daardoor kon ik me maar slecht concentreren. Niet handig als je mailbox overstroomt van leuke mailtjes. Maar het is niet anders. Ik ben niet voor niets met zwangerschapsverlof.

Ook Luuk heeft het maar zwaar met zo’n moeder die vrijwel niets kan. Hij test me vreselijk uit en we zitten elkaar met grote regelmaat in de weg. De muren komen op ons af en dat kun je merken. Gelukkig staan er voor komende week allemaal leuke dingen voor Luuk (en daardoor ook voor mijzelf) op de planning. Even een beetje los van elkaar om de momenten die we wel samen zijn extra van elkaar te kunnen genieten. Heel belangrijk nu we onze aandacht nog alleen aan Luuk kunnen geven, zonder dat hij het hoeft te delen met een baby.

Groei & Kilo’s

Dat groeien lukt aardig. Ik maak een enorme groeispurt en dat werd in het ziekenhuis afgelopen week ook opgemerkt. Mijn buik is nu vergelijkbaar met hoe groot het was toen ik 37 weken zwanger was van Luuk. Soms ben ik wel een beetje bang waar het gaat eindigen.

In gewicht blijf ik hangen waar ik zat. Alleen maar fijn, want dat gaat betekenen dat ik na de bevalling lichter ben dan voor de zwangerschap haha.

foto-13-09-16-16-53-42

Afspraken afgelopen week

Dinsdag was het weer tijd voor onze wekelijkse controle. Ook hadden we een groeiecho van te voren. Deze liet zien dat de buik van Klaas ruim 4 weken voor loopt. 4 weken! Ik schrok me kapot. Verder loopt de kleine man helemaal op schema, zijn hoofd en benen zijn precies op de juiste termijn gemeten, alleen dat buikje he.. Met dank aan de zwangerschapsdiabetes. Er werd dus besloten toch de insuline maar wat op te hogen, ook al zijn de suikers niet zo extreem hoog meer en er werd een nieuwe groeiecho ingepland.

Ook zijn we gaan praten over het inleiden van de bevalling. Deze zal ingeleid gaan worden vanwege de grootte van Klaas, maar ook om mij enigszins rust te geven. Ik ben zo vreselijk bang dat de bevalling spontaan begint en ik totaal niet weet wat me overkomt. Gek misschien, maar na een inleiding bij de vorige zwangerschap, geeft dat me op de een of andere manier het vertrouwen dat ik tenminste een klein beetje weet wat me te wachten staat.

Buiten het ophogen van de insuline is het niet nodig verdere medicatie op te hogen. Mijn bloeddruk is wel steeds aan de hoge kant en moet dus goed in de gaten gehouden worden. Maar het lijkt allemaal stabiel nu. Daarnaast lag Klaas eindelijk eens een keer met z’n hoofd naar beneden en hij leek ook ingedaald. Maar ik geloof dat hij toch alweer is omgedraaid haha. Ik ben benieuwd hoe we hem dinsdag aan gaan treffen tijdens de controle, want ik heb zelf geen idee hoe de kleine man nu ligt.

Leuke dingen afgelopen week

  • We werkten verschillende puntjes van de to-do list af
  • Mijn moeder maakte een superleuke opbergzak voor aan het ledikant. Binnenkort zal ik hier eens een blog over schrijven!
  • De hittegolf verdween, ja daar was ik wel echt heel erg blij mee
  • Klaas is lekker beweeglijk en ook al doet dat soms pijn, het blijft toch wel erg leuk, dat getrappel
  • Cadeautjes krijgen voor Klaas en ook Luuk werd verwend
Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (35), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (9) en Maik (6). En ik ben zwanger van nummer 3, verwacht in oktober. Samen met mijn vriend en mijn kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een kinderdagverblijf als pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous Geboorteaankondiging op Facebook – Doen we graag zelf
Next Hoe overleef ik een vakantie met een baby?

5 thoughts on “35 weken zwanger

  1. Idd lastig in die warmte hoogzwanger zijn.. Mijn zoontje was ook goe voor op schema en groot hoofdje. Op 38w heeft hij ingeleid omdat hij anders door de 4kilo ging gaan en ik hem nt normaal ging kunnen baren. Ook liep ik al 3w met wat opening enzo en kwam kwam hij mr nt. Hoop v jou op vlotte bevalling

  2. Heftig! Ik kan mij je angst heel goed voorstellen. Fijn dat je het hebt uitgesproken. Dat haalt vaak toch wel een beetje ‘de angel’ eruit. Goed bij jezelf blijven, voelen en van het positieve uitgaan. Dat is makkelijk praten natuurlijk, maar toch. Ik wil je even een hart onder de riem steken. Sterkte!

  3. ohhh wederom weer zooo herkenbaar om te lezen…Coco liep toen ook 2 weken voor op de groei…je bent er bijn a meid! Als Klaas er straks is kun je eindelijk echt genieten en zal je de zware momenten tijdens deze zwangerschap steeds meer vergeten…liefs!

  4. Wat fijn dat je zo goed in de gaten wordt gehouden en je dat ook de nodige rust geeft. Ik ben heel benieuwd wanneer het gaat gebeuren. Kan niet lang meer duren! Hou je taai nog eventjes! En ik ben ook zooo blij dat die hitte het land uit is. Echt een verademing!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

7x toffe kleding voor de herfst voor mama’s

28 september 2019
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten