Toegegeven: Ik ben niet zo’n goede moeder die iedere week of maand koekjes bakt met de kinderen. Ik vind het best lekker hoor, zelfgebakken koekjes, maar de troep die het geeft in de keuken hoeft van mij niet zo. Maar ik was wel erg benieuwd naar dit pakket van Cookies4Fun. 3D koekjes, ik wist niet goed wat ik me ervan voor moest stellen en wist al helemaal niet of het me zou lukken de koekjes op de juiste manier te bakken. Maar ja, als het mij lukt, lukt het een ander ook denk ik. 

In het doosje wat ik ontving, zaten koekjesvormen en aan de binnenkant van het doosje staat het recept om de koekjes te bakken. Met daarbij nog wat tips en trucs om de koekjes niet teveel uit te laten lopen in de oven. Als je het deeg goed verkoelt in de koelkast, lopen ze namelijk minimaal uit, waardoor ze nog goed in elkaar passen, wat enigszins handig is bij het maken van 3D koekjes.

Toen het deeg goed was, liep ik eerst nog een tijd te klunzen met de deegroller, ik had nog niet bedacht eerst nog wat bloem over het deeg te gooien, dus alles bleef plakken. Bijna wilde ik het opzij gooien om het niet meer aan te raken, maar de bloem deed wonderen. Tussen de twee balkjes in werd het deeg precies de juiste dikte en kon ik de koekjesvormen erin steken.

Om het deeg in de koekjesvorm er weer uit te krijgen, viel nog niet mee. Dit heb ik voorzichtig met de achterkant van een mesje eruit gedrukt, om het zo op een bakplaat neer te kunnen leggen. Daar zie je trouwens niets van bij de bloem, wel een beetje bij de rondjes die de bloempot moeten voorstellen, maar dat geeft niet.

Na lang genoeg gebakken te hebben, was het moment daar. Zouden de vormen in elkaar passen? Of was het een enorme flop geworden?

Zoals je kunt zien is het ontzettend goed gelukt! De drie op elkaar gestapelde rondjes, stellen een bloempot voor en daar steek je de bloem in. Ontzettend leuk om eens te maken en het staat met bijvoorbeeld een verjaardag heel erg leuk op een bord. Wel moet ik eerlijk toegeven dit niet te vaak te willen doen. Koekjes bakken op zich vind ik wel heel leuk. Maar ik vind het net teveel gedoe om het allemaal passend in elkaar te krijgen.

En Luuk kon me hierbij ook niet helpen, omdat als hij te hard in het deeg zou drukken, de vormen niet meer in elkaar passen. Met hem heb ik dus lekker oldschool koekjes gebakken met hele normale koekjesvormen. En met het overgebleven deeg maakten we zijn naam.

De koekjes smaakten heerlijk en als ik eens een feestje heb, zal ik de Cookies 4 Fun vormpjes er zeker weer eens bijpakken, voor een bijzonder koekje. En misschien is het leuk om nog eens te maken als de kinderen wat ouder zijn en beter kunnen helpen.

Je koopt de 3d koekjes bak set op de website van Cookies4Fun voor € 12,50 exclusief € 1,95 verzendkosten.

Bak jij wel eens koekjes met je kinderen?

Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (32), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (6) en Maik (4). Samen met mijn vriend en mijn 2 kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een BSO en volg ik een studie tot pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous Maik is 6 maanden oud
Next Weekoverzicht #133: Apneu test, echo en een nieuwe tattoo?

1 thought on “3D koekjes bakken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Shoppen bij Lincherie

22 juli 2017
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten