De wintertijd is ingegaan, de avond begint daardoor al een stuk vroeger en daarom is het de tijd van het jaar om ‘s avonds lekker een filmpje te kijken. Uiteraard met een dekentje en wat lekkers op de bank. Maar welke Netflix films zijn perfect om te kijken op een herfstavond? Ik deel mijn favorieten.

still-of-tom-hanks-in-the-terminal-large-picture

The Terminal

Een Oost-Europeaan, Viktor Navorsky, bezoekt New York. Wanneer hij op Kennedy Airport is aangekomen breekt er in zijn thuisland oorlog uit. Hij kan niet terugvliegen en mag met zijn huidige papieren de VS niet in. Viktor improviseert en maakt van Kennedy Airport maandenlang een tijdelijk thuis, waar hij de mensen bekijkt en verliefd wordt op stewardess Amelia.

Tom Hanks is een van mijn favoriete acteurs. Vrijwel elke film waar hij in speelt is goed. En dat is ook bij The Terminal het geval. De film is erg grappig, maar op sommige momenten ook aangrijpend. Ik had erg te doen met Viktor Navorsky en hoopte op een mooi liefdesverhaal met Amelia. Het is een heerlijke film om te zien.

Dragonfly

Dr. Joe Darrow is een gerespecteerd hoofd van een eerste hulp afdeling. Wanneer zijn vrouw Emily omkomt tijdens een medische missie in Venezuela stort Joe zich volledig op zijn werk. Hij raakt er van overtuigd dat Emily met hem in contact probeert te komen door middel van de bijna-dood ervaringen van haar patiënten. De mysterieuze libelles die hem achtervolgen herinneren hem aan haar.

Deze film keek ik ooit als jonge puber voor het eerst. En toen maakte het al enorme indruk op me. Het is een hele spannende thriller met een geweldig verhaal. Aan het eind van de film is het vrijwel niet mogelijk om het droog te houden. De laatste keer dat ik het keek, heb ik samen met mijn schoonzus een halve doos tissues nodig gehad. En toen keek ik de film al zeker voor de tiende keer.

deserflower1

Desert Flower

Autobiografie over het Somalische fotomodel Waris Dirie. Ze groeide op als kind van een nomade en werd al vroeg besneden. Op 13-jarige leeftijd werd ze uitgehuwelijkt aan een oude man, waarna ze wist te vluchten naar een oom in Londen. Per toeval kwam ze in aanraking met een fotograaf en zo kreeg ze een vooraanstaande carrière als fotomodel. Met haar bekendheid nam ze de rol aan van ambassadrice tegen vrouwenbesnijdenis.

Nog zo’n film die ontzettend veel indruk heeft me gemaakt. En ik denk dat het mooi past bij alle asielzoekers discussies die overal aan de gang zijn momenteel. Iedereen kent de verhalen wel, maar deze film geeft goed weer wat voor invloed het heeft om weg te vluchten uit je land. Ook hierbij is het verstandig de tissues vast klaar te zetten.


Welke film op Netflix vind jij een echte aanrader?

Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (33), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (7) en Maik (5). Samen met mijn vriend en mijn 2 kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een speelleergroep en bso en volg ik een studie tot pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous Beddengoed voor het ledikant
Next Weekoverzicht #68: LEGO World, Apenheul en meer

3 thoughts on “3x Netflix films voor tijdens de herfst

  1. Bedankt voor de tips! The Terminal vind ik ook een super film. De andere twee ken ik nog niet, dus dat is altijd fijn. Zal ze toevoegen aan mijn Watchlist. Vooral Dragonfly lijkt mij wel wat.

  2. The Therminal en Dessertflower kende ik al. Inderdaad erg indrukwekkende films!
    Ben benieuwd naar Dragonfly. Ik moet vanmiddag toch nog bergen was wegwerken, ga ik die lekker ondertussen kijken!
    Ik ben zelf ook echt fan van horror films (maar dan wel midden op de dag hoor ;-), held op sokken hier!)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Mijn droombadkamer

5 februari 2016
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten