Door Thea – Me-time, er was een tijd dat ik dat volop had. Ik kon een boek lezen wanneer ik wilde. Ongestoord een film kijken. Zolang douchen als ik wilde. Gaan en staan waar ik wilde. Doen wat ik wilde doen. Dat is allemaal anders nu, want ik ben nu een alleenstaande moeder. Ik koos ervoor, ik wist dat dit zou gebeuren. Maar gelukkig, heb ik zo nu en dan mijn me-time. Hoe dan?


Ik zal jullie vertellen hoe ik aan mijn me-time kom. Want zelfs als alleenstaande moeder kun je dat gewoon nog hebben. Het is alleen even anders. In het begin vond ik het heel erg zoeken naar tijd voor mezelf. Maar ik word er handiger in en zie ook hoe belangrijk het is. Ik kan van 10minuten inmiddels flink opladen. Natuurlijk heb ik ook weleens wat langer nodig. En het is ook nodig. Want een moeder die zich goed voelt, is een betere moeder voor haar kind(eren). Hierbij mijn tips!

Inhoudsopgave

1: Leer je kind kennen

Isabel heeft zo haar maniertjes en dingetjes. Zo vraagt ze tijdens het slapen, wat een perfect moment is, regelmatig om haar speen. Inmiddels weet ik wel dat als ze rustig inslaapt ik zeker de eerste 30 minuten niet wordt geroepen. Dus zet ik snel de waterkoker aan, maak een kop thee en zet de tv of Netflix aan. Een boek erbij pakken doe ik ook weleens. Even ongestoord 30 minuten tijd voor mezelf.

2: Durf!

Durf de boel de boel te laten. Ik zit regelmatig even 10 minuten op de bank terwijl de was zich opstapelt en ik zie dat de stofzuiger echt nodig is. Maar als ik in die tijd even oplaad is het zo gedaan in plaats van dat ik er tegenop zie. En als ik dan aan de slag ga, zet ik vaak even een muziekje op waar ik vrolijk van word.

3: To do

Mij geeft het altijd rust als ik een to do list maak. Plus het motiveert me. Ik wil dan zo snel mogelijk alles gedaan hebben, of in ieder geval zo veel mogelijk, en dan tijd overhouden voor bankhangen. Ook dan zet ik gerust een muziekje op om me te motiveren. En negen van de tien keer krijg ik alles snel af en heb ik dus bijvoorbeeld de avond om te doen wat ik wil.

4: Nee!

Durf ook nee te zeggen, als die ene vriendin wil langskomen. Of als iemand je uitnodigt voor het 4e feestje dat weekeinde. Of zeg gewoon eerlijk; alleen als ik er zin in heb. Je bent geen slecht mens als je nee zegt. Omdat je bij wilt tanken of dat boek eens wil uitlezen. Of eigenlijk, dat je even voor jezelf kiest. Voor jezelf zorgen is belangrijk.

5: Profiteer/vraag

Profiteer van de mensen om je heen. Willen opa en oma oppassen? Graag! Is het vakantie en betaal je toch al voor de opvang? Breng je kind dan (evt. korter). Ik heb Isabel ook 2 dagen naar de gastouder gebracht in de kerstvakantie. Ik nam die dagen om even wat klusjes in en om huis te doen, maar ook zodat ik even een moment voor mezelf kan pakken. Ook heb ik weleens gehad dat ze sliep en de gastouder dat liet weten. Ging ik nog even wat voor mezelf doen en haar wat later halen. Misschien moet de buurvrouw de hond nog uitlaten voor een grote wandeling? Dat kan misschien ook met jouw kleintje in de wagen?

Vraag gerust eens een oppas voor je kinderen, zodat je wat leuks kan gaan doen met een vriendin. Of gewoon lekker niks!

6: Niks en bewegen

Van een wandeling buiten kun je ook opknappen. Ik doe dat ook weleens als Isabel in de wagen slaapt. Kan ik mijn gedachten even verzetten, frisse lucht happen en heb ik gelijk wat beweging in mijn benen. Sporten kan natuurlijk ook. Maar dat doe ik zelf op dit moment niet. Yoga doe ik nog weleens gewoon thuis, wat oefeningen.

Of gewoon even op de bank of op bed liggen, met niks. Gewoon liggen. Ogen even sluiten. En niks. Of wat ik soms ook doe, heel zachtjes een muziekje op.

Het vergt wat creativiteit, wat loslaten en organiseren. Maar me-time voor een (alleenstaande) moeder is echt wel mogelijk. Je moet de mogelijkheden kunnen zien, creëren en nemen!
Kom jij toe aan tijd voor jezelf?

Show Full Content

About Author View Posts

Thea

Ik ben Thea, dertiger, single en mama van Isabel. Ik ben een Bewust Alleenstaande Moeder (donor anoniem). Werk fulltime in de kinderopvang, vrijwilliger, vrolijk, open en (te) lief. En niet te vergeten: hou van bloggen.

Previous Nieuwe bioscoopfilm Lion + win bioscoopkaartjes!
Next Ik heb mijn baan opgezegd

3 thoughts on “6 tips: Me-time voor (alleenstaande) moeders

  1. Goede tips Thea! Met name dat nee zeggen en dan nog specifieker: durven zeggen dat je iets doet als je zin hebt. Ik schreef er zelf ook al eerder over. Vroeger deed ik dat NOOIT. Altijd ja zeggen. Want ja, dat hoorde je toch te doen. Sociaal verantwoord en balblabla. Nu ben ik niet single, maar ik weet hoe kostbaar je me-time kan zijn. Dus als er bijvoorbeeld een borrel van de wijk is (waar ik woon) en echt, dat gebeurt maar twee keer per jaar. Zeg ik inmiddels rücksichtslos af. Man en kind willen wèl gaan en dat is prima. Maar ik kies voor mijzelf en dat is even lekker bijkomen op bank met Netflix. En al is het wat anders. Al is het echt even niksen. Heerlijk toch? Ik wil mij niet meer moeten verantwoorden voor de keuzes die ik neem.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Tips om niet te hoeven strijken

6 februari 2018
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten