Door Lize – Ik vind bijna alles leuk aan het moederschap. Ik vind het heerlijk om voor onze kleine man te zorgen, er voor hem te zijn. Het is zo leuk om hem te zien opgroeien en elke maand weer nieuwe dingen te zien kunnen. En dan dat trotse smoeltje, fantastisch. Natuurlijk vind ik slapeloze nachten niet leuk, word ik wel eens moe als hij de hele dag bij mij wil hangen en word ik ook onzeker als hij ziek is. Maar achteraf kijk ik er toch altijd met een glimlach op terug, want we hebben het toch maar weer gedaan als gezinnetje. We hebben die slapeloze nacht weer getackeld en ach het is ook wel lekker om de boel de boel te laten en de hele dag te knuffelen. Ik zeg bewust bijna alles, want ik vind ook dingen heel stom nu ik mama ben. En die ga ik nu eens lekker opschrijven. Gewoon om lekker eens even te klagen en ik wil ook wel graag weten of andere mama’s dit ook stom vinden. Misschien wel niet, ben ik gewoon een zeur haha.

 1. Ik vind wetenschappelijke onderzoeken over welke fles, luier, bodylotion, opvoeding, voeding en noem het maar op heel stom. Ik snap wel dat je soms even een onderzoekje wil doen om niet telkens miskopen te doen. Maar kom op, we kunnen toch nog wel zelf nadenken. En volg lekker je gevoel.
 2. Ik haal nu misschien een gevoelig onderwerp aan, maar de “wel-of-niet-vaccineren” discussie vind ik ook stom. Eerlijk gezegd vind ik dat iedereen zelf moet weten of hij of zij zijn of haar kind wel of niet vaccineert, maar laat mij ook lekker zelf mijn keuze maken. Wij vaccineren wel en daar hebben wij onze eigen redenen voor, dus laat je onderzoeken en meningen lekker achterwegen.
 3. Moeders die zeggen: oh kan hij nog niet lopen, die van mij loopt al maanden. Heel stom! Ja,dus? Wat wil je nou zeggen? Dat mijn kind achterloopt? Motorisch niet goed is? Jouw kind beter is?
  Waarom hebben moeders zo de neiging om met elkaar te concurreren wat hun kind allemaal al kan.
  Heb nu al zin in de tijd dat Huub naar school gaat en we krijgen: “oh gaat hij naar de HAVO? Ons Pietertje gaat naar het VWO”. Ja, ja, jouw kind is veel slimmer dan die van mij.
 4. Wat ik ook heel stom vind, is dat ik zo lekker onzeker kan zijn. Als hij ziek is, ren ik het liefst meteen naar de huisarts. En ik laat me soms door mijn onzekerheid lekker opjutten door die moeders die maar roepen wat hun kind allemaal al kan. Ik hoop echt dat die onzekerheid met de jaren minder word. Of is dat een illusie?
 5. Wat ik ook heel stom vind: vreemden die zich met jou en je kind bemoeien. Waarom? Hoezo? Heb je niets beters te doen. Van de week liep was ik boodschappen gaan doen. Ik liep naar huis en belde even snel mijn moeder om iets te vragen. Zegt er een wild vreemde vrouw: “ja, kind je moeder is aan het bellen”. Ik denk hoor ik het nou goed, dus vraag: “wat zegt u?” Zegt ze weer tegen Huub: “Ja, kind je moeder is aan het bellen”. Pardon dacht ik. Heb dus terug gezegd: “Misschien moet u zich met zichzelf bemoeien”. Vermoeiend!
 6. Huub heeft sinds kort besloten dat hij ’s middags niet meer wil slapen, maar hij is wel moe. Ik probeer hem dan toch op bed te leggen. Vindt hij geen goed idee. Boos en driftig dat hij dan wordt. Met als resultaat dat hij en ik allebei mega gefrustreerd zijn. Heel stom vind ik dat. Oke, misschien vind ik mezelf nog wel het stomst omdat ik ook zo gefrustreerd word en dat helpt natuurlijk helemaal niks.
 7. Als Huub een periode heeft dat hij amper eet. Heel stom vind ik dat. Eet nou gewoon denk ik dan. Nog stommer vind ik het als hij dan bedenkt ook niet te drinken. Ik word daar zo onzeker van. Stom, stom, stom….. mijn onzekerheid. Want die vind ik eigenlijk het stomst.
 8. “Geitje bij”. Kennen jullie dat boekje “We hebben er een geitje bij”? Daar is dus ook een app van. Super leuk boek en super leuke app, totdat je kind bedenkt het filmpje 100 keer achter elkaar te kijken. Ik kan dat liedje niet meer horen en vind het inmiddels heel stom. Maar ach we zetten het wel weer op voor de 101ste keer, want Huub vindt het zo leuk.

Dit zijn mijn 8 dingen die ik heel stom vind nu ik moeder ben. Het lijkt me leuk om te lezen wat jullie heel stom vinden nu je mama bent?

Show Full Content

About Author View Posts

Lize

Ik ben Lize en ik ben 30 jaar oud. Ik ben getrouwd met Michael en op januari 2016 ben ik mama geworden van onze prachtige zoon Huub. Ik werk op een kinderdagverblijf en hou van koken met vrienden en familie, winkelen, reizen en met mijn man en zoon genieten van Amsterdam

Previous Toch een babykamer voor Maik
Next Weekoverzicht #123: Ik zei mijn baan op

4 thoughts on “8x Heel stom nu ik mama ben

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Zo goedkoop mogelijk cadeaus voor de feestdagen kopen

22 september 2017
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten