Mijn gewicht heeft altijd ups en downs gekend. Al waren het de laatste tijd vooral de ups die ervoor zorgden dat ik me niet meer lekker in mijn lijf voelde. Ik trok me terug, keek niet graag in de spiegel en vond het verdomd lastig om nog passende kleding in mijn kast te ontdekken. Tijd om er iets aan te doen. Vorige week heb ik me aangemeld bij Weight Watchers om korte metten te maken met mijn overschot aan kilo’s. 

Vrijwel iedereen is wel bekend met Weight Watchers. Al is het alleen van naam. Dat was bij mij ook zo. Ik ken het concept en begreep daarbij dat je punten gaat tellen bij alles wat je eet, zodat je niet over een bepaald aantal punten heen gaat. Maar dat was dan ook wel alles wat ik ervan wist. Bij Bibian en Manon heb ik al succesverhalen (en foto’s!) voorbij zien komen en met behulp van heerlijke recepten en tips die zij online zetten moet het voor mij toch ook te doen zijn lijkt me. Ook vriendin Simone is met Weight Watchers begonnen en motiveerde mij het ook te doen.

Sinds vorige week dinsdag ben ik bezig. Althans, toen begon ik met het tellen van de punten en ging ik ontzettend af, aangezien ik om half 2 ’s middags al door mijn punten heen was. Ach, tja, al doende leert men, ofzo. Gelukkig ging het de dagen daarna hartstikke goed. Hopelijk gaat deze methode me helpen echt de knop om te krijgen en de nodige kilo’s af te vallen.

Als het goed is komt volgende week mijn fitbit binnen en worden op die manier ook mijn bewegingsactiviteiten bijgehouden. Die ik dan ook weer kan connecten met de Weigt Watchers app. Hartstikke handig! En motiverend ook nog. Hopelijk maakt het dat ik vaker lekker ga wandelen buiten, in plaats van het standaard uitje naar het park hierachter met een tussenstop bij de speeltuin. Ook leuk, maar voor de beweging niet heel goed.

sandwich

Het positieve aan Weight Watchers in vergelijking met andere diëten die ik heb gevolgd is dat je zelf bepaald wat je eet. Je kunt ook echt alles eten, zolang je maar binnen je puntenaantal blijft. En tja, hoe gezonder je eten is, hoe meer je ervan mag eten. Het zorgt er in elk geval voor dat ik me veel bewuster wordt van wat ik naar binnen schuif op een dag en dat was stiekem toch meer dan ik dacht.

Om elkaar te stimuleren heeft Simone een heuse Bloggers Weight Watchers groep op Facebook opgezet, waar we tips en trics met elkaar kunnen delen en natuurlijk de links naar onze WW artikelen kunnen droppen.

Tot en met 6 februari krijg je bij een jaarabonnement 1 maand gratis, plus een fitbit cadeau. Ik volg Weight Watchers online en dat is een stuk goedkoper dan ik in eerste instantie had verwacht. Als dat je tegenhoudt zou ik dus zeker eens goed naar de prijzen kijken.

De komende periode ga ik wekelijks, of om de week een update plaatsen met hoe het gaat. Ook zal ik regelmatig delen wat ik zoal eet. Ik merk zelf dat ik veel ideeën opdoe bij andere WW’ers die hun recepten delen.

Welk dieet bevalt jou goed?

Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (34), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (8) en Maik (6). Samen met mijn vriend en mijn 2 kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een kinderdagverblijf en volg ik een studie tot pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous Weekoverzicht #81: Weight Watchers en eettafel opknappen
Next Spelen en leren gaan hand in hand met BAMBAM

12 thoughts on “Ik doe aan Weight Watchers

 1. Ik hoor over Weight Waters ook echt alleen maar positieve verhalen. Misschien dat ik er ook eens aan ga beginnen, al is het alleen maar om ook wat beter op mijn voeding te Letten.

  1. Dat is het bij mij net zo. Althans, ik moet wel echt (veel) afvallen, maar ik leer er enorm veel van. Vooral om me meer bewust te zijn van wat ik in mijn mond stap en de hoeveelheden die ik opschep.

 2. Weight Watchers kon mij niet helpen, maar ik vind het puntensysteem wél heel goed. Je mag alles eten, maar met mate. Ik nam dat dan weer iets te letterlijk… 😉 Het voelt in ieder geval niet als een crash dieet en je wordt je iets bewuster van wat er wel en niet gezond is. Dat vond ik heel fijn aan WW. Ook hebben ze lekkere recepten. Ik heb een hoop geleerd qua koken toen ik naar de WW ging.

  Veel succes! Ennnn ik gebruik het emailadres waarmee ik reageer voor Fitbit dus als je nog vriendjes zoekt om je te motiveren, add me!

  1. Haha, ik doe het online programma en dan is het makkelijker cheaten denk ik. Maarja het is ook gewoon beter om af te vallen voor mezelf. Ik doe het niet voor een ander! Ze hebben inderdaad lekkere recepten.
   Nice, ik krijg als het goed is morgen de fitbit binnen, dus dan ga ik eens uitvogelen hoe het werkt allemaal.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Wat is groeipijn en wat kun je er tegen doen?

27 april 2018
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten