Hoe hou je als moeder alle ballen in de lucht? Deze leuke tag, bedacht door Linda gaat daarover. Hoe combineer je je kinderen, het huishouden, je werk en je relatie zonder jezelf voorbij te lopen? Ik werd getagd door ambitieuze mama Cassandra en beantwoord alle vragen in de Alle ballen in de lucht tag.

Hoe houd ik alle ballen in de lucht als werkende moeder?

Ik zou het eerlijk gezegd niet weten. Ik denk dat ik echt gewoon maar wat doe. Ik maak geen enorm strakke planningen. We zien ’s morgens wel wat de dag ons brengt als we geen afspraken hebben. Wat dat betreft ben ik erg ontspannen denk ik. Niks moet, alles mag.

Wat is bij jullie thuis de verdeling van taken als het gaat om kinderen en huishouden etc?

Ik ben in eerste instantie geneigd te zeggen dat we niet echt een verdeling hebben, maar dat is niet waar. Joost werkt 5 dagen per week. Hij is meestal van 06:00 – 17:30 uur de deur uit. Ik neem daarom als vanzelfsprekend de verzorging van de jongens op me en probeer op de dag ook het hoog nodige aan het huishouden te doen. Joost kookt 9 van de 10 keer en ruimt na het eten de vaat op, de vaatwasser in en zorgt dat de keuken er een (klein beetje) netjes uitziet. Ook brengt hij Luuk naar bed ’s avonds. Dat is echt hun momentje quality time. En zodra Luuk slaapt, neemt Joost Maik van mij over, zodat ik kan werken. De laatste tijd slaapt Maik vrijwel altijd ’s avonds, dus heeft hij het niet zo heel druk meer en kan hij dus ook voldoende ontspannen.

Je zal mij in elk geval niet horen klagen dat Joost te weinig doet met de kinderen en hij doet ook zijn ding in het huishouden. Hij doet dat anders dan wanneer ik het doe, maar dat geeft niet. Die verschillen mogen er ook zijn.

Hoe zorg je dat werk en privé gescheiden blijven?

Tja, goede vraag. Ik denk dat ik het niet echt kan scheiden. Mijn blog is o.a. deels mijn werk en daar vertel ik best privé dingen, waardoor het al snel een beetje door elkaar heen loopt. Daarnaast probeer ik op de dag wanneer het kan tussendoor wat te werken, zodat ik niet iedere avond en ieder weekend bezig ben, dus de lijn tussen werk en privé is erg dun. Soms zou ik dat wel eens wat meer mogen bewaken.

Welke klusjes in het huishouden heb je opgegeven of laat je als eerste vallen?

Ehm, alles? Ik geef eerlijk toe, dat wanneer ik te druk ben met de jongens of mijn werk, het huishouden er als eerste bij in schiet. Soms zou ik wel eens willen dat dat anders was. Maar geld verdienen gaat voor een opgeruimd huis. Soms ben ik het dan ook helemaal zat en ga ik een hele dag besteden aan het opruimen en schoonmaken van het huis.

Wanneer was de laatste keer me-time en wat heb je toen gedaan?

Me-time is voor mij vaak even op vrijdagavond het dorp in. Het is dan koopavond en dan kan ik in mijn eentje even rustig door de winkels struinen en leuke spullen kopen. Ik zou wel wat vaker me-time mogen inplannen. Bijvoorbeeld om gewoon ’s avonds met een boek op bed te gaan liggen. Want ook zulke simpele dingen kunnen me-time zijn.

Heb je wel eens een date night en wat doen jullie dan?

Zelden. Ik denk dat we binnenkort eens op zoek moeten gaan naar een oppas. Zodat we eens wat vaker een hapje kunnen eten, of bijvoorbeeld naar de film kunnen gaan. Maar ja, ik vertrouw de kinderen niet snel aan iemand toe. Dus dat vind ik best lastig. En opa’s en oma’s willen we ook niet altijd maar mee lastig vallen. Wel hebben we eind maart een avondje samen gepland. Dan gaan we naar een concert van Diggy Dex samen.

Hoe vaak zie je je vriend(inn)en en wat doen jullie dan?

Veel te weinig. Want mijn vriendinnen wonen niet zo dichtbij. De tijd van wijntjes drinken en slap ouwehoeren is wel een beetje geweest lijkt wel en dat mis ik toch wel. Marije zie ik bijvoorbeeld vooral als we een leuk persevent hebben waar we allebei heen gaan. En als het wat mooier weer is, ga ik zeker met de jongens naar haar toe om naar het strand te kunnen.

Heb je veel contact met je familie?

Ja bijna dagelijks sinds we allemaal Whatsapp hebben haha. We hebben voor alle “familiegroepen” verschillende app-groepjes.

Waaraan kan je als eerste zien dat er eigenlijk veel meer uren in een dag moeten zitten? Oftewel hoe zien jouw prioriteiten er uit?

De jongens hebben mijn grootste prioriteit. Zij moeten lekker kunnen spelen en zich goed voelen. Pas als dat zo is kan ik me ook bezig houden met andere dingen. Vaak komt dan mijn werk. Even mailtjes beantwoorden, blogs schrijven, websites van klanten onderhouden en mijn bedrijven promoten. En daarna komt het huishouden. Ik zou meer tijd willen hebben voor Joost. Zodat we gezellig kunnen praten samen, want daar zijn we erg goed in. En als er meer uren in een dag zouden zitten zou ik misschien ook wat meer kunnen slapen haha.

Doe jij je soms wel eens beter voor dan in werkelijkheid?

Tuurlijk. Wie niet? Ik ben absoluut niet georganiseerd en heb mijn prioriteiten vaak helemaal niet op een rijtje. Ik maak lijstjes, maar krijg ze bijna nooit af. Dat komt vooral omdat ik veel te streng ben voor mezelf. En daar heb ik vaak een hekel aan, maar ja. Wat doe je eraan he? Ik zou bijvoorbeeld niet zo snel een foto op Instagram plaatsen waarop de rommel in huis te zien is. Maar die rommel is er dus wel degelijk.

Welke tips heb je voor andere moeders?

Laat het los. Je kunt niet alles tegelijkertijd heel erg goed doen. En als je dat wel kunt, leer mij dan alsjeblieft hoe je dat doet, want ik kan nog wel wat organisatietalent gebruiken.

Wat vraag jij je wel eens af hoe anderen moeders dat aanpakken?

Ja, iedere dag weer. Ik heb het er wel eens met mijn moeder over, dat het vroeger bij ons thuis eigenlijk altijd opgeruimd en schoon was. Terwijl zij ook gewoon 2 kinderen had. Dan vraag ik me wel eens af hoe ze dat deed. Maar ja, ik werk naast het moeder zijn ook nog ruim 40 uur per week en zij werkte een paar avonden per week. Ik denk dat we allebei andere prioriteiten hebben. Daarnaast vind ik schoonmaken echt verschrikkelijk om te doen. Maar ik vraag me wel eens af hoe andere moeders het doen ja. Hoe kun je je kinderen, je huis en je werk allemaal goed doen zonder jezelf voorbij te lopen? Ik ben erg benieuwd naar jullie trucjes!

Heb jij tips en trucs voor me?

Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (34), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (8) en Maik (6). Samen met mijn vriend en mijn 2 kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een kinderdagverblijf en volg ik een studie tot pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous Het perfecte zwembad voor je kinderen!
Next Prénatal komt met een Sweet Petit “Linescapes” collectie

4 thoughts on “Alle ballen in de lucht houden als moeder – Hoe doe ik dat?

  1. Aan mij heb je niks qua tips want hier gaat het net zo. Vrijwel altijd een bende en ik vraag me regematig af hoe het toch elke keer ontstaat. Ik lees dus ook graag mee in de tips van anderen.

  2. Bij mij lopen prive en werk ook hartstikke door elkaar. Als blogger schrijf ik natuurlijk ook geregeld over persoonlijke zaken, en alleen daarom is het al verweven. En dan werk ik ook nog eens vanuit huis…

  3. Samenwerken, een team zijn. Ik heb gemerkt dat dit zo belangrijk is om alles draaiende te houden. Maar dat zit bij jullie ook wel goed zo te lezen.
    En inderdaad laat het los! Dan maar geen gedwijlde vloer.
    Wij zijn ook heel moeilijk met zomaar iedereen laten oppassen. Liefst alleen de opa’s en de oma’s. Of andere familieleden of hele close vrienden. Tsjah dat leidt ertoe dat we niet heel vaak wat samen doen, maar van die keren dat we het doen genieten we optimaal en met zn drietjes dingen doen is misschien nog wel leuker!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Besparen op vakanties – Bespaar Linkies

21 april 2017
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten