Tegenwoordig zijn er allerlei verschillende maaltijd boxen te koop, waarmee eten koken, maar vooral het boodschappen doen, je erg makkelijk gemaakt worden. Ideaal wanneer je veel werkt of om een andere reden weinig tijd hebt om uitgebreid boodschappen te doen, of te bedenken wat je wil eten. Ook Albert Heijn komt nu met een maaltijd box. Namelijk de Allerhande Box en ik ontving een box om uit te proberen.

inhoud-allerhandebox

Nog nooit eerder bestelde ik een maaltijd box, dus ik wist niet goed wat ik moest verwachten. Toen de bezorger van Appie de box kwam afleveren was ik verbaasd over de grootte. En toen ik de doos openmaakte was ik helemaal verrast. Wat zaten er veel verschillende producten in! De recepten waren veelbelovend en ik kon niet wachten om de eerste te maken.

We ontvingen een box voor 2 personen, voor 3 diners. Deze box kost € 35,00. Je hebt ook een box voor 4 personen en daar betaal je € 49,00 voor. Op voorhand vind ik het vrij veel geld en dat is ook de reden waarom ik het zelf niet snel zou bestellen. Maar toen ik de box eenmaal openmaakte begon ik het bedrag te begrijpen. Ik was dus erg benieuwd of ik het de recepten ook echt waard zou vinden om zelf eens zo’n box te bestellen.

spaghetti-allerhandebox

Op dag 1 aten we een lekkere spaghetti. Verse spaghetti, gehakt en Italiaanse groentemix. De saus maakte ik helemaal zelf met de ingrediënten uit de box. Het was heerlijk. Ik geniet maar zelden echt van een zelfgemaakte maaltijd, maar dit was overheerlijk. Zeker een recept om te bewaren en vaker te maken. Het zou ook absoluut iets zijn voor Luuk om te eten. Hij is gek op pasta en dit was ook niet pittig ofzo. Echt geschikt voor kinderen dus.

En als ik dan zo uitgebreid kook (voor mijn doen), krijg ik ook gelijk zin om het gezellig te maken met kaarsjes en een wijntje.

spaghetti

Mijn bord met eten op de foto zetten is geen specialiteit van me, dus het ligt er niet super netjes op en de foto is dus niet veel waard. Maar je kunt wel goed zien hoe heerlijk de maaltijd eruit ziet. Ik krijg er in elk geval gelijk trek van nu ik het weer zie.

makreel-boontjes

Op dag 2 aten we rijst, boontjes en makreel. De makreel moest klaargemaakt worden in de oven, met een zelfgemaakt sausje waar het lekker in kan sudderen. Ik ben best gek op vis, maar makreel eten we eigenlijk nooit. Ik heb geen idee waarom niet, want op deze manier was het overheerlijk. Wat een heerlijke maaltijd was dit.

Het enige nadeel was dat er nog wat vissengraat in de vis zat, wat ineens in mijn tandvlees stak. Dat was niet fijn, maargoed, dat weet je als je makreel eet. De combinatie met de sperziebonen en de rijst met gebakken uitjes was echt heel goed. En ook dit is zeker een maaltijd die we vaker zullen eten.

waldorf-salade

En op dag 3 en tevens de laatste dag, aten we aardappelschijfjes met een waldorf salade. Ik had nog nooit een waldorf salade gegeten, maar het was heerlijk fris. Ook Luuk at deze maaltijd weer heerlijk mee. Hij vond de salade zo lekker dat hij de aardappeltjes liet liggen. Tja, hij weet wel wat lekker is haha.

Bij vrijwel alle gerechten bleef er nog een of zelfs twee porties over. Uit de box voor 2 personen kun je dus makkelijk met het hele gezin eten. Of je vriest het in en eet het een andere keer op. Ook bleef er van het potje sambal, de gebakken uitjes en nog meer van dat soort producten uiteraard ook nog over, waardoor je het makkelijk in andere gerechten kunt gebruiken.

Een nadeel van de gerechten uit de box vind ik dat ze best wel vet zijn. Het aantal calorieën per maaltijd is vrij hoog. Ik zag online al dat daar meer mensen over klagen, dus wellicht dat Albert Heijn daar iets aan gaat doen en bijvoorbeeld voor magere producten gaat kiezen, dat zou al wat uitmaken.

Desondanks mag het de pret niet drukken. De maaltijden zijn heerlijk en het is ook wel heel erg makkelijk. Ik ga zeker nog eens een box bestellen als we eens een drukke week hebben. Want hoewel je toch al gauw een half uur in de keuken staat om alles klaar te maken, scheelt het al veel tijd om niet te hoeven nadenken over wat je die avond gaat eten.
Zelf een Allerhande Box bestellen gaat heel makkelijk via de website van Albert Heijn en je kunt makkelijk je andere boodschappen erbij bestellen.

Bestel jij wel eens een maaltijd box?

Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (34), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (8) en Maik (6). Samen met mijn vriend en mijn 2 kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een kinderdagverblijf en volg ik een studie tot pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous Wanneer gaan we voor een tweede?
Next Weekoverzicht #67: Rust in de tent

7 thoughts on “Allerhande Box van Albert Heijn

  1. Ik zou het graag eens willen proberen. Hou wel van andere dingen eens te proberen. Helaas wil mijn man het niet doen want die vind het een beetje te prijzig. En daarbij zijn de kids erg zinnig dus die zullen niet snel mee eten. Jongste proeft het misschien nog maar de oudste gaat niet lukken. Jammer maar helaas

  2. Ik heb er eerlijk gezegd nog nooit 1 besteld maar het ziet er wel super handig en makkelijk uit. Vooral als ik straks bevallen ben en niet 1 2 3 de winkel in kan. Misschien toch maar een keer proberen, wie niet waagt wie niet wint zeggen ze toch altijd? liefs

  3. Ik bestelde en probeerde de allereerste Allerhande box. Dat beviel ons op zich goed, lekkere gerechten en leuk om nieuwe recepten te proberen. Ook hadden wij genoeg aan de box voor 2 personen, met ons gezin van 5, met wat aanvullingen. Toch heb ik hem nog niet opnieuw besteld, omdat je dat vier dagen voor je bestelling moet doen en ik bestel meestal op het laatste moment haha.

  4. Ziet er echt heerlijk uit! Ik ga het ook een keer proberen, maar wacht een beetje tot ik alle gerechten lekker vind! Vind het alleen niet heel goedkoop, vandaar dat ik het zonde zou vinden als ik niet alles lekker vind.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Je online zichtbaarheid vergroten

26 augustus 2017
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten