Het is stil op mijn blog en social media kanalen de laatste tijd. En hoewel ik weet dat het niet zo is, vind ik toch dat ik jullie als vaste lezers uitleg verschuldigd ben over de reden hiervan. Ons leven staat namelijk op zijn kop. En dat is zachtjes uitgedrukt. Wij zijn momenteel namelijk bezig onze scheiding te regelen. We gaan uit elkaar.

10 jaar aan de kant geschoven?

Het is heftig, zo’n beslissing te nemen als je al 10 jaar samen bent. Want wat hebben we ongelooflijk veel meegemaakt in die 10 jaar. Onze relatie begon al met enorme hobbels en zo is dat altijd wel gebleven. Gebeurtenis op gebeurtenis volgden elkaar op en het enige wat echt stabiel was en bleef, was onze relatie. Zelfs met moeizame zwangerschappen, een heftige start na de bevalling van Maik, maar ook met alles rondom mijn maagverkleinende operatie. Maar soms is stabiliteit niet genoeg. Is veiligheid niet genoeg. Het afgelopen jaar is er veel gebeurd op prive gebied, maar ben ik ook enorm gegroeid. Door het afvallen. Ik ben mezelf op een andere manier gaan leren kennen, begon te merken dat ik ondanks dat ik alles thuis had wat ik nodig had, toch dingen ging missen. Gevoel vooral. En als de liefde over is, kun je gewoon niet anders dan elkaar los laten. Hoe vreselijk moeilijk dat ook is. Niet alleen voor ons, maar bovenal natuurlijk voor de kinderen.

Op zoek naar woonruimte

De grootste vraag die gesteld wordt als we vertellen dat we in scheiding liggen is; waar gaan jullie wonen? Joost blijft wonen in ons huidige huis en ik ben druk opzoek naar andere woonruimte. Wat er waarschijnlijk op neer gaat komen dat ik in dezelfde straat (die ruim 2 kilometer lang is) terecht zal komen. Zonder urgentie, dus we hebben een beetje geduld nodig. En totdat ik andere woonruimte heb, woon ik nog in ons huidige huis, samen met de kinderen. Dit is niet altijd makkelijk, maar we geven elkaar de ruimte om met regelmaat even de deur uit te gaan en niet teveel op elkaars lip te zitten. Het is niet zo dat we ruzie hebben, dus we zitten elkaar nou ook weer niet enorm in de weg gelukkig.

Co ouderschap

Voor de kinderen is deze situatie natuurlijk totaal nog niet te bevatten. Ze weten dat papa en mama niet meer verliefd zijn, maar elkaar nog wel lief vinden. En dat ik uiteindelijk ergens anders zal gaan wonen. Vooral het laatste is verwarrend. Luuk vraagt regelmatig of hij dan wel bij me mag logeren. En of hij een eigen kamer krijgt in mijn nieuwe huis. En uiteraard krijgt hij dat. Het is het wachten waard op een mooie woning, waarbij ruimte is voor ons alle drie. Want de kinderen zullen de helft van de tijd bij mij wonen. We hebben ervoor gekozen om voor co ouderschap te gaan. 3 dagen per week zijn de kinderen bij mij, 2 dagen per week bij Joost en dan om het weekend. Een beslissing waar we allebei direct volledig achter stonden. Ik wil niet scheiden en van Joost een “weekendvader” maken. Gelukkig is deze manier ook te regelen met zijn werk en het zorgt ervoor dat de kinderen ons allebei niet heel lang hoeven te missen.

Veranderingen op werkgebied

Aangezien ik straks alleenstaande moeder zal zijn en dan zelf voor alle kosten op zal moeten draaien, ben ik druk geweest met solliciteren de laatste tijd. En met succes gelukkig. Want ik heb dit weekend een contract getekend voor 24 uur per week in een winkel. Geen droombaan, maar het zorgt wel voor heel veel stabiliteit en nog veel belangrijker; geen geldzorgen. Met dit inkomen zorg ik er namelijk voor dat ik geen bijstand nodig ga hebben, naast mijn bloginkomsten. En dat geeft enorm veel rust. In december start ik met werken. Het is zo echt een heel nieuw leven, maar ik kijk er naar uit om alles op te pakken. Hopelijk vind ik tegen die tijd ook snel woonruimte en kunnen we allemaal beginnen aan een nieuwe start.

We staan aan de start van een leven apart van elkaar, waarbij we 2 goede huizen voor de kinderen kunnen bieden. En een doorstart van een vriendschap die tussen ons wel altijd goed heeft gezeten. Ik hoop met heel mijn hart dat we dat kunnen volhouden, goed uit elkaar kunnen gaan en met een goed gevoel meerdere keren per week bij elkaar over de vloer kunnen komen voor de kinderen. Makkelijk zal het niet worden, maar de wil is er in elk geval wel.

Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (35), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (9) en Maik (6). En ik ben zwanger van nummer 3, verwacht in oktober. Samen met mijn vriend en mijn kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een kinderdagverblijf als pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous Geld besparen als gezin
Next Kerstvakantie: dit kun je doen met kinderen!

12 thoughts on “Als de liefde over is…

 1. Oh lieve Joyce, wat verdrietig! Complimenten voor hoe jullie ermee omgaan en je schrijft het zo mooi en treffend op. Komt zeker helemaal goed voor jullie alle vier. Sterkte! X

 2. Even een digitale knuffel jouw kant op. Wat moedig dat je eerlijk naar jezelf kan zijn. Hoe verdrietig de situatie ook is het zal straks allemaal op zijn plek vallen. Wat fijn dat jullie een co-ouderschap kunnen bewerkstelen.
  En we kunnen elkaar de hand schudden want ook ik zit in een vergelijkbare situatie alleen hier wil de vader van mijn dochtertje haar nog maar 1,5 dag in de 14 dagen zien.
  Heel veel sterkte de komende tijd en hopelijk krijg je straks een mooi plekje voor jezelf en de kindjes.

 3. Ach even een digitale knuffel. Volg je al een paar jaar, reageer eigenlijk nooit. Maar dit zijn geen leuke dingen. Sterkte en succes met het vinden van een woon ruimte!!

 4. O lieverd wat verdrietig zeg maar wat knap hoe jullie hier mee omgaan!!
  Ik hoop dat er binnenkort een mooi huisje voor je op je pad komt waar je met je mannetjes kan wonen ❤ dikke knuffel voor jou!

 5. Wat een verdrietig nieuws. Ik hoop dat je een prachtig huisje voor jezelf en je kids mag vinden. Respect hoe jullie met de situatie omgaan. Heel veel sterkte voor in de toekomst en ik wens je alle geluk van de wereld. Je blijft een topmens!

 6. Wat knap dat je dit deelt met ons. Wens je veel sterkte want makkelijk is het nooit. Goed hoe jullie er samen mee omgaan ,hopelijk kan dit altijd zo blijven voor jullie maar zeker voor de kinderen. Knuffel voor jou??

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Huishouden met kinderen

17 april 2020
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten