Waar is toch die tijd gebleven dat ik met een lach in de stoel ging zitten, wat kletste met de assistente en het geen enkel probleem vond als er een gaatje geboord moest worden? En waar is het ooit misgegaan met die rust voor een controle of een behandeling? Ik weet wel dat dat het nu anders is. Ik heb last van angst voor de tandarts. 

En een paar weken geleden begon het al. Soms wat kiespijn. Niets noemenswaardigs, maar soms wel vervelend. Als het echt wat erger werd, besloot ik wat paracetamol te nemen in de hoop dat het weer over ging. En zo ging dat ook elke keer. En dan vergat ik dat het pijn had gedaan en deed ik weer wat ik altijd al doe.

Totdat ik eergisteravond wilde gaan slapen. Die pijn kwam terug. Maar dan veel heftiger dan ooit. Ik had het gevoel dat er een mes door mijn tandvlees gestoken werd en wist niet waar ik het zoeken moest. Toch viel ik in slaap. Zolang ik maar op mijn andere wang lag ging het redelijk. Totdat ik ’s morgens wakker werd.

Gisteren heb ik de hele dag verschrikkelijke pijn gehad. De paracetamol voorraad werd uit de kast getrokken en bij de buurvrouw kon ik een pakketje ibuprofen komen ophalen. Cocktailtime! Helaas werkte het niet echt. Maar om met angst ook nog eens naar een hele vreemde tandarts te gaan die de nooddienst draait, vond ik nog veel erger dan de pijn. Dus ik heb het uitgezeten. De hele dag. Af en toe wat slapen, soms een nieuwe cocktail met pijnstillers en verder proberen mezelf koest te houden.

Lees ook: Angst voor de tandarts bij kinderen voorkomen

Vandaag is het zo ver. Na een aantal jaar ga ik weer eens naar de tandarts. En ik ben erg benieuwd wat er gaat gebeuren. Ik heb helaas een kwaal aan de zwangerschap overgehouden. Ik heb zoveel overgegeven tijdens de zwangerschap, dat ik al begin met kokhalzen zodra er iets achter in mijn mond zit. En rara welke kies doet zo’n pijn? Jawel, de achterste. Niet gek dus dat ik daar met poetsen niet altijd even goed bij kan komen op een slechte dag. Ik zie dus enorm op tegen de behandeling en hoop dat meneer de tandarts me gewoon van de kies gaat bevrijden. Zonder teveel poespas. Weg met dat ding.

Maar dat zal wel niet. We zullen het wel zien. Een volgend pijntje in mijn mond ga ik in elk geval een stuk serieuzer nemen. Want deze pijn gun ik niemand. Ik hoop op een positieve ervaring bij de tandarts, zodat de angst misschien wat minder gaat worden. Hebben jullie nog tips? Ik hoor het graag!

Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (34), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (8) en Maik (6). Samen met mijn vriend en mijn 2 kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een kinderdagverblijf en volg ik een studie tot pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous Review: Juice in the box
Next Winnen: Squiz knijpfruitzakjes

5 thoughts on “Angst voor de tandarts

  1. Ah jakkes, sterkte! Ik hou ook niet van de tandarts…. toch valt het allemaal wel mee, meestal, achteraf gezien. Denk daar aan, straks ben je van die pijn af!

  2. Heel veel sterkte! Ik ben ook zo bang! Sinds ik niet meer bij mijn ouders woon ben ik niet meer geweest. Ik vrees ook de dag dat er wat moet gebeuren ?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Doe een week lang elke dag iets voor jezelf

25 juli 2015
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten