Iets dat me tijdens het moederen en het contact met andere moeders is opgevallen, is dat heel veel moeders al heel snel op zoek zijn naar een beetje ritme als hun kleintje geboren is. Maar hoe snel kun je een beetje ritme krijgen? Is dat al te doen met 1 maand? Ik vertel je hoe ons “ritme” eruit ziet nu Maik een maand oud is. 

Maik’s voedingen

De drinkmomenten als Maik een maand oud is: 01:30, 03:30, 07:00, 09:30, 12:00, 15:00, 17:30, 19:30, 23:00 uur. Maik drinkt nog vaak. Ik ben net gestopt met volledig borstvoeding te geven en geef een mix van borstvoeding en kunstvoeding. Maik drinkt duidelijk nog op borstvoedingsritme en komt dus erg vaak achter elkaar.

Verzorgingsmomenten

Voor iedere voeding krijgt Maik een schone luier, ook als er maar net 2 uur tussen de voedingen zit, want hij plast en poept nog bij vrijwel iedere luier.

In bad doen we Maik zo’n 3 keer per week en dit doe ik voor de voeding van 09:30 uur. Zo rond 9:00 uur start ik met het klaarmaken van zijn bad. En na het uitkleden gaat hij eerst op de weegschaal voor hij in bad gaat. Zo weet ik direct of hij goed gegroeid is.

foto-04-11-16-23-24-23

Wakkere momenten

Maik heeft nog nauwelijks wakkere momenten. Nu moet ik ook niet vergeten dat hij officieel pas vorige week geboren had moeten worden en dus echt nog een newborn is. Hij is wakker tijdens de voedingen en vaak leg ik hem na het boeren slapend weg in zijn bedje of in de box. Maik is maximaal een uur achter elkaar wakker. En de rest van de tijd slaapt hij.

Verder valt er nog vrij weinig te vertellen. Maik slaapt, drinkt, poept en plast. En daar blijft het wel zo’n beetje bij. Echt een ritme is er in elk geval niet. Hij kan zomaar ineens een uur langer of juist korter tussen de voedingen in laten en de tijden van vandaag kunnen morgen totaal anders zijn. Ik kan totaal niet inschatten van te voren wanneer hij drinkt of niet. Ergens is dat lastig met het plannen van het kraambezoek. Aan de andere kant moet het kraambezoek maar wachten als Maik een voeding nodig heeft. En nu ik geen live borstvoeding meer geef, is het geen enkel probleem dat er bezoek bij ons zit als hij aan het drinken is.

Had jij al enigszins een ritme toen je baby een maand oud was? Laat het me weten in een reactie. 

Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (34), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (8) en Maik (6). Samen met mijn vriend en mijn 2 kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een kinderdagverblijf en volg ik een studie tot pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous Foute Kersttruien bij Kruidvat
Next Weekoverzicht #114: Naar de tandarts en Sinterklaas

4 thoughts on “Babyritme met 1 maand

  1. Ik vind de woorden ritme en baby sowieso niet in 1 zin passen haha. Althans, die van mij hielden er het hele eerste jaar een rommelritme op na (of ligt dat aan de ouders?! hehe). Wel heel fijn dat hij nog zoveel slaapt zeg, even bijkomen voor jou en Luuk ook nog z’n rust – ipv een krampjesbaby die je de hele dag bezighoudt. Zoals Quinn was 🙁

  2. Bij mij duurde ritme niet zo lang
    Omdat mijn dochter gewoon naar school moest, moest mijn jongste dus gewoon mee.
    Na het naar school brengen lekker in bedje, als die wakker werd lekker in badje en voeding en dan weer mee grote zus halen en daarna weer in bedje etc.

    Ik denk dat hij bij ongeveer 2 maanden al echt een vast ritme begon te krijgen

  3. Wij beginnen nu pas echt een vast ritme te krijgen, in ieder geval wat de voedingen betreft, de slaapjes zijn nog wisselend, we leggen haar in haar bedje als ze gaat gapen en in haar ogen wrijft. Ze is nu 3 maanden, voor die tijd voedde ik op haar verzoek, maar daar ben ik nu toch mee gestopt, want dan blijft het zo rommelig.

  4. Haha, ik wilde ook zo graag een ritme. Maar zelfs nu hebben we nog niet echt een ritme. Soms denk ik een ritme te herkennen; maar dan is het een dag later ineens weer anders ?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Geluksmomenten #1

8 april 2015
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten