Heel lang hebben we niet gezocht naar de juiste luiers voor de kinderen. Een enkele keer probeerden we wel eens een ander merk, maar vaak kwamen we al heel snel weer terug op de Kruidvat luiers. Die zitten prima, houden de boel droog en de Kruidvat zit hier op loopafstand vandaan, wat ideaal is bij het kopen van de luiers. Maar er zijn nog meer luiers te vinden dan die van de bekende winkels. Ik ontving een pak Bambo Nature luiers om uit te proberen. Ik vertel je wat ik ervan vind en geef ook nog een aantal pakken weg.

Inhoudsopgave

Wat is er zo bijzonder aan de Bambo Nature luiers?

Bambo Nature babyluiers en trainingpants zijn de enige babyluiers met het Scandinavische milieukeurmerk Nordic Ecolabel, Europees Ecolabel (EU Flower) én FSC-keurmerk. De luiers zijn dermatologisch getest en hebben een hoog absorptievermogen, flexibele tapes en een maximaal ademende buitenzijde die ervoor zorgt dat de warmte de luier kan verlaten, maar de urine niet.

Dat klinkt allemaal heel goed. Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik vrij weinig kijk naar keurmerken normaal gesproken. Stiekem ga ik er min of meer al vanuit dat producten die verkocht worden wel goed zijn. Dat is natuurlijk onzin als je er verder over nadenkt. Want ik maak wel expres gebruik van verzorgingsproducten zonder parfum en andere verkeerde ingrediënten voor tere kinderhuidjes en ik draag bewust met een ergonomische draagzak.

Wegwerpluiers

In eerste instantie, toen ik nog niet goed gekeken had, deed de naam van de luiers vermoeden dat het om wasbare luiers ging. Dat is niet het geval. Het zijn wegwerpluiers. Gelukkig maar, want ik vind het idee van wasbare luiers erg leuk (en goed!), maar ik heb geen flauw idee hoe ik naast alle normale was die we al hebben, ook nog luiers zou moeten wassen. Wat dat betreft kies ik liever voor gemak.

Het uiterlijk

Aan het uiterlijk van de luiers is niet zoveel op of aan te merken. Het is wit. En aan de bovenkant zit een blauw randje met wat beertjes en vlinders. Voor mij is dit prima, ik koop geen luiers om wat erop staat en leg daar bij de kinderen ook niet de focus op. Zo kan ik zonder teveel gezeur gewoon wisselen van luiers als dat nodig is.

Wat wel gelijk opvalt is dat de luiers heerlijk zacht zijn. Ze voelen niet plastic achtig aan en ik kan me voorstellen dat het erg lekker zal zitten.

Bevallen ze?

Ja de luiers bevallen absoluut. We hebben geen doorlek luiers gehad en zelfs terwijl Maik last had van doorkomende tandjes, had hij geen rode billen. Terwijl ik dat met de Kruidvat luiers wel merk, alleen dan gebruik ik weer een goede billencrème en is er niets meer aan de hand. Het zouden zeker luiers zijn die ik zou aanraden. Het enige nadeel vind ik de prijs. Voor een pak maat 3 met daarin 66 luiers, betaal je € 19,99. Ter vergelijking: Voor 68 stuks kruidvat luiers maat 3 betaal je € 9,99 (buiten de aanbiedingen om). Dat vind ik toch wel een verschil. Maar als je kind veel last heeft van andere soorten luiers, kan ik me voorstellen dat het de prijs zeker waard is.

Winnen

Wil je de Bambo Nature luiers zelf uitproberen bij je kindje? Ik mag 5x een pak luiers weggeven. Je kunt kiezen uit luiermaat 1 t/m 6. Hoe je meedoet?

 • Reageer onder dit blogbericht dat je meedoet met de winactie en welke maat luiers je zou willen winnen
 • Ik zou het leuk vinden als je mijn Facebookpagina liked. Maar dit is niet verplicht.

Meedoen kan tot en met dinsdag 18 april. Daarna stuur ik de winnaars een persoonlijk bericht, vergeet dus niet te reageren met een geldig e-mailadres.

Welk merk luiers gebruik jij meestal?

 

Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (35), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (9) en Maik (6). En ik ben zwanger van nummer 3, verwacht in oktober. Samen met mijn vriend en mijn kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een kinderdagverblijf als pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous Een Moederdag vol verwennerij
Next Bedritueel een probleem, scrum!

13 thoughts on “Bambo Nature luiers + winnen

 1. Ik ben net zo’n gemaksmens als jij hierin: Kruidvat zit prima, lekt niet en is betaalbaar. Ik bedoel: het zijn luiers, je gooit ze weer weg – waarom dan zo duur? Maar ook hier heel veel bewuste voeding en huidverzorging, dus aan de andere kant: waarom de billenhuid dan zo ‘verwaarlozen’? Ik wil ze dolgraag uitproberen voor mini, maatje 1 (of 2) dan dus 😀

 2. Lijken me prima luiers om eens uit te proberen! Ik doe graag mee voor maatje 2. Zelf gebruik ik ook altijd kruitvat luiers en sinds kort voor onze oudste af en toe een wasbare luier.

 3. Ik ben net als jou fan van de kruidvat luiers, ze bevallen goed maar ben door je blog wel heel nieuwsgierig naar de geteste luiers,ze zit nu nog in maat 3 maar s nachts maat 4. Doe graag mee met de winactie!

 4. Wij kopen altijd pampers. Heb die van kruidvat ook geprobeerd maar die lekten steeds door hier.. Jammer want pampers zijn wel wat duurzamer natuurlijk. Ik ben benieuwd naar deze luiers, wil ze best eens proberen. Maat 4

 5. Ik zal deze graag proberen. Normaal gebruiken we pampers, kruidvat lekten door. Al zal ik kruidvat luiers graag weer proberen bij ons aankomende meisje. De bambo luiers zou ik ook erg graag proberen voor ons kleine meisje. Maat 1 dus graag. Vind wasbare luiers ook interessant, alleen lijkt me dat toch wel veel werk naast werken, huishouden enz. Daarom is dit een mooie middenweg.

 6. Ik gebruik nu Kruidvat luiers maar ben ontzettend benieuwd naar deze luiers omdat ze veel huidvriendelijker zijn! Ik zou ze graag proberen voor onze dochter in maat 5.

 7. Verantwoorde luiers, dat klinkt goed! Zou ze graag eens uitproberen in maat 3, ben erg benieuwd. Ik gebruik nu altijd Pampers.

 8. Wij wisselen pampers en babylove (huismerk DM) luiers af. Kruidvat luiers geprobeerd, maar helaas veel lekkage..

  Deze luiers proberen wij graag uit in maatje 3

 9. Ik doe zeker mee! Ik ben gek op natuurlijke/eco producten voor onze dochter en aangezien #2 ieder moment geboren kan worden en die natuurlijk een nóg gevoeliger huidje heeft, zou ik ze graag in maatje 1 willen winnen! Ik heb echt alle luiers trouwens wel geprobeerd, van Pampers tot die van de Lidl en ik moet zeggen dat ik de luiers van het Jumbo en Kruidvat huismerk heel fijn vond. Maar dat is zó ontzettend persoonlijk, elk kindje is weer anders natuurlijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

5x lekkere recepten voor een contactgrill

19 januari 2019
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten