In de zomer steken wij maar al te graag de barbecue aan. We hebben dan ook altijd voldoende vlees in de vriezer liggen voor onverwachte barbecue-dagen. Toch ziet deze maaltijd er anders uit als we met de kinderen eten. We maken hun niet heel gelukkig met alleen maar vlees. Wat we ze dan wel geven? Verschillende dingen. Ik heb 7 lekkere bbq recepten voor kinderen voor je beschreven. Eet smakelijk alvast! 

Hoe lang moet het op de barbecue?

Er is een ding wat ik niet vertel bij de recepten, en dat is hoe lang je de recepten op de barbecue moet laten liggen. Dit is namelijk heel afhankelijk van de warmte van de barbecue. Over het algemeen is vlees op een gas bbq sneller gaar dan op een kolen bbq. Maar dit hoeft niet altijd zo te zijn. Hou het dus goed in de gaten en laat het er zeker niet te lang op liggen, want daar wordt het droog (of zwart!) van. Zelf vind ik vlees vanaf een kolen barbecue altijd lekkerder. Maar het duurt langer tot de barbecue warm genoeg is om het vlees erop te kunnen bereiden. Ga je een bbq kopen? Hou hier dan rekening mee.

Lees ook:  Veilig barbecueën met kinderen

Een lekkere meloen en ham salade

Dit is nou zo’n typisch recept om ‘er lekker bij’ te eten. Mijn kinderen zijn er in elk geval gek op smullen er keer op keer weer van als deze salade op tafel staat.

Benodigdheden

  • 1 pakje serranoham
  • 1 bol mozzarella
  • 1 zakje rucola
  • ½ rijpe galiameloen
  • olijfolie
  • balsamico-azijn
  • peper en zout

Bereiding

  • Was de rucola onder de koude kraan en spreid deze uit over een grote schaal.
  • Snij de galiameloen in blokjes (of nog leuker: maak er bolletjes van) en verdeel deze over de rucola.
  • Scheur de mozzarella in stukken en verdeel deze samen met de serranoham over de salade.
  • Besprenkel de salade lichtjes met olijfolie en balsamico-azijn.
  • Strooi tot slot voor de smaak nog wat peper en zout over de salade.

Watermeloen van de BBQ

Fruit kun je ook heel goed klaarmaken op de barbecue. Het geeft net een andere smaak en is ook nog eens extra feestelijk voor de kinderen. En natuurlijk ook heel lekker voor jezelf!

Benodigdheden

  • 1 kleine watermeloen
  • 100 gr feta
  • verse munt
  • honing

Bereiding

  • Snijd de watermeloen in partjes.
  • Bak de partjes watermeloen circa 3 minuten per kant.
  • Leg de watermeloen op een bord en verkruimel wat feta er overheen.
  • Maak wat met wat verse munt en een scheutje honing een dressing om eroverheen te doen. Tenzij je kinderen niet van “groene dingetjes” houden natuurlijk!

Kinderspies met frikandel en ananas

Wat heb je nodig?

  • Party knakworstjes
  • Kant en klare gehaktballetjes (of maak ze zelf!)
  • Ananas
  • Frikandellen

Bereiding

  • Laat de frikandellen ontdooien en snij ze in 3 of 4 stukken
  • Prik ze aan de spiesjes
  • Laat de ananas goed uitlekken en snij in partjes
  • Prik twee stukjes ananas aan je spies, vervolgens een gehaktballetje en daarna weer twee stukjes ananas
  • Prik als laatste de party knakworstjes aan de spies en je bent klaar.
  • Leg ze even op de bbq en laat de kinderen er daarna lekker van smullen

Snelle mini hamburgertjes

Benodigdheden

  • 10 mini hamburgers (verkrijgbaar bij de gourmetspullen)
  • 10 plakken jong belegen kaas 30+
  • 10 plakjes ontbijtspek
  • 10 witte bolletjes
  • Babyromainesla
  • 4 eetlepels cocktailsaus

Bereiding

  • Gril de minihamburgers op de barbecue. Keer halverwege.
  • Leg na 4 min. op elke burger 1 plakje kaas en laat smelten.
  • Bak intussen het ontbijtspek uit.
  • Halveer de witte bollen en leg op de onderste helften 1 blaadje sla en 1 plakje ontbijtspek.
  • Leg hierop een burgertje en doe er een beetje cocktailsaus op.
  • Leg de bovenkanten erop en serveer.

Lees ook: 5x lekkere recepten voor een contactgrill

Zoete marshmallow & aardbeien toetjes

Te lekker om niet te delen! Het enige wat je nodig hebt is een zak marshmallows, een doosje aardbeien en natuurlijk stokjes om ze aan te rijgen. Ze hoeven echt maar heel eventjes op de barbecue om de marshmallows een beetje te grillen. Kinderen vinden dit zeker lekker!

Kip-abrikozen spies

Benodigdheden

  • 2 kipfilets
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1/2 theelepel gemalen komijn (djinten)
  • Halve gedroogde abrikozen

Bereiding

  • Snij 2 kipfilets in blokjes
  • Roer 1 el honing om met 1 el olie, 1 el citroensap en 1/2 tl gemalen komijn.
  • Schep dit mengsel om met de kip en laat minstens een half uur marineren.
  • Rijg de kip en halve gedroogde abrikozen om en om aan 4 spiesen.
  • Rooster ze bruin en gaar.

Hotdogs van de bbq

Benodigdheden

  • Mini knakworstjes
  • Rol Daneroll om zelf croissants te kunnen maken
  • Sateprikkers
  • Aluminiumfolie

Bereiding

  • Stop een sateprikker in de knakworstjes, tot ongeveer 3/4 diep.
  • Open de rol met croissant deeg en snij ze tot je kleine driehoekjes over hebt voor mini croissants.
  • Doe het deeg om het worstje heen. Begin met de platte kant en eindig met de punt
  • Doe op een losse manier wat aluminiumfolie om de hotdog heen
  • Rooster het op de barbecue
  • Haal de folie eraf en serveer
  • Het is ook erg lekker met wat ketchup!

Hopelijk heb je wat inspiratie op kunnen doen voor de volgende bbq met de kinderen. En ik hoor het heel graag als je nog meer lekkere en makkelijke recepten kent!

 

Show Full Content

About Author View Posts

Avatar
Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (32), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (6) en Maik (4). Samen met mijn vriend en mijn 2 kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een BSO en volg ik een studie tot pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous Codi Mijn RoboDino – VTech review
Next Dordogne met kinderen; De leukste uitjes en attracties

Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Babyritme met 8 maanden

21 juni 2017
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten