Alleen de eerste paar maanden heeft Luuk onder een lakentje en dekentje geslapen, daarna gingen we over naar een slaapzak. Maar nu het kouder begint te worden, ben ik bang dat een slaapzak zelf niet altijd meer voldoende is. En soms slaapt Luuk ook wel eens zonder slaapzak. En dan is er toch beddengoed nodig. Onlangs mocht ik bij OL-TRADER een leuke set uitkiezen.

De kamer van Luuk heeft vrij neutrale kleuren. Grijs met wit. De bedoeling was om er blauwe accessoires bij te maken en her en der op te hangen, maar dat is er eigenlijk nooit van gekomen. Ik besloot dus te kiezen voor kleurrijk beddengoed, in plaats van grijs en wit. Toen ik de geel met zwarte zigzag set op de website zag staan wist ik dat dat het ging worden. Perfect te combineren met wit en grijs en eventueel bij een volgende baby ook nog te gebruiken. Geel kan wat mij betreft namelijk voor een jongen én een meisje.
laken-ledikant

Toen het pakket geleverd werd, schrok ik even van de grootte hiervan. Ik had er helemaal niet bij stilgestaan dat de beschermer tegen bedspijlen zo dik zou zijn, maar het zijn natuurlijk drie kanten boven op elkaar opgevouwen. En dik genoeg om daadwerkelijk bescherming te bieden. De stof en de afwerking zien er super uit. Het is degelijk spul en voelt goed aan. Snel ben ik Luuk’s bed gaan verschonen om het op te maken met de nieuwe set.

Het lakentje is eigenlijk een dekbedovertrek, met een rits kun je het openmaken en er een dekbed in stoppen. Nu vind ik dat voor Luuk niet nodig, zeker niet zo lang hij in een slaapzak slaapt. Ook zit er een kussensloop bij, met rits. Luuk slaapt ook nog niet met een kussen, maar ik denk wel dat dit in de toekomst heel handig kan zijn.

beschermer-kinderbedspijlen

De bedspijl beschermer is met de stoffen slierten die eraan vast gemaakt zijn, makkelijk te bevestigen aan het ledikant. En als je er een strik van maakt na het knopen, ziet het er nog leuk uit ook. Voor Luuk heb ik niet echt een beschermer nodig, maar ik had het wel fijn gevonden zoiets te hebben toen hij jonger was. Aangezien hij nog wel eens met zijn hoofd tegen de spijlen aan knalde.

In de webshop zijn heel veel leuke sets met hippe (dieren) prints te vinden. Mocht de maat die jij graag wilt ontvangen niet aanwezig zijn, kun je het ook op maat laten maken. Dat is extra leuk voor een bijzondere maat ledikant of wieg. Deze driedelige set kost € 49,95. 

Show Full Content

About Author View Posts

Avatar
Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (32), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (6) en Maik (4). Samen met mijn vriend en mijn 2 kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een BSO en volg ik een studie tot pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous Blote mama buik van Sylvie
Next 3x Netflix films voor tijdens de herfst

3 thoughts on “Beddengoed voor het ledikant

  1. Maar goed dat je die hoofdbeschermer niet had toen Luuk nog jonger was. Wordt i.v.m. wiegendood nl afgeraden om deze te gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Weekoverzicht #204: Maik is 3 jaar!

8 oktober 2019
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten