Benodigdheden voor het bloggen

Bloggen doe ik al jaren, 16 jaar om precies te zijn. En in de afgelopen jaren heb ik heel vaak gemerkt dat ik meestal op dezelfde dingen terugval om te gebruiken bij het bloggen. Een laptop of computer en inspiratie alleen is namelijk echt niet genoeg in mijn geval. Welke benodigdheden voor het bloggen ik zoal gebruik, zal ik je in dit artikel vertellen. Doe er je voordeel mee als je zelf van plan bent om een blog op te starten.

Inhoudsopgave

Goede laptop

Mijn MacBook Pro biedt mij al jarenlang trouwe dienst. Of nou ja, trouw… Er zijn wel de nodige reparaties aan nodig geweest, maar ik vind het erg belangrijk om met een goede (en snelle!) laptop te werken aan mijn blog. Niets is vervelender dan een laptop die niet doet wat je wilt. Niet alleen schrijf ik op mijn MacBook Pro mijn blogs, ik bewerk hierop ook mijn foto’s, edit video’s voor YouTube en ik heb een fijn mailprogramma waarmee ik allerlei samenwerkingsaanvragen, lezersvragen en persberichten ontvang en beantwoord. Ik heb ook jarenlang met een desktop computer gewerkt, maar heb gemerkt dat ik het fijn vind om ook eens buiten de deur te werken of op een andere plek in huis als het in de woonkamer te druk is met de kinderen. Daarom is een laptop ideaal, je kunt je werk overal mee naar toe nemen.

Kantoorruimte aan huis

Noem me gek, maar ik vind het dus echt noodzakelijk om kantoorruimte aan huis te hebben. In ons vorige huis had ik een bureau in de slaapkamer waar ik in de weekenden kon werken. Zo konden de kinderen me niet de hele tijd afleiden en kon ik productief aan de slag. En ook in ons huidige huis wil ik graag een fijne werkplek creëren waar ik me kan terugtrekken en waar ik fijne kantoorbenodigdheden neer kan zetten. Denk hierbij aan een ergonomisch gevormde bureaustoel, zodat je op een verantwoorde manier achter je bureau kunt zitten en zo je rug kunt sparen. En omdat ik klein ben en mijn korte beentjes vaak niet goed op de grond kunnen staan, maak ik vaak ook gebruik van een voetenplankje om ervoor te zorgen dat ik goed achter mijn bureau kan zitten.

Werken aan mijn blog kan natuurlijk ook gewoon aan de eettafel, maar mijn voorkeur gaat toch altijd uit naar een aparte werkplek in huis. Ik merk zelf dat ik dan veel productiever ben en minder afleiding heb van bijvoorbeeld een stapel was die nog opgevouwen moet worden.

Lees ook: Hoe schrijf je je eerste blogpost?

Een goede handzame camera

Om foto’s te maken voor mijn blog, maak ik graag gebruik van een goede camera. Ik heb een spiegelreflex waar ik graag mee fotografeer, maar vaak is dit toch een te grote camera om mee te nemen naar events of tijdens een dagje uit. Sinds een jaar gebruik ik de Canon G7X. Een goede, kleine en handzame camera waar ik niet alleen mee kan fotograferen, maar ook nog mooie video’s kan maken voor mijn YouTube kanaal. Fotograferen met je smartphone kan natuurlijk ook, maar ik merk vaak helaas toch dat de kwaliteit van de foto’s dan minder goed is.

Een Shutterstock abonnement

Zelf altijd maar foto’s maken voor al mijn blogs, is helaas niet te doen. Ik heb wel een tijd geprobeerd om diverse foto’s te maken, maar kom dan voor informatieve artikelen vaak toch niet aan goed beeld om te kunnen gebruiken. Daarom maak ik gebruik van een Shutterstock abonnement, waarbij ik stockfoto’s kan downloaden voor deze artikelen. Het fijne aan Shutterstock vind ik het edit programma waar je gebruik van kunt maken, om ervoor te zorgen dat je de afbeeldingen direct op het juiste formaat kunt downloaden. En er is heel veel keuze uit foto’s. Veel meer dan wanneer je gebruik maakt van een gratis stockfoto website. Ik zou in elk geval niet meer zonder kunnen!

Een goede planner

Al helemaal sinds ik ook weer een baan heb naast mijn werk als blogger, is een goede planner een echte musthave voor het bloggen. Hierin kan ik plannen welk artikel ik wanneer schrijf en welke campagnes wanneer live moeten. Ook hou ik hierin mijn afspraken en werktijden in bij, om het zo overzichtelijk mogelijk te maken. Het liefst werk ik ook nog met verschillende kleuren voor alle verschillende ‘onderdelen’ in mijn leven, om in een oogopslag te kunnen zien wat er wanneer op de planning staat. Dit zorgt voor veel rust in mijn hoofd. En met meer rust in mijn hoofd, ben ik een stuk productiever. Maar dat zal voor veel mensen wel herkenbaar zijn.

Koptelefoon

Ik kan niet werken zonder muziek of geluiden om me heen. Misschien is dat wel heel gek, want veel mensen houden van stilte om zich heen. Maar ik raak daardoor alleen maar afgeleid doordat ik dingen buitenshuis ineens ga horen. Het beste werk ik dus met een koptelefoon op met mijn eigen muziek. Een lekkere afspeellijst op spotify bijvoorbeeld. Gewoon muziek, zonder dat er tussendoor gekletst wordt door radio DJ’s. Op die manier heb ik de minste afleiding.

Wat zijn voor jou echte musthaves om te kunnen bloggen?

1 gedachte over “Benodigdheden voor het bloggen”

  1. Ik ben een fan van je blog! Ik ben erover aan het denken om thuis voor mijn kind te zorgen en ik las de verhalen over een vader die dat ook doet. weet u of veel vaders nu oo thuisblijven om voor de kinderen te zorgen, ik zou graag andere meningen horen daar ik aan het twijfelen ben om het te doen voor mijn kinderen.

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten