Blog door Lize – Als je een kindje krijgt moet je een heleboel aanschaffen. Een box, een wiegje, een commode, een kinderwagen, etc., etc., etc. En dan kom je in zo’n babywinkel, wat weer een hele nieuwe ervaring is, en dan is er erg veel keuze. Wilt u dan een ronde of een vierkante box? Wilt u hoogglans of mat? Uhm…… Ik vond het een hele jungle en heb een heleboel maar gewoon op gevoel gekocht. Ik heb het geluk dat ik een vriendin heb die al drie kindjes heeft en kon dus veel aan haar vragen. Maar het blijft een zoektocht, want er is zoveel keus. Daarom vertel ik je over de 9beste aankopen voor je baby. Helaas heb ik natuurlijk ook wat miskopen gedaan. Daarom vertel ik je ook mijn 3 miskopen. 

Een co-sleeper

Wat ben ik ontzettend blij met dat ding. In eerste instantie hadden wij gewoon een wiegje gekocht (niets mis mee overigens). Maar mijn vriendin kocht uiteindelijk een co-sleeper. Dat bracht me voor de bevalling al aan het twijfelen, maar we hielden het bij het wiegje. Totdat de kleine er was. Na 2 dagen wilde ik ook een co-sleeper en wel NU! Zo gezegd, zo gedaan. Dus stond Mike maar weer een co-sleeper in elkaar te zetten (arme man).

image3

Ik had daar een aantal redenen voor: 1. Ik heb een keizersnede gehad en door de co-sleeper hoefde ik m’n bed niet uit, wat een heel gedoe was, ’s nachts. 2. Ik was weer eens lekker onzeker ’s nachts en wilde zo dicht mogelijk bij Huub zijn, maar hem in bed bij ons leggen vond ik toen maar eng. 3. Ik vond/vind het goed voor de hechting dat Huub nog dichter bij mij/ons slaapt. Tot op de dag van vandaag ben ik mega blij met de co-sleeper. Huub past er nog steeds in (want de co-sleeper is iets groter dan een wieg).

Dr Brown’s fles

Huub had de eerste 3 tot 4 maanden last van krampjes en dronk te snel de fles leeg. We hebben toen de Dr. Brown’s fles aangeschaft. Door het blauwe pijpje in de fles komt er minder lucht mee tijdens het drinken en dus ook in de darmen. Huub heeft er heel veel baat bij en wij maken nog steeds gebruik van deze flessen. Ik vind het echt een aanrader.

Avent en Dr Brown’s soothie speen

Dit is een speen die geheel van chirurgische siliconen is gemaakt en lijkt op een flessenspeen en tepel. Fantastische uitvinding. Huub had veel zuigbehoefte, maar wilde geen enkele speen. Totdat we deze speen aanschaften. Ze zijn wat duurder en we moeten de speen via internet bestellen, maar we zijn er heel blij mee.

image1

Stokke kinderstoel

De Stokke kinderstoel is een kinderstoel die gebruikt kan worden voor alle leeftijden, en dan bedoel ik ook echt alle leeftijden. Je koopt er een speciale newbornset bij en wanneer je kindje zelfstandig kan zitten, gebruik je een babyset. Als de babyset niet meer gebruikt hoeven te worden kan de stoel zelfs als bureau stoel gebruikt worden. Huub heeft dus al een stoel voor zijn studentenkamer. Ohh jeetje daar moet ik echt nog niet aan denken.

Kinderwagen

Nu zal je misschien denken: ja, hehe, die koopt toch iedereen? Ja, dat is ook zo. Maar ik ken ook mensen die er niets mee hebben en hun kindje het liefste dragen. Ik ben ontzettend blij met de kinderwagen en heb er al uren mee gewandeld. Huub heeft er al heel met uren heerlijk in geslapen. Ik zou niet zonder kunnen, maar dat is misschien omdat ik niet zo’n draagmoeder ben. Wat ik soms wel eens jammer vind, want achteraf denk ik dat Huub daar de eerste maanden misschien wel veel baat bij had gehad, maar ja dat is altijd achteraf.

Babyfoon met camera

Ik wilde eerst geen babyfoon met camera, omdat ik bang was dat ik dan de hele tijd op die camera zou kijken. Mike wilde er wel een met als reden dat we dan kunnen zien wat er aan de hand is en niet steeds naar hem toe lopen als het niet nodig is en hem onnodig wakker maken. En als hij groter is, kunnen we zien of hij er een spelletje van maakt of dat het echt is. Ik was hierna om en we hebben er een gekocht. Heel blij, want ik als pietje paniek en controlefreak wat betreft mijn kindje, kan nu zien hoe hij slaapt en dat geeft veel rust. Hierdoor heb ik ook lekkere rustige avonden met een Netflix-serie.

Overslagrompers

Tip van mijn vriendin die al drie kindjes heeft. Zij vond het vreselijk om rompertjes over het hoofd van een heel klein babytje te trekken. En ik geef haar helemaal gelijk. Dus bedankt voor deze tip!

Voedingskussen

I love dat ding! Ik heb het kussen al gekocht toen ik nog zwanger was en toen gebruikt om mee te slapen. En toen Huub geboren was natuurlijk om te voeden. Ook is het kussen door Mike gebruikt om in bed tv te kijken haha. Bij ons wordt het kussen “de worst” genoemd omdat Mike het kussen op een rookworst vindt lijken.

Loopwagentje

Nu ik deze blog schrijf hebben we net een loopwagentje gekocht. Zo’n vreselijk ding waarin hij kan “staan” en rond kan lopen, maar hij vindt het fantastisch. En voor ons ook fijn, want meneer wil de hele tijd staan en uren 8 kilo omhoog houden is best zwaar.

Bovenstaand lijstje is opgesteld vanuit mijn persoonlijke ervaring. En dat wil dus niet zeggen dat het voor iedereen nodig zal blijken. Ook hebben jullie nog mijn 3 grootste miskopen tegoed:

image4

Difrax flessen

Op een gegeven moment ging Huub ook papflessen krijgen en het enige nadeel aan de Dr. Brown’s fles is, dat ze niet echt goede papspenen hebben. Dus dachten wij er goed aan te doen een Difrax papfles te kopen. Wat een mega miskoop. Hij wilde de fles niet en het gat was veel te groot. Helaas was er niemand in mijn omgeving die wel Difrax flessen gebruikt, dus verdween deze in de prullenbak.

Flessenwarmer

Ik heb het ding meerdere keren het raam uit willen gooien. De flessen werden veel te warm. Als we de fles hadden opgewarmd, zaten we nog 20 minuten met een huilende baby van de honger.

Voedingskleding

Nu zal dat voor veel vrouwen geen miskoop zijn, maar ik had er echt even mee moeten wachten. Ik heb 4 weken borstvoeding gegeven en zat daarna dus met kleding die ik niet meer aan deed.

Ik heb nog 1 tip: je hoeft echt geen magnetron aan te schaffen als je die niet hebt. Als je er wel een hebt super handig, maar spenen en flessen kan je ook in een pannetje uitkoken en voeding kan je ook opwarmen in een pannetje. Water voor een fles kan je ook op de juiste temperatuur maken door warm en koud water te mengen. Wij nemen altijd een thermoskannetje met warm water mee.

Wat zijn jou beste aankopen en grootste miskopen?

Show Full Content

About Author View Posts

Lize

Ik ben Lize en ik ben 30 jaar oud. Ik ben getrouwd met Michael en op januari 2016 ben ik mama geworden van onze prachtige zoon Huub. Ik werk op een kinderdagverblijf en hou van koken met vrienden en familie, winkelen, reizen en met mijn man en zoon genieten van Amsterdam

Previous Vijf bloggers die ik volg
Next Mijn favoriete tv programma’s dit najaar

6 thoughts on “9x De beste aankopen voor je baby

 1. Ik deel mijn beste aankopen met je. Behalve het voedingskussen, dat vind ik echt een enorm onding. En de flessenwarmer vond ik ook gruwelijk irritant toen ik nog flesjes borstvoeding gaf. Wat een ellende met dat wachten terwijl je baby je doof krijst.

  1. Ja, ik haatte dat ding! Arm kind. Super veel honger en dan nog moeten wachten. En zelf werd ik er ook niet vrolijk van inderdaad hahah

   Oh, grappig dat de een zo een Voedingskussen zo fijn vindt en de ander niet hihi…

  1. Heb ik inderdaad ook wel eens gehoord, maar ik ben zelf van mening dat als je je kindje er niet elke dag een paar uur in zet dat het vast goed komt. Maar goed, altijd goed om rekening mee te houden!

   De Stokke stoel is inderdaad zo fijn!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Mommy Scenario Tag

27 september 2014
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten