Bladerdeeg hapjes; makkelijk en snel te maken

Bladerdeeg is zoiets wat ik standaard in de vriezer heb liggen. Handig om af en toe even een lekker hapje mee te maken. Bij voorkeur met inhoud wat ik anders weg moet gooien omdat het bijna over datum gaat. De kinderen vragen ook regelmatig of we appelflapjes kunnen bakken. Maar je kunt ook hele andere lekkere hapjes maken met bladerdeeg. Ik heb de lekkerste recepten voor je opgezocht.

Inhoudsopgave

Bladerdeeg hapjes recepten

Zelf maak ik naast het gebruik van internet voor het vinden van lekkere recepten, ook nog graag gebruik van kookboeken. Er staat niet voor niets een hele stapel kookboeken in mijn keuken. Regelmatig pak ik het erbij als ik even inspiratie nodig heb. En jawel, er is zelfs een kookboek verkrijgbaar voor lekkere bladerdeeg hapjes. Voor allerlei speciale gelegenheden. Denk aan de verschillende feestdagen, een kerst- of paasontbijt op school, verjaardagen, als je iets anders te vieren hebt of gewoon voor tijdens een gezellige borrelavond met vrienden of familie. Wat mij betreft een kook/bakboek die niet mag ontbreken tussen je kookboeken. Je vindt het boek hier.

Lees ook: Lekkere kersthapjes voor tijdens het kerstdiner op school

Bladerdeeg sterren met kaas

Super simpel, maar erg lekke deze bladerdeeg sterren met kaas erin. Dit staat toch super gezellig op tafel tijdens de Kerstdagen? Het enige wat je nodig hebt is bladerdeeg, geraspte kaas, een geklust ei en een uitsteker (die vind je hier).

Klik hier voor het recept.

Caprese bladerdeeg hapjes

Nomnomnom, van deze caprese bladerdeeg hapjes krijg ik gelijk trek! Ik hou van de combinatie van pesto, tomaat en mozzarella, dus deze bladerdeeg hapjes gaan we zeker een keer maken. De benodigdheden zijn bladerdeeg, groene pesto, cherry tomaatjes, bolletjes mozzarella, Italiaanse kruiden en een ei.

Je vindt het recept hier.

Appelroosjes van bladerdeeg

Het ziet eruit als een waar kunstwerk, deze appelroosjes van bladerdeeg. Het is bijna zonde om ze op te eten! Gelukkig zijn ze niet heel moeilijk om te maken. Het enige wat je nodig hebt is een jonagold appel, bladerdeeg, poedersuiker en eventueel wat abrikozenjam en kaneel.

Je vindt het recept en de duidelijke beschrijving hier.

Satebroodjes

Deze broodjes laten me het water in de mond lopen. Ze zien er heerlijk uit! Je bent wel iets langer bezig met het bereiden ervan, maar dat is het dubbel en dwars waard! Met kip en een zelfgemaakte satésaus maak je deze broodjes helemaal zelf. De benodigdheden zijn bladerdeeg, kipfilet, een teentje knoflook, een halve sjalot, pindakaas, ketjap manis, suhiazijn, suiker, gemberpoeder, serehpoeder, sambal manis, een ei en wat sesamzaad. Ook heb je een ronde uitsteker nodig om het deeg in de juiste maat te krijgen, deze vind je hier.

Je vindt het recept hier.

Bladerdeeghapje met mozzarella, parmaham en perzik

Dit is een vulling waar ik zelf niet zo snel op zou komen, maar waar ik wel vaak restjes van over heb. De combinaties klinkt heerlijk fris, dus deze gaat op mijn to-cook list. Je hebt nodig; bladerdeeg, parmaham, mozzarella, perzik, basilicum en geschaafde amandel.

Je vindt het recept hier.

Bladerdeeg hapjes met brie en groene asperges

Asperges, je moet ervan houden. Ik eet ze in elk geval heel graag. Deze bladerdeeg hapjes met brie en groene asperges zijn heerlijk om te serveren als bijgerecht bij bijvoorbeeld een barbecue. Je hebt het volgende nodig; bladerdeeg, groene asperge tips, brie, zwarte peper, honing en vloeibare boter of eigeel.

Je vindt het recept hier.

Hotdog in bladerdeeg

Hotdogs, echt zo’n snack die ik tijdens een voetbalwedstrijd wel eens haal in een kantine of voetbalstadion. Deze hotdog in bladerdeeg mag daarom niet ontbreken tijdens een gezellige avond voetbal kijken met vrienden. Wat jen nodig hebt? Bladerdeeg, grote worsten (bijv. hotdogs), geraspte kaas, sjalot, tomatenketchup, mosterd en koffiemelk.

Je vindt het recept hier.

Bladerdeeg hapjes met boursin

Dit lekkere bladerdeeg hapje is zowel koud als warm te eten. En is daarom ideaal als tussendoortje of om bijvoorbeeld mee te nemen tijdens een gezellige picknick. Je hebt de volgende ingrediënten nodig; boursin, verse spinazie, knoflook, olijfolie, peper en zout, ei en natuurlijk bladerdeeg.

Je vindt het recept hier.

Bladerdeeg met spinazie en feta

Heerlijk vind ik de combinatie van spinazie en feta, ik gebruik het beiden ook graag in een lekkere pastasalade. Maar je kunt er natuurlijk ook een bladerdeeg hapje mee maken. Je maakt ze heel eenvoudig in zo’n 15 minuten tijd (exclusief baktijd) en je hebt het volgende ervoor nodig: verse spinazie, feta, ui, knoflook, bladerdeeg, zout en peper, geraspte kaas en melk of een ei.

Je vindt het recept hier.

Asperges in zalm en bladerdeeg

Nog zo’n heerlijk bladerdeeghapje met asperges. Ik hou er zo van! En ik ben ook erg dol op zalm, dus dit recept mag zeker niet ontbreken in deze lijst. Wat heb je allemaal nodig? Witte asperges, bladerdeeg, gerookte zalm, sesamzaadjes, peper en zout en een ei.

Je vindt het recept hier.

Kaasbroodjes van bladerdeeg

Deze kaasbroodjes zijn altijd een enorme hit bij mijn kinderen. Ze zijn dol op kaas en eten dit het liefst overal bij. Soms duik in het weekend de keuken dus om lekkere kaasbroodjes te maken. Wat heb je nodig? Bladerdeeg, bloem, roomboter, melk, mosterd, kaas, zout en peper, een ei, slagroom en geraspte kaas.

Je vindt het recept hier.

Mini worstenbroodjes

Deze mini worstenbroodjes doen het altijd erg goed voor een maaltijd op school of tijdens een verjaardag. Ze zijn erg eenvoudig te maken. Je kunt ze maken met bladerdeeg of met croissantdeeg. Verder heb je kleine knakworstjes een ei en wat sezamzaad nodig.

Je vindt het recept hier.

En, welk recept ga jij als eerste uitproberen?

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mobiele versie afsluiten

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten