Nu de jaaroverzichten op alle blogs opduiken, lijkt het me leuk om een zelfbedachte tag in te vullen. Namelijk het Blog jaaroverzicht 2016. Maar je kunt het natuurlijk ook over een jaar over 2017 invullen. Vragen over bloggen en de resultaten van het afgelopen jaar. Ik hoop natuurlijk dat er meer bloggers zullen zijn die het willen overnemen. 

Wat is het leukste dat je hebt meegemaakt in het afgelopen blogjaar?

Ik deed hele leuke contacten op met andere bloggers. Ook volgde ik een korte online cursus over het maken van blogdoelen voor het nieuwe jaar en daar heb ik heel veel inspiratie uitgehaald. Eigenlijk is bijna alles rondom het bloggen leuk.

Zijn er ook dingen die je minder leuk vond?

Zeker. Ik merk erg veel haat en nijd in het blogwereldje. Zelf probeer ik er steeds meer vandaan te blijven. Het kost zoveel energie en die energie kan ik beter gebruiken. Daarnaast kom ik er steeds meer achter dat het heel goed kan helpen om banden te hebben met andere bloggers. Zonder andere bloggers groeit je blog gewoon minder hard. Niet dat dat het belangrijkste is hoor. Het is ook heel erg fijn om te kunnen sparren met andere bloggers. Over samenwerkingen, vervelende reacties op je blog of andere dingen waar je op stuk loopt.

Hou je je bezig met bezoekersaantallen? Zo ja, was je tevreden over je cijfers dit jaar?

Jazeker, om heel eerlijk te zijn kijk ik soms echt veel te vaak naar mijn bezoekersaantallen via Google Analytics. Ik wil altijd meer en hoop iedere maand weer een nieuw bezoekersrecord aan te tikken. De ene keer lukt dit wel en de andere keer niet. Helemaal tevreden was ik niet, ik had gehoopt dit jaar de 10.000 bezoekers per maand te halen, maar dit is niet gelukt. Dat zal te maken hebben met het feit dat ik niet altijd de energie heb gehad veel te bloggen tijdens de zwangerschap. Hopelijk kan ik dit in 2017 anders aanpakken. Die 10K is gewoon zo’n magische grens die vrijwel iedere blogger die zich met stats bezighoudt, wil aantikken.

Wat is de leukste samenwerking die je hebt gedaan?

Ik denk dat de samenwerking met Photogifts was. Ik mocht een foto op dibond laten drukken en heb veel leuk contact gehad met het bedrijf zelf. Dat vind ik altijd leuk. Hopelijk lukt het in de toekomst nog eens om een samenwerking aan te gaan met bijvoorbeeld een winactie.

Wat zou je in 2017 helemaal anders willen doen?

Het liefst zou ik veel gestructureerder willen bloggen. Me meer focussen op het schrijven van blogs, zonder afleiding van allerlei social mediakanalen. Nu ben ik toch te vaak nog met andere dingen bezig, waardoor ik vaak ’s avonds laat nog blogs aan het schrijven ben voor de volgende ochtend.

Ook wil ik beter worden in het beantwoorden van mailtjes. Ik vind dat zo’n werk altijd, het is tijdrovend en daardoor schuif ik het vaak voor me uit. Super zonde van alle leuke mailcontacten.

Wat zijn je 3 favoriete artikelen van andere bloggers dit jaar?

  • Broodjes Mario zijn de heerlijkste broodjes van Utrecht en omstreken. Fleur schreef zelf een recept en ik ga het binnenkort echt eens zelf maken. Hopelijk smaakt het net zo lekker als een echt broodje Mario!
  • Desirée schreef over de opmerkingen die zij krijgt omdat ze maar 1 kind heeft. Met 1 kind zou je geen gezin zijn. Een persoonlijk artikel die erg mooi geschreven is.
  • Ook Shirley schreef een mooi persoonlijk artikel. Namelijk over het missen van het moeder/dochter gevoel als je twee zoons hebt mogen krijgen. Iets waar ik tijdens de zwangerschap ook wel eens over na heb gedacht.

Welk artikel vond je het leukst om te schrijven?

Dat was toch wel de blog over de geslachtsbepalende echo die we hebben laten doen in april. Ik was er zo van overtuigd dat we deze keer een dochter zouden krijgen. En ik wist dat heel veel lezers dat ook dachten. De blog is ook heel goed gelezen, leuk om te zien!

Welk artikel is het slechtst gelezen in 2016?

Dat is de DIY Sint vingerverf met je baby. Heel jammer, want het is een hele leuke manier van knutselen met je baby rondom de Sinterklaas periode.

Welk artikel is het best gelezen in 2016?

Het artikel over de foute kersttruien van de Kruidvat. Haha, ik vind dat toch wel heel grappig om te zien. Dat net zo’n artikel zo goed scoort.

Wat zou je nog willen leren?

Ik zou willen leren om betere productfoto’s te maken. Hier kan ik nog veel winst in behalen. Ik ben echt jaloers op de productfoto’s die Desirée maakt. En ik zie haar echt als een voorbeeld voor het maken van productfoto’s. Hopelijk gaat het me ooit lukken net zulke mooie foto’s te maken.

Welke andere blogger zou je in 2017 (weer) willen ontmoeten?

Marije natuurlijk! Maar ik zou het ook heel erg leuk vinden om Geertje eens te ontmoeten. We hebben nu al ruim 1,5 jaar zo leuk contact via Whatsapp. Net als met de andere meiden in de groepsapp, Fleur, Gwen, Shanna, Minke, Meike en Lieke.

Maakt het bloggen je nog steeds gelukkig?

Zeker! Hoewel ik soms moet toegeven dat het ook erg tijdrovend is. Ik zou van het bloggen heel graag mijn werk willen maken. En daar horen deadlines bij en soms ook dingen die net wat minder leuk zijn. Toch vind ik het schrijven nog altijd heel erg leuk en de mensen die ik via het bloggen heb mogen leren kennen zou ik niet meer willen missen.

Je belangrijkste doel voor 2017

Groeien in statistieken! En vooral veel plezier blijven houden in het bloggen. Dat is misschien nog wel het allerbelangrijkste.

Ik tag Malou, Marije, Marisca en Judith en ik ben heel erg benieuwd naar hun antwoorden!

* Afbeelding bovenaan komt van Shutterstock.

Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (34), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (8) en Maik (6). Samen met mijn vriend en mijn 2 kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een kinderdagverblijf en volg ik een studie tot pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous Maik is 3 maanden oud
Next Jaaroverzicht 2016

5 thoughts on “Blog jaaroverzicht 2016

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Tractor Ted

3 augustus 2015
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten