Blogboek van Kelly Deriemaeker

Op veel verschillende blogs zag ik een review voorbij komen van het Blogboek van Kelly Deriemaeker. En de meeste reviews waren zeer positief. Ik was daardoor erg benieuwd naar het boek. Heeft het mij, als “ervaren blogger” nog iets kunnen leren? Heb ik iets aan de vele tips die erin staan of is het weggegooid geld?

Waar gaat het boek over?

Velen voelen zich geroepen om een blog te beginnen, weinigen houden het langer dan enkele maanden vol. Of je nu plannen hebt om jouw droomblog uit de grond te stampen of vindt dat jouw bloggoesting een flinke boost kan gebruiken: het ‘Blogboek’ bundelt alle kennis die longtime blogster Kelly Deriemaeker de afgelopen tien jaar verzamelde, en laat je achter met een hoop inspiratie, tips en tricks van andere succesvolle bloggers, frisse ideeën en vooral veel goesting om zelf aan de slag te gaan. Waarom bloggen mensen? welke blog wil je maken? Hoe vaak moet je posten? Hoe meet je je succes? Hoe krijg je meer bezoekers? Hoe vind je je focus? Dit boek biedt antwoord op deze en vele andere blogkwesties.

blogboek

Wat vind ik van het boek?

Ik was erg benieuwd of het Blogboek mij zou kunnen helpen, of mij dingen kon leren die ik nog niet wist. Inmiddels blog ik al een jaar of 12 en ben ik meegegroeid met de verandering in de blogwereld. Dat ging van heel persoonlijk en zonder bepaald doel bloggen, naar commercieel bloggen en hier ook daadwerkelijk geld mee verdienen. Ik was blij om te lezen dat Kelly deze verandering ook zo heeft meegekregen. Ze vertelt hier herkenbaar over in het boek en mede daardoor leest het makkelijk weg.

Je bent niet verplicht het boek van voor tot achter door te lezen. Het ene hoofdstuk is bruikbaar en het andere niet, omdat ik al veel weet over dat onderwerp. En het is fijn dat je zelf makkelijk bepaalde gedeeltes kunt skippen.

Het uiterlijk van het boek spreekt me erg aan, de print en de kleurtjes die gebruikt worden lijken te schreeuwen: ‘lees mij! lees mij!’ en daar hou ik van. Ook de inhoud van het boek is erg aantrekkelijk. De verschillende hoofdstukken worden aangegeven met een andere print, mooie lettertypes en in het hele boek komen de lijstjes terug. Kelly is gek op lijstjes. En ik stiekem ook.

De inspiratietips voor je volgende blogpost zijn ook heel erg handig. Ik moet toegeven dat ik ze nog niet gebruikt heb, maar het is heel handig om bij een inspiratie-probleem het boek erbij te kunnen pakken. Het is hierdoor echt een boek om in je kast neer te zetten en soms eens doorheen te bladeren. Handig om voor jezelf bepaalde dingen op een rijtje te zetten of ideeën op te doen. Wat mij betreft een absolute musthave voor iedere blogger. Of je nu beginnend of ervaren bent.

Wil je het Blogboek zelf bestellen? Dat kan hier.

2 gedachten over “Blogboek van Kelly Deriemaeker”

  1. Ik heb het boek gisteren aan mijn nichtje van 11 cadeau gegeven, zij wil een blog beginnen. Toen het binnenkwam wilde ik het eigenlijk zelf houden haha 😉 Ik las bij andere recensies dat er wel veel Vlaamse woorden werden gebruikt, maar zij woont in Antwerpen dus dat komt vast goed!

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten