Nu de tweede helft van het jaar alweer in volle gang is, is het toch wel tijd om de balans een keer op te maken. In januari plaatste ik mijn blogdoelen voor 2016 online. En nu ga ik kijken wat er tot nu toe van deze blogdoelen terecht is gekomen.

Waar ik bij het schrijven van de blogdoelen geen rekening mee had gehouden is dat ik zwanger zou zijn en daardoor veel minder energie zou hebben om te bloggen. De wens voor een zwangerschap was er wel, maar ja, van te voren kun je je niet indenken hoe die periode zal verlopen. De resultaten tot nu toe vallen mij dus eerlijk gezegd een beetje tegen.

Statistieken verdubbelen

Dat is zeker nog niet gelukt. Het loopt ook zeker niet terug, maar het blijft een beetje gelijk. Niet gek ook als er periodes geweest zijn het afgelopen half jaar waarbij er ruim een week niets online kwam. Ik ben er dan ook erg blij mee dat de cijfers in elk geval niet teruggelopen zijn ten opzichte van vorig jaar. Maar het zou leuk zijn als er de komende maanden groei te bekennen is.

10.000 bezoekers in één maand

Op de een of andere manier is die 10.000 bezoekers halen echt een enorme mijlpaal waar ik naar uit kijk. Voorlopig is dit helaas nog niet aan de orde. Toch blijf ik hopen dat dit aan het eind van het jaar toch tenminste één keer gelukt is.

Social media cijfers

De groei waar ik wel wat van merk is de groei op social media. Daar ben ik ook al die tijd gewoon actief gebleven en dat is te merken. Ik denk ook dat de doelen die ik bedacht heb, nog steeds haalbaar zijn.

Op Facebook heb ik nog 221 likes nodig om de 700 te halen.

Op Twitter heb ik nog 93 volgers nodig om de 1500 te halen.

Op Instagram heb ik nog 176 volgers nodig om de 2500 te halen.

Op Pinterest heb ik nog 307 volgers nodig om de 1000 te halen.

En op Bloglovin’ heb ik nog 18 volgers nodig om de 350 te halen.

1000 gepubliceerde blogs

Op het moment van schrijven heb ik 738 gepubliceerde blogs, die 1000 zijn dus nog niet helemaal in beeld. Maar als ik dagelijks blijf bloggen en soms zelfs twee artikelen op een dag online laat komen, zou het goed moeten komen.

Maar ja, ik weet natuurlijk niet hoe het gaat lopen tijdens mijn zwangerschapsverlof. Wanneer ik weer in staat zal zijn om te bloggen na de bevalling en hoeveel dagen het dan stil zal zijn op de blog. Ik probeer uiteraard te beperken dat er dagen zijn dat er niets online komt, maar het zal vast wel eens voorkomen. De kinderen gaan ten alle tijden voor.

Leuke samenwerkingen

Die gaan gelukkig wel door. Al zijn de aanvragen wat minder dan een jaar geleden. Misschien ligt dat niet eens zozeer aan mezelf, maar aan het feit dat de leuke blogs als paddestoelen uit de grond vliegen, waardoor er voor bedrijven heel veel keuze is om samen te werken.

Maar ik klaag zeker niet. Ik verdien een leuk zakcentje met het bloggen en mag nog regelmatig hele leuke producten reviewen. Ik ben benieuwd wat er nog op mijn pad gaat komen het komende half jaar wat samenwerkingen betreft.

Grote schoonmaak houden in oude blogs

Dit is iets waar ik het afgelopen jaar echt geen tijd voor heb gehad. Hopelijk kom ik hieraan toe tijdens mijn zwangerschapsverlof. Ik zou het heel erg fijn vinden oude artikelen te optimaliseren en spelfouten eruit te filteren. Want die kom ik helaas nog wel eens tegen als ik oude blogs teruglees. Ook kloppen de foto’s niet overal meer en wil ik dit eens goed nalopen.

Het heeft niet heel veel haast, maar hoe langer ik wacht met het schoonmaken van oude artikelen, hoe meer artikelen er online staan. Hopelijk kom ik er dus toch gauw eens aan toe!

Hoewel statistieken en deze blogdoelen helemaal niet zo heel erg belangrijk zijn, vind ik het toch erg leuk om tussendoor eens te kijken hoe het ervoor staat. Zo verkeerd doe ik het helemaal nog niet met de toch niet altijd even makkelijke zwangerschap daarnaast. Bloggen is en blijft voor mij echt ontspannend en ik hoop dat ik dat blijf hebben de komende maanden, dat zou fijn zijn! 

Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (34), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (8) en Maik (6). Samen met mijn vriend en mijn 2 kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een kinderdagverblijf en volg ik een studie tot pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous Misschien Ooit
Next Zwangerschapsverlof als gastouder

4 thoughts on “Blogdoelen 2016 – Hoe gaat het?

  1. Ik vind het ook leuk om af en toe te kijken hoe het ervoor staat. Het is toch leuk om jezelf doelen te stellen en op die manier uit te dagen 🙂 Je doet het netjes hoor, dus gewoon lekker doorgaan zo!

  2. Die 10.000 mijlpaal snap ik wel. Dat geval wordt ook vaak genoemd als het minimum om interessant te worden voor bedrijven. Hoewel ik van jou begrijp dat je nu ook al samenwerkingen hebt. Dus dat is fijn : )

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Hoe overleef ik een vakantie met een baby?

20 september 2016
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten