Doelen voor mijn blog? Ik begon in 2015 met het delen van mijn blogdoelen voor dat jaar. En dat deed ik vorig jaar weer. Dus waarom dit jaar niet? Mijn blogdoelen zijn er nog steeds en zijn weer aangepast waar nodig. In dit artikel ga ik open in over mijn blogdoelen voor 2017. 

Mijn blogdoelen van 2016 behaald?

In 2016 had ik al blogdoelen opgesteld. Of ze behaald zijn? Mwoa, niet helemaal. Mijn jaar liep nu eenmaal anders door een lastige zwangerschap. De energie om echt met mijn blog aan de slag te gaan, was er dan ook niet echt.

Statistieken verdubbelen

Verdubbelen is niet gelukt helaas, maar ze zijn wel 50% gegroeid ten opzichte van 2015. En dat vind ik alsnog een goede score.

Minimaal 10.000 unieke bezoekers in één maand halen

Ik had zo gehoopt dat dit jaar te behalen, maar als je een aantal dagen achter elkaar niet blogt, is het al niet te doen. En dat gebeurde helaas in 2016 nogal eens. Want als ik een slechte dag had, kreeg ik echt geen blog uit mijn vingers. Als ik me niet goed voel, slaat dit door naar alles om me heen. Ons huis, mijn humeur, maar dus blijkbaar ook mijn blog. Ach ja. Ooit he, ooit haal ik die mooie cijfers echt nog wel! Ik kwam er wel dichtbij trouwens in de maand september. Dat kwam vast door het artikel met de foto’s van de geboortefotograaf.

Social media cijfers

Facebook 700 – Ik ben van 371 naar 627 gegroeid. De 700 is dus niet gehaald, maar alsnog is het een hele mooie groei!
Twitter 1500 – Ik ben van 1231 naar 1514 volgers gegroeid. De 1500 grens is dus behaald!
Instagram 2500 – Ik ging van 1554 naar 3654 volgers. Wauw wat een groei. Dit doel is behaald!
Pinterest 1000 – Ik ging van 657 naar 1188 volgers. Ook dit doel is behaald.
Bloglovin 350 – Ik ging van 276 naar 352 volgers. Het is net aan, maar het is gelukt.

Ik vind het groeien op social media echt leuk. De interactie is zo fijn. En ook al lukt het me niet altijd om echt overal op te reageren, ik lees wel alles. Op Pinterest ontdek ik steeds meer features en mede dankzij Fleur leer ik heel veel over het optimale gebruik van Pinterest. Wat een leuk platform is dat toch!

1000 gepubliceerde blogs

Deze heb ik net niet gehaald. Dit had mede te maken met het feit dat er soms enkele dagen niets online kwam het afgelopen jaar. Toch zijn er wel veel blogs online gekomen. Op 31 december plaatste ik de 932e blog online op MamaKletst. Bijna 1000 dus, zo leuk dat ik al zo ontzettend veel geschreven heb! En natuurlijk schrijven er ook een aantal gastbloggers sinds 2016 mee.

Leuke samenwerkingen

Dit is zeker gelukt. ik heb verschillende leuke samenwerkingen gehad. Dit varieerde in reviews van toffe producten tot advertorials/gesponsorde content.

Grote schoonmaak in oude blogs

Dit is zeker niet gelukt. Ik was al blij als ik voor nieuwe content kon zorgen op mijn blog. Wel is dit iets wat ik wil gaan doen in dit jaar.

Mijn blogdoelen voor 2017

En dan is het nu tijd voor mijn blogdoelen voor 2017, wat wil ik allemaal bereiken met mijn blog dit jaar?

Minimaal 1 keer per dag een artikel online plaatsen

Dit is echt iets wat ik heel graag wil. Het zal niet altijd meevallen, maar ik moet mezelf aanleren om beter vooruit te schrijven, zodat ik dit doel kan behalen.

Statistieken verdubbelen

Net als het afgelopen jaar is dit iets wat ik graag wil. Het zou ook goed te doen moeten zijn, dus ik ga ervoor!

Social media cijfers

Facebook: 1000 volgers
Twitter: 1750 volgers
Instagram: 5000 volgers
Pinterest: 1500 volgers
Bloglovin: 400 volgers

Mijn e-mail bijhouden

Dit is dus echt een dingetje he. Zodra ik m’n mailbox een dag laat versloffen, is het einde zoek. Dan lukt het me nauwelijks nog alles bij te houden. Dit moet ik dus echt anders aan gaan pakken dit jaar.

Leuke samenwerkingen en kritischer zijn

Het zou ontzettend leuk zijn om in 2017 weer allerlei toffe samenwerkingen te hebben voor mijn blog. Wel wil ik ook kritischer zijn. Nog een blog over telefoonhoesjes of een canvasdoek schrijven doe ik alleen als het product echt heel gaaf is. En anders niet. Ik kan gewoon niet tegen alles ‘ja’ zeggen en wil ook alleen dingen doen waar ik echt achter sta.

Van bloggen meer mijn werk maken

Tja, hier ben ik gewoon eerlijk over. Ik weet dat sommige mensen dit helemaal niets vinden, maar dat is dan jammer. Ik begin steeds meer te verdienen met mijn blog en dit is ook echt wat ik leuk vind om te doen. Liever blog ik, dan dat ik werk als gastouder. En de boodschappen moeten toch betaald worden. Als het even kan zou het dus fijn zijn meer met het bloggen te gaan verdienen. Uiteraard zal het aantal gesponsorde artikelen minder zijn dan de persoonlijke stukken. Hopelijk blijft er zo voor iedereen iets te lezen.

Mooie doelen om in 2017 hard voor te werken.

Ik ben benieuwd naar jouw (blog)doelen voor 2017. Laat ze me weten in een reactie!

Afbeelding bovenaan komt van Shutterstock.

Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (34), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (8) en Maik (6). Samen met mijn vriend en mijn 2 kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een kinderdagverblijf en volg ik een studie tot pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous Living Arrows Project
Next Mijn favoriete film: Dragonfly

1 thought on “Blogdoelen voor 2017

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Speelgoed en cadeautips voor een 5 jarig jongetje

24 september 2018
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten