Wauw, de maand juli is al in volle gang, maar jullie hebben nog een maandoverzicht van me tegoed. In juni was het mega druk met allerlei hele leuke dingen om te doen. Zo ging ik naar Blogger by Nature en Pinkpop, logeerden we in het GuestHouse Hotel in Kaatsheuvel, gingen naar de Efteling en als klap op de vuurpijl gingen we ook nog op vakantie naar Frankrijk. Het valt niet mee om niet te overdreven veel foto’s uit te zoeken voor dit maandoverzicht, waardoor ik twijfel of het niet toch al beter is om weer met weekoverzichten te starten. Wat vinden jullie? 

Blogger by Nature

De maand begon goed, met een dagje Blogger by Nature in het StayOkay Soest. Ik hoopte er deze keer net zoveel te leren als vorig jaar en je hebt in mijn Blogger by Nature 2018 verslag al kunnen lezen dat dit inderdaad zo is. De daarop volgende dagen ben ik druk bezig geweest met het stap voor stap afwerken van mijn to-do lijst die ik sindsdien heb. Niet dat dit al volledig is gelukt hoor, ik heb de komende maanden nog heel veel werk te verzetten na alles wat ik er geleerd heb.

Nieuwe mijlpaal in gewicht

Ik weet dat veel mensen wachten op een uitgebreide update over mijn maagverkleining. En deze komt er ook echt aan, ik ben ermee bezig, dus nog maar heel even geduld! In een eerdere vlog kon je al zien dat ik een nieuwe mijlpaal in gewicht heb behaald. Namelijk die van 75 kg, ik ben inmiddels lichter dan dat en daarmee ben ik exact 35kg afgevallen. Inmiddels ben ik al meer kwijt dan dat, het afvallen gaat dus nog steeds door.

Soms lijkt het zelfs behoorlijk wat te snel te gaan en komen de waarschuwingen dat ik misschien langzaam zou moeten stoppen, ook wel voorbij. Niet dat ik dit zelf in de hand heb, maar ach. Het gaat in elk geval erg goed, maar daarover dus binnenkort meer! Bij Blogger by Nature maakten we trouwens een nieuwe foto, op dezelfde plek als vorig jaar september. Leuk om die foto’s naast elkaar neer te leggen. Ik ben op beide foto’s vrolijk en voel me goed, maar ik zie er inmiddels (gelukkig) toch wel een stuk gezonder uit.

Nieuwe auto

Een tijdje terug hakten we de knoop door, de onzekerheid van rijden in een oude auto, met hierin 2 kleine kinderen en de steeds grotere afstanden die ik (o.a. voor werk) begin te rijden, was genoeg geweest. We besloten voor een nieuwe auto te gaan. Een Peugeot 108. Met een leasecontract. Daar zitten ook zeker haken en ogen aan, maar voor ons is dit op dit moment de beste keuze. En zo mochten we half juni onze nieuwe auto ophalen. Het was voor het eerst dat ik in zo’n nieuwe auto reed en dat was leuk! We besloten er direct mee op vakantie te gaan een week daarna, dus tijd en kilometers genoeg om de auto goed te leren kennen. En onze oude auto kunnen we nu klaar gaan maken voor de verkoop. Hij heeft een verse APK, dus hopelijk levert het nog iets op!

Weekend naar Pinkpop

We keken er al een tijdje naar uit, maar half juni was het zo ver, samen met mijn zusje, broertje en een vriendin vertrokken we op 15 juni al vroeg naar Landgraaf om een weekend op Pinkpop te feesten. Vorig jaar ging ik al naar Pinkpop, maar ik ging wel voor het eerst kamperen bij een festival nu. Uiteraard namen we veel te veel spullen mee.

We genoten enorm van de onwijs mooie optredens, zo zagen we Pearl Jam, Foo Fighters, Bruno Mars, Greta van Fleet, Jess Glynn, Parov Stelar, Snow Patrol, Bløf, Miss Montreal, The Offspring, JP Cooper en nog veel meer toffe artiesten. We troffen het enorm met het weer en ik ben behoorlijk verkleurd en op veel plekken ook verbrand helaas. Het waren drie heerlijke dagen. Wat mij betreft wordt dit een vast uitje ieder jaar, want ik kan nu al niet wachten op het volgende festival weekend.

Soms is het echt heel fijn om even zonder kinderen weg te zijn. Ik kan me volledig ontspannen tijdens een concert, al mijn frustraties, boosheid, blijdschap, verdriet en andere gevoelens eruit gooien. En opladen om daarna weer een leukere moeder te kunnen zijn. Gelukkig word ik hierin ook gesteund door Joost, die tijdens zo’n weekend alleen voor de kinderen zorgt. Ik doe het hem niet snel na 😉

Logeren in het GuestHouse Hotel en naar de Efteling

Voor de blog mochten we op uitnodiging een nachtje komen slapen in het nieuwe GuestHouse Hotel in Kaatsheuvel om daarnaast ook nog een dag uit te gaan naar de Efteling (op 400 meter lopen van het hotel). We genoten volop van de quality time als gezin. We ontdekten Kaatsheuvel, aten bij een snackbar om de hoek en sliepen met zijn vieren op een kamer. Wat best wel even gek was, maar ook zorgde voor een goede nachtrust, omdat we al snel met de kinderen samen in slaap vielen.

De dag daarna vermaakten we ons ook uitstekend in de Efteling. Hier waren we een paar maanden geleden ook al geweest, met Luuk’s verjaardag, maar toen durfde hij nog bijna nergens in. Dat was nu wel anders en daarbij was het weer ook een stuk beter dan in maart. We genoten dus met volle teugen en gingen ‘s avonds moe maar voldaan weer naar huis om daar de boel klaar te maken voor onze vakantie naar Frankrijk.

Logeren bij mijn schoonouders in Frankrijk

Toen we te horen kregen dat we voor MamaLiefde een week op vakantie mochten naar Frankrijk, wisten we al snel dat we dan ook voor de laatste keer naar de camping bij mijn schoonouders wilden gaan. Zij zitten altijd heel veel maanden per jaar in Frankrijk, maar doen het dit jaar voor het laatst. In plaats van op zondagavond te vertrekken, gingen we al 2 dagen eerder weg en reden naar Montmorillon in midden Frankrijk om daar na een nacht autorijden de tent op te zetten en met Joost zijn ouders samen te zijn. We deden niet veel bijzonders, eten, drinken, boodschappen doen en ik heb samen met Joost en mijn schoonvader nog een wandeling door het stadje gemaakt. Een kort maar krachtig bezoek. En het was leuk om elkaar weer even te zien, dit gebeurt namelijk over 2 maanden pas weer, als ze terug zijn in Nederland.

Een week in een Siblu stacaravan

Na 5 uur rijden vanuit Montmorillon, kwamen we aan in Zuid Bretagne waar we op camping Siblu Domaine de Kerlann in een stacaravan mochten overnachten. We genoten volop van de omgeving op de heenweg en op de camping zag alles er ook goed uit. Het was een week met hele hoge temperaturen, veel uitrusten, weinig tot geen internet, veel wijn, het bezoeken van stadjes om de camping heen en we gingen naar het mooie strand. We beseffen ons inmiddels heel goed dat het keihard werken is om op vakantie te zijn met twee kinderen, maar het was fijn om met zijn vieren wat tijd voor elkaar te hebben, goede gesprekken te hebben en vooral om even nader tot elkaar te komen. Binnenkort lees je meer over de camping en over wat we allemaal gedaan hebben!

Inmiddels is de maand juli dus alweer begonnen. Nog een weekje en dan begint de zomervakantie voor Luuk. Zal ik vanaf komende week weer met een weekoverzicht komen? Of toch volgende maand weer met een maandoverzicht? Let me know!

Lees ook: Weekoverzicht #182

Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (33), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (7) en Maik (5). Samen met mijn vriend en mijn 2 kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een speelleergroep en bso en volg ik een studie tot pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous Zorgverlof en calamiteitenverlof, welke rechten heb je?
Next Tips voor een babyshower

2 thoughts on “Weekoverzicht #181: Blogger by Nature en vakantie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Weekoverzicht #139

7 juni 2017
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten