Een beetje dilemma ga ik niet uit de weg, daarom vind ik de Blogger Dilemma Tag bedacht door Happy Liz juist zo leuk! Er zijn steeds twee stellingen en het is aan mij het dilemma aan te gaan en uit die twee opties te kiezen. En dat alles heeft natuurlijk alles te maken met bloggen.

Nooit meer tekst of nooit meer foto’s op je blog?

We beginnen gelijk moeilijk! Ik zou ondanks dat ik enorm visueel ingesteld ben, denk ik toch kiezen voor nooit meer foto’s op mijn blog. Al vind ik wel dat foto’s de tekst afmaken en haak ik eigenlijk altijd af bij blogs waar geen afbeeldingen gebruikt worden. Het leest ook makkelijker als het tussendoor even opengebroken wordt door een afbeelding, vind ik.

Altijd een huilbui als je je blog bezoekt of altijd 30 minuten moeten wachten op je blog?

Dan maar een huilbui. Ik bedoel, ik ben een vrouw, een moeder, ik stik van de hormonen en dat huilen gebeurt sowieso al vaker dan me lief is. Een langzame website daarentegen vind ik echt een absolute afknapper.

Je blog bestaat voor een groot gedeelte uit advertenties of je kunt niet meer reageren op de reacties die je ontvangt.

Hmm, tja. Ik denk dan toch dat ik liever wel reageer op de reacties die ik ontvang. Juist de interactie vind ik zo leuk aan het bloggen. Maar ik moet ook bekennen dat ik de inkomsten door middel van advertenties toch ook wel nodig heb. Maar zonder bezoekers geen advertenties, dus die interactie is hoe dan ook heel belangrijk!

Geen social media of geen mailbox?

Dan zou ik kiezen voor geen mailbox. Dat zou soms ook wel handig zijn trouwens, want altijd alles maar up to date houden, valt me best nog wel eens zwaar. Ik heb via de mail vooral contact met bedrijven, maar ook dat kan via social media. En de interactie met lezers vind ik gewoon heel fijn. En ik ben graag van alles op de hoogte haha.

Je foto’s zijn onwijs wazig of je hebt altijd witregels tussen de zinnen op je blog.

Hmm, dan maar wat meer witregels tussen de zinnen op mijn blog. Maar het is eigenlijk allebei heel lelijk. Wazige, onscherpe foto’s vind ik wel echt verschrikkelijk. En die plaats ik dan ook alleen als het in een weekoverzicht voorbij komt, omdat de foto gemaakt is met mijn telefoon.

Je artikel blijft maximaal 12 uur staan op je blog of je mag maar twee uur in de week bloggen.

Hmm bij het eerste krijg je dan een soort van snapchat idee, terwijl ik het juist zo gaaf vind om te zien dat zelfs artikelen die ik 3 jaar geleden al schreef, nog dagelijks gelezen worden. Ik kies dus voor maar twee uur in de week bloggen. Dan maar wat minder artikelen online om toch kwaliteit online te blijven zetten.

Je mag niks persoonlijks kwijt op je blog of je layout is heel simpel en wit.

Dan kies ik absoluut voor een simpele layout die heel wit is. Ik vind persoonlijk bloggen leuk, het is mijn uitlaatklep en ik merk dat mijn lezers het ook leuk vinden deze artikelen te lezen. En een simpele witte layout hou ik eigenlijk wel van. Ik fleur het liever op met mooie foto’s tussen de teksten.

WordPress of Blogger houdt geen spam tegen of Bloglovin werkt niet.

Als Bloglovin’ niet werkt, kan ik daar zeker niet wakker van liggen. Enorm veel spamreacties maken me dan weer wel heel erg stressy, dus dit is een makkelijke keuze. Ik heb het idee dat Bloglovin’ een beetje uit is. Vroeger (jaja, hoor mij nou…) was Bloglovin’ echt dé manier om blogs te volgen, maar tegenwoordig plaats je zo makkelijk je blogs automatisch door op Facebook en Twitter, dat het veel makkelijker is daar vandaan te klikken. Ik betrap mezelf er in elk geval op nog maar weinig op Bloglovin’ langs te komen. De blogs die ik wil lezen, kom ik via social media wel tegen.

Je artikelen moeten altijd rijmen of je hoort alleen maar negativiteit in je hoofd als je een artikel schrijft.

Dan maar altijd negativiteit in mijn hoofd. Ik vind rijmende teksten best leuk, als ik Sinterklaas of Kerstmis vier, maar verder niet. Negatieve gedachtes kan ik redelijk goed tackelen tegenwoordig.

Je moet reclame maken over je blog aan iedereen die je spreekt op een dag of je moet elke dag een shirt aan met: ‘bezoek mijn blog …(naam van je blog).

Tja, reclame maken.. Ik vertel eigenlijk sowieso wel aan vrijwel iedereen die ik spreek dat ik blog. Maar ja, geldt dan ook het kassameisje waar ik mijn boodschappen bij afreken? Een shirt kun je nog bedekken met een vest of een jas. Ik zou dus voor het shirt kiezen. Maar ik vertel al snel vol trots over mijn blog tegen mensen die ik tegenkom.

En wat kies jij? Nooit meer tekst of nooit meer foto’s op je blog?

Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (33), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (7) en Maik (5). Samen met mijn vriend en mijn 2 kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een speelleergroep en bso en volg ik een studie tot pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous Babyritme met 8 maanden
Next Mama Linkies #8

5 thoughts on “Blogger dilemma tag

    1. ah vandaar dat ik nu sommige blogs gemist heb! ik ben dan denk een van de weinige die nog wel bloglovin gebruikt haha

  1. Waaaah wat een moeilijke keuzes en wat een leuk artikel.. Tekst is toch wel een must have voor blogs, dus wat die vraag betreft: Tekst!. Dan maar geen of minder foto’s. Gelukkig hoef ik niet echt te kiezen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Een gastouder of een kinderdagverblijf?

19 oktober 2017
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten