Sommige tags zijn te leuk om niet in te vullen. Zo ook de ‘bloggers be like tag‘ van Maris. Want hoe zie ik mezelf als blogger en welke tips heb ik allemaal te delen? En ook niet heel onbelangrijk, welke blogs vind ik zelf leuk om te lezen? Je leest het in mijn antwoorden! 

1. Hoe lang blog je al?

Een jaar of 13 inmiddels alweer. Niet altijd op MamaKletst hoor. 13 jaar geleden was ik nog helemaal niet bezig met moeder worden. Maar ik heb verschillende domeinen en blogs op web-streepje-log-punt-nl gehad. Sinds december 2013 blog ik op MamaKletst met heel veel plezier!

2. Wat vind je het allerleukst en het allerstomst aan bloggen?

Het allerleukste vind ik dat ik mijn ei kwijt kan op mijn blog, al schrijf ik lang niet over alles wat we meemaken, sommige dingen zijn nu eenmaal te prive. Het stomste vind ik toch wel dat er mensen zijn die denken alles maar over je te kunnen zeggen. De laatste tijd valt het bij mij wel mee, maar als ik zie hoe er over sommige collega bloggers wordt gesproken, zonder enige aanleiding vind ik dat stom.

Maar het plezier dat ik in bloggen beleef geeft me zoveel meer dan de dingen waar ik me aan erger. Dat ik het nog steeds heerlijk vind om lekker te bloggen.

3. Wat zijn jouw beste kwaliteiten als blogger en aan welke punten wil je nog sleutelen?

Hmmm ik denk mijn schrijfstijl. Al vind ik dat echt heel moeilijk om over mezelf te zeggen. Ik zou graag nog willen sleutelen aan het maken van productfoto’s. Mensen fotograferen is dan wel weer een kwaliteit van me, maar dat is totaal anders dan productfotografie. Vaak staan mensen daar niet bij stil.

4. Wie zijn jouw favoriete bloggers uit binnen- en buitenland?

Mijn favoriete bloggers zijn Lonneke en Saskia. Lonneke maakt echt geweldige foto’s waar ik vol verwondering naar kan kijken. En Saskia blogt al zo lang met heel veel plezier, dat motiveert me altijd om door te gaan. Ik volg beide bloggers al vanaf het begin.

5. Welke drie artikelen op je blog, zijn het meest gelezen of gedeeld op social media?

De drie best gelezen artikelen zijn:
1. Baby moment cards van Hema
2. Hema mama basics
3. Tattoo inspiratie

Ze worden het meest gelezen via, je raadt het vast al, Google. Blijkbaar heb ik de goede zoekwoorden gebruikt. Iedere dag weer worden ze tientallen keer gelezen. Super leuk!

Het meest gedeeld zijn toch wel de blote mama buik artikelen.

6. Welke misvatting over bloggen hoor je het meest, of welk onderdeel van bloggen heb je zelf onderschat?

Wat ik vaak hoor is dat het wel heel makkelijk is, om gewoon wat stukjes te tikken en daar blijkbaar soms nog voor betaald te worden ook. Zelf ervaar ik dat heel anders. Sinds ik 40 uur per week (of meer) werk, vind ik het heel moeilijk om op dezelfde frequentie als een jaar geleden te bloggen. Toen kwamen er regelmatig 2 artikelen per dag online. Nu ben ik natuurlijk ook nog eens extreem moe vanwege de zwangerschap, waardoor ik helemaal weinig energie heb. Maar ik ben nog altijd erg zoekende in hoe ik alles samen kan combineren.

Bloggen is tijdrovend. Ik wil zoveel mogelijk eigen gemaakte foto’s gebruiken en alleen dat al kost veel tijd. Fotograferen, inladen op de laptop, bewerken waar nodig en op de juiste manier opslaan, zodat ik alles ook weer terug kan vinden. Dan nog het schrijven van de artikelen. Ik ben per artikel minimaal 2 uur bezig. Dus het valt niet mee dat altijd met mijn werk te combineren.

7. Aan welke bloggersclichés maak jij je schuldig?

Goh, zijn er bloggersclichés? Haha, ik zit wel meer tijd dan me lief is op social media denk ik. Ooit had ik heel erg het gevoel niks te willen missen, veel te willen reageren en liken. Maar dat heb ik inmiddels wel opgegeven. Net als reageren op iedere reactie die ik op foto’s en artikelen krijg. Ik red het niet, ik heb er een dagtaak aan anders en zou niet weten waar ik de tijd vandaan zou moeten halen.

8. Krijg je hulp, of doe je alles voor je blog helemaal zelf?

Met het oog op onze kinderwens ben ik al opzoek gegaan naar gastbloggers. Hier heb ik een tijdje geleden ook een oproep voor geplaatst. Daar heb ik gastblogger Lisette aan over gehouden. En vanaf deze week zal ook Thea van voorheen Bampraat, minimaal eens per maand een blog aanleveren. Mijn doel is wel om meerdere gastbloggers te vinden. Omdat ik 4 dagen per week werk red ik het ook niet altijd om naar leuke events etc. te gaan. Hopelijk kan ik een team met bloggers vinden die ook dat soort dingen zouden willen doen.

Mocht je dit lezen en denken, jaaa ik wil gastbloggen, mail me dan vooral even!

9. Wat voor soort blogs lees je graag en hoeveel bloggers volg je?

Ik lees het liefste persoonlijke blogs, waarbij je de blogger leert kennen. Ik volg aardig wat bloggers, maar zeker niet meer dagelijks. Ik volg de meeste blogs via Facebook en als ik iets leuks voorbij zie komen klik ik het aan. Maar ik bezoek niet dagelijks bepaalde blogs.

10. Plan jij je blogberichten van tevoren in, of post je alles ‘live’?

Nee, mijn blogberichten plan ik van tevoren in. Ik ga niet om 6 uur blogs live zetten. Als ik een keer iets anders te melden heb, of ben vergeten een blog in te plannen (oeps), wil ik nog wel eens ‘live’ een blog posten. Maar dat gebeurt maar zelden.

11. Welke gouden (of technische) tip heeft jou geholpen en zou iedere blogger moeten weten?

Vermeld altijd dat je gesponsord bent. Of het nu in natura is of d.m.v. een geldbedrag. Zet het in, boven of onder je blog, zodat je transparant blijft naar je lezers. Ook is dit verplicht door de reclamecode commissie. Ik zie nog vaak bloggers die dit niet doen. Erg jammer!

12. Wat is de mooiste ervaring (of samenwerking) die je met je blog hebt gehad?

Ik heb heel veel lieve meiden leren kennen via het bloggen. Waarvan ik sommige inmiddels al jarenlang ken. Er zijn vriendschappen uit ontstaan en er is met sommige meerdere keren per dag contact. En qua samenwerkingen ben ik blij door ieder bedrijf die de weg naar MamaKletst weet te vinden en interesse heeft in een samenwerking. Wat overigens niet wil zeggen dat ik overal op in ga haha. Het moet wel bij mijn blog passen.

13. Wat is het stomste dat je ooit als blogger hebt gedaan/zijn er dingen waar je achteraf spijt van hebt?

Ik ben wel eens te persoonlijk geweest. Dat is op een eerdere blog geweest. Daar heb ik veel last van gehad doordat ik werd lastiggevallen door verschillende mensen.

14. Hoe ga jij om met jouw privacy? Deel jij veel persoonlijke dingen op je blog of scherm je bewust bepaalde dingen af?

Dat past wel bij de vorige vraag. Ik let heel erg op wat ik deel. Ik deel absoluut persoonlijke dingen en zal dit ook blijven doen. Maar ik denk wel na over of het iets is waar ik mee getreiterd kan gaan worden. Of Luuk. Over hem deel ik echt heel oppervlakkig zaken. En over Joost lezen jullie sowieso bijna niets. Ik vind dat het niet aan mij is om dat te doen. Zij hebben er niet voor gekozen dat ik veel over mijn en ons leven deel online. Maar je ziet ons wel voorbij komen op foto’s. In mijn ogen kan dat niet zo heel veel kwaad. Tenzij het naaktfoto’s zijn natuurlijk.

15. Wat hoop je nog een keer met/via/dankzij je blog te kunnen doen?

Ik hoop nog meer blogs en persoonlijke dingen te kunnen delen in de toekomst. En op die manier meer mensen te leren kennen. Ook zou ik het echt onwijs gaaf vinden om eens op persreis te mogen gaan. Al is het maar een nachtje in een hotel om de hoek haha. Maar als dat niet gebeurt is het ook goed, het is niet dat ik anders stop met bloggen, daar vind ik het echt veel te leuk voor!

En wat voor blogs lees jij het liefste?

Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (33), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (7) en Maik (5). Samen met mijn vriend en mijn 2 kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een speelleergroep en bso en volg ik een studie tot pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous Weekoverzicht #88: Peuterdrama
Next DIY verjaardagskroon van stof

3 thoughts on “Bloggers be like tag

  1. Wat leuk om je zo een beetje beter te leren kennen. Hele mooie antwoorden en goed dat je zo bewust plaatst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Zwanger worden met een Gastric Bypass – Mama Linkies

9 juni 2017
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten