Blogpraat: Doelen en desillusies

Dol ben ik, op praten over dat wat ik het liefste doe: bloggen. Mensen uitleggen wat het is, mensen laten weten hoeveel plezier ik erin heb en wat ik ermee bereik. Je kunt wel stellen dat ik er gedreven in ben te groeien waar ik kan. Niet alleen in cijfers achter de schermen. Maar vooral in het groeien van het schrijven zelf. Ik merk zeker verschil in mijn artikelen van een aantal jaar geleden en de artikelen die ik nu schrijf. Speciaal voor de 30 Day Blog Challenge vertel ik je over mijn doelen, maar ook de desillusies voor en over het bloggen. 

Over mijn blogdoelen schreef ik al eerder, begin dit jaar deelde ik al een blog over mijn blogdoelen voor 2017 en ik ben van plan over een paar maanden alvast terug te blikken op deze doelen om te zien hoe het ervoor staat, net als vorig jaar. Toen was de conclusie dat ik geen flauw idee had of ik de blogdoelen wel zou gaan halen. Want ik had de 10.000 unieke bezoekers per maand nog niet behaald en inmiddels is dat nog steeds niet zo. Maar of dat nu zo erg is?

Ik ben een blogger die blogt vanuit het hart. Ik hou me van te voren niet bezig met dat een bepaald artikel wel of geen bezoekers zal trekken. Daar schrijf ik niet voor. Hoewel het misschien anders kan overkomen door de blogdoelen die ik heb opgeschreven. Die doelen zijn er vooral als een beetje houvast, maar eigenlijk vind ik het allemaal niet eens zo heel erg belangrijk. Natuurlijk zou het leuk zijn om 10.000 unieke bezoekers per maand te mogen verwelkomen op MamaKletst. Dat zorgt immers voor meer samenwerkingen. En ik mag nu al niet klagen over de samenwerkingen, maar het mogen er zeker altijd meer worden. Want wie vindt het nu niet leuk om geld te verdienen met dat wat je het liefste doet? Ik mijn geval is dat met bloggen. En ik vind het heel erg gaaf dat ik daar nu al een aardig zakcentje mee verdien iedere maand.

het-blogboek

Wel vind ik het jammer dat sommige mensen zo makkelijk denken over het bloggen. Heb ik het met iemand over leuke producten voor een baby, krijg ik de opmerking dat ik dat vast wel kan regelen via mijn blog. Net of ik nooit zelf iets leuks koop voor mijn kinderen. Het is echt niet zo dat de pakketbezorger iedere dag voor de deur staat met perspakketten. En ook al zou dat wel zo zijn, ik werk er hard genoeg voor. Ik besteed ruim 40 uur per week aan mijn blog, soms zelfs meer, maar zelden minder. Ik ben constant bezig met schrijven, verbeteren, het bijhouden van mijn social media kanalen, mailtjes beantwoorden en contacten met bedrijven onderhouden. Ik doe het heel graag, maar het is geen kattenpis. En het is jammer dat veel mensen er wel zo makkelijk over denken.

Dit is wel wat ik het allerliefste doe, bloggen, schrijven over de dingen die mij bezighouden en het zou zeker niet zo zijn dat ik ermee zou stoppen als er geen samenwerkingen met bedrijven meer zouden plaatsvinden. Daar vind ik het veel te leuk voor en ik heb jarenlang geblogd zonder er ooit wat voor terug te krijgen. De blogwereld is wel veranderd, het is veel commerciëler geworden, maar ik vind dat wel leuk. Ik groei mee met die verandering en vind het leuk te praten met blogcollega’s over samenwerkingen en bereik. Maar een ding is voor mij wel zeker. Zodra ik het plezier in het schrijven en de dingen eromheen verlies, zal ik stoppen. Al hoop ik dat dat nog heel erg lang duurt.

Wat zijn jouw blogdoelen en wat vind jij tegenvallen aan het bloggen? 

30-Day-Blog-Challenge-NL-1

Dit is opdracht 17 van de 30 Day Blog Challenge waar ik aan meedoe. Met de 30 Day Blog Challenge NL, komen de 30 bovenstaande blogonderwerpen voorbij op MamaKletst. Niet in 30 dagen achter elkaar, maar wel in de komende maanden. Lees hier meer over de challenge.

4 gedachten over “Blogpraat: Doelen en desillusies”

  1. Doet u mij ook maar 10000 bezoekers! Ik haalde dat met mijn beautyblog met gemak, maar ik was even vergeten dat ik daar wel een jaar of twee voor heb moeten ‘sparen’ haha. Daarom was het niet alleen vorig jaar mijn doel om dat aantal te halen, maar komt het ook dit jaar weer op mijn blogdoelenlijstje!

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten