Blote mama buik van Bregje

Het is tijd om onze schaamte van ons af te zetten. Wij mama’s mogen gewoon gezien worden. Met striae, een blubberbuik of een buik zoals vanouds. Iedere maandag zal een mama vertellen over haar blote mama buik. En ze zal het natuurlijk ook laten zien. Bregje deed tot de 34e week van haar zwangerschap nog aan pilates. 

Inhoudsopgave

Wie ben je?

Mijn naam is Bregje, ik ben 35 jaar. Ik woon samen met Etienne en onze zoon Laurens in Maastricht. Ik werk parttime in HR en daarnaast blog ik dagelijks op BregBlogt.

Hoe oud is Laurens?

Laurens wordt bijna 2. Hij is geboren in mei 2014.

Hoe keek je naar je eigen lichaam voor je zwanger werd?

Ik ben altijd wel slank geweest, op een enkele uitspatting in mijn studententijd na. Tijdens een stage in Parijs kwam ik 10 kilo aan in 2 maanden, volledig mogelijk gemaakt door croissantjes, wijntjes en biertjes 😉 Verder moest ik eigenlijk opletten dat ik niet té mager werd. Zeker in tijden van stress vlogen de kilo’s eraf. Toch was ik altijd wel tevreden. Ik sportte elke week, een uurtje Pilates. Dit heb ik zelfs volgehouden tot de 34e week van mijn zwangerschap!

Hoe keek je naar je eigen lichaam tijdens je zwangerschap?

Ik voelde mezelf zo mooi! Alleen die enorme borsten hoefden niet zo haha, ik had cup G op het hoogtepunt en ik ben maar 1,68 dus dat was echt enorm. Mijn buik groeide prachtig naar voren, ik was heel erg trots op! De kwalen en slapeloze nachten nam ik voor lief, alles voor het goede doel.

sdr
sdr

Hoe zie je jezelf na de bevalling?

Mijn buik is wat slapper geworden en mijn boobies zijn gelukkig weer geslonken tot normale proporties. Verder is er niet veel veranderd.

Heb je zichtbare veranderingen aan buik, borst en benen?

Nee, niks echt opvallends. Ik heb volgens mij weer hetzelfde figuur als voorheen.

Wat vind je ervan dat veel vrouwen zich onzeker voelen na de zwangerschap?

Ik begrijp dat heel goed. Het is nogal een aanslag op je lijf! Zeker als je misschien al onzeker was voor je zwangerschap of als je de zwangerschapskilo’s niet kwijtraakt.

Wat is jouw tip voor andere moeders om je goed te voelen in je lijf?

Jeetje, daar moest ik wel even over nadenken. Ik denk dat je niet te streng voor jezelf moet zijn. En laat je niet gek maken door het zogenaamde schoonheidsideaal, want volgens mij is dat onzin. Ik ben zelf slank en weet niet hoe het is om te lijnen, je zwaar te voelen etc. Ik heb echter wel genoeg zichtbare gevolgen aan de zwangerschap overgehouden. Het gras is dus niet altijd groener bij de buren. Ik denk dat je, door lief te zijn voor jezelf en goed voor jezelf te zorgen, dit ook uitstraalt.


Bedankt voor het meedoen Bregje en wat een goede tip geef je aan andere moeders!

Wil je ook meedoen aan deze rubriek?
Stuur mij dan een mailtje via het contactformulier, of naar info@mamakletst.nl Dan stuur ik je zo snel mogelijk meer informatie toe. Je mag ook in een reactie onder dit artikel laten weten dat je graag mee wilt doen. 

 

5 gedachten over “Blote mama buik van Bregje”

  1. Prachtig! Ik moet zeggen dat ik een haat-liefde verhouding met mijn lichaam heb. Eigenlijk mag ik niet klagen want ik ben op mijn normale gewicht maar toch is mijn figuur veranderd. De laatste tijd snoep ik zelf wat meer en echt puf om keihard te trainen heb ik niet. Helemaal zonder kleerscheuren ben ik er niet vanaf gekomen. Toch valt het mij mee. Mijn lichaam vond ik het mooist toen ik zwanger was. Misschien verlang ik daar na terug en is dat de “haat” ?

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten