Blote mama buik van Leyla

Het is tijd om onze schaamte van ons af te zetten. Wij mama’s mogen gewoon gezien worden. Met striae, een blubberbuik of een buik zoals vanouds. Iedere maandag zal een mama vertellen over haar blote mama buik. En ze zal het natuurlijk ook laten zien. Leyla heeft een figuur om jaloers op te zijn, maar door haar darmen heeft ze nog regelmatig een buikje, waar ze zich wel aan stoort.

Inhoudsopgave

Wie ben je?

Ik ben Leyla Ummels, moeder van 1 kindje, Danny. In het dagelijks leven ben ik thuis mama, maar ook vlogger, blogger en freelance visagiste.

Hoe oud is Danny?

Danny is twee jaar oud.

Hoe keek je naar je eigen lichaam voor je zwanger werd?

Ik was altijd wel onzeker, maar liet dit nooit merken.

Hoe keek je naar je eigen lichaam tijdens je zwangerschap?

Ik vond mijn buik wel mooi, maar moest wel wennen aan de dikke benen en het dikkere gezicht. Ik probeerde er met leuke kleding wel altijd weer leuk uit te zien.

small (3 van 33)

Hoe zie je jezelf na de bevalling?

Inmiddels ben ik weer terug op mijn oude gewicht (het is zelfs wat minder). Alleen mijn darmen hebben echt vrij spel gekregen. En op slechte dagen zijn die helemaal opgezet, waardoor ik echt een buikje krijg, dat vind ik wel heel jammer.

Voor de rest is alles weer aardig op zijn plek, ondanks de borstvoeding zijn mijn borsten niet veel veranderd. Tussendoor zijn ze wel twee cups groter geworden, maar inmiddels zijn ze weer wat ze waren. Met kleding aan vind ik mezelf gewoon mooi, zonder stoor ik me wel aan mijn buikje.

Heb je zichtbare veranderingen aan je buik, borsten of benen?

Niks dramatisch. Ik heb geen striae, wat ik als puber wel had omdat mijn borsten toen ineens heel hard groeiden, maar dat is gelukkig weggetrokken. Mijn man zegt altijd wel dat mijn kont gegroeid is, haha!

Wat vind je ervan dat veel vrouwen zich onzeker voelen na de zwangerschap?

Heel begrijpelijk. Onze wereld draait om uiterlijk en al helemaal als je voor de zwangerschap strak in je lijf zat wordt er bijna wel van je verwacht om dat zes maanden na je bevalling alweer te zijn. Ik vind dat grote onzin! Wij vrouwen zouden zich niet zo beoordeeld hoeven te voelen. En het kromme is dat ik dat merkte doordat ik ineens een afval spurt kreeg, mensen ineens gingen zeggen dat ik niet zo snel moest afvallen en dat ik goed moest blijven eten. Ik viel niet bewust af, want ik volgde geen dieet, maar het kwam door de borstvoeding. Als je die twee dingen naast elkaar zet is het nooit goed.

Wat is jouw tip voor andere moeders om je goed te voelen in je lijf?

Als je gezond eet en gewoon elke dag een wandeling maakt, dan voel je in ieder geval dat je gezond bezig bent. Dat lijf komt dan vanzelf wel weer wat in vorm. En koop ook weer eens wat leuks voor jezelf. Kleding of make-up bijvoorbeeld. Ik merk dat ik steeds van alles voor ons zoontje koop en niets voor mezelf. Maar juist van die nieuwe dingen voor jezelf kun je helemaal opleven.


Bedankt voor je verhaal Leyla, voor zover ik kan zien heb je een pracht figuur, maar jammer dat je darmen zoveel vrij spel gekregen hebben. Hopelijk verandert dit ooit nog!

Wil je ook meedoen aan deze challenge?
Stuur mij dan een mailtje via het contactformulier, of naar info@mamakletst.nl Dan stuur ik je zo snel mogelijk meer informatie toe.

7 gedachten over “Blote mama buik van Leyla”

  • Hihi, tot nu toe lukt het me 6 dagen in de week zeker wel, soms schiet er eentje voorbij.
   Ik wandelde voorheen vooral met de draagdoek of draagzak, maar nu word het toch wel zwaar.
   Nu gaat Danny op zijn loopfiets en als het zo glad word pak ik de wandelwagen mee.

   Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten