Blote mama buik van Marina

Het is tijd om onze schaamte van ons af te zetten. Wij mama’s mogen gewoon gezien worden. Met striae, een blubberbuik of een buik zoals vanouds. Iedere maandag zal een mama vertellen over haar blote mama buik. En ze zal het natuurlijk ook laten zien. Marina heeft met hard trainen haar oude vertrouwde lichaam weer teruggekregen na de bevalling.

Inhoudsopgave

Wie ben je?

Ik ben Marina van Duijvenvoorde, 32 jaar en (uiteraard hele trotste) moeder van 2 meiden. Ik heb een parttime baan bij de overheid en werk ook wat uurtjes bij als instructrice op sportscholen en voor verenigingen.

Hoe oud zijn je dochters?

Mijn oudste heet Iza en is 7, haar zusje is Loïs van 3.

Hoe keek je naar je eigen lichaam voor je zwanger werd?

Ik was veel bezig met sport en dus altijd wel bezig met “steven naar perfectie” ik kan wel zeggen dat ik tevreden was voor m’n zwangerschap!

Hoe keek je naar je eigen lichaam tijdens je zwangerschap?

Ik vond mezelf heel mooi tijdens m’n zwangerschappen. Bij de tweede vond ik mezelf nog mooier zwanger, ik was maar 9,5 kg aangekomen en alles zat van voren. Tijdens m’n eerste zwangerschap kwam ik 13 kg aan maar ik liep ook wel 10 en 9 dagen over tijd…

IMG_8957

Hoe zie je jezelf na de bevalling?

Vooral na m’n eerste zwangerschap, viel ik in m’n borstvoeding periode veel af aan mijn onderlichaam. Mijn benen en billen waren (zijn in verhouding nog steeds) steviger dan mijn bovenlijf maar toen ik borstvoeding gaf werden die echt heel mager. Mijn buik bleef na m’n tweede zwangerschap langer slap, ik was echt bang dat dit niet meer goed kwam maar uiteindelijk kwam ie weer “back in shape”. Ik ben met beide zwangerschappen flink door blijven sporten. Daar heb ik veel reacties op gekregen, zowel positief als negatief maar zelf was ik er best trots op. 2 weken na m’n bevalling ging ik weer aerobicsles geven. Na m’n 2e zwangerschap ging ik na 6 weken insanity (heel zwaar sportprogramma voor thuis) doen, dit werkte prima! Ik was snel weer afgetraind!

Heb je zichtbare veranderingen aan je buik, borsten of benen?

Mijn borsten waren veranderd in onderontwikkelde puberbultjes!!! Die heb ik mezelf een jaar geleden maar kado gedaan. Ik vind dat mijn taille iets breder is gebleven maar verder; same ol’me!

Wat vind je ervan dat veel vrouwen zich onzeker voelen na de zwangerschap?

Snap ik volkomen. Er komen meer factoren bij kijken dan alleen een veranderd lijf. Je bent vaak gaar door drukte en slaapgebrek waardoor je wat minder tijd hebt om jezelf te verzorgen, als je daarnaast ook nog eens niet heppie bent, met een lichaam dat niet meer op de jouwe lijkt…..

Wat is jouw tip voor andere moeders om je goed te voelen in je lijf?

Probeer je niet helemaal te laten gaan tijdens je zwangerschap, het lijkt heel aanlokkelijk onder het mom van “ik ben toch zwanger” alle remmen los te gooien, maar daar ga je de prijs voor betalen. Probeer te blijven bewegen, is ook goed voor een gezonde zwangerschap. En na de bevalling gewoon trots zijn op wat je hebt gecreëerd en niet verdrietig worden van wat je op dat moment ziet. 9 maanden zwanger en 9 maanden ontzwangeren is een feit! Daarna vooral tijd maken voor het verzorgen van jezelf. Het kost je misschien wat extra tijd maar je voelt je er echt veel beter door, geen verwaarlozing aan moeders lijf!


Bedankt voor het meedoen, Marina!

Wil je ook meedoen aan deze rubriek?
Stuur mij dan een mailtje via het contactformulier, of naar info@mamakletst.nl Dan stuur ik je zo snel mogelijk meer informatie toe. Je mag ook in een reactie onder dit artikel laten weten dat je graag mee wilt doen. 

1 gedachte over “Blote mama buik van Marina”

  1. Wow, wat een mooi figuur! Ik probeer nu aan het einde van mijn eerste trimester ook weer meer te bewegen. De eerste weken was ik er simpelweg te moe voor, dus nu moet ik maar weer wat aan mijn conditie doen haha.

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten