Blote mama buik van Martine

Het is tijd om onze schaamte van ons af te zetten. Wij mama’s mogen gewoon gezien worden. Met striae, een blubberbuik of een buik zoals vanouds. Iedere maandag zal een mama vertellen over haar blote mama buik. En ze zal het natuurlijk ook laten zien. Martine is erg tevreden over haar lichaam en buiten wat kleinere borsten om heeft ze haar oude lichaam terug. 

Inhoudsopgave

Wie ben je?

Ik ben Martine, instagram: @mama_martine, moeder van 2 kindjes Brandon en Viënna die inmiddels alweer 7 en 4 jaar oud zijn. Ik woon samen met mijn vriend en kindjes in een leuk huisje in het midden van het land.

Hoe keek je naar je eigen lichaam voor je zwanger werd?

Ik was nog zeer jong toen ik zwanger werd van mijn eerste, ik had natuurlijk mijn onzekerheden over mijn lichaam zoals elke vrouw maar vond mijn lichaam prima zoals die was. Ik sportte verder niet.

Hoe keek je naar je eigen lichaam tijdens de zwangerschap?

Ik vond het zo leuk is een keer een buikje te mogen hebben, ik voelde me mooi! Bij de tweede voelde ik mij nog wat meer zwanger want ik had wat meer buik. Bij beide zwangerschappen kwam ik minder dan 8 kilo aan.

Hoe zie je jezelf na de bevalling?

Ik vind mijzelf prima zoals ik ben. Ik voel me er goed bij… Ik ben gewoon dun, maar ik wil alleen niet afvallen dan voel ik mij echt te dun (in 2012 ben ik door stress afgevallen en toen kreeg ik ook vaak te horen dat ik er ongezond uit zag) Ik ben best trots op mijn lichaam na 2 kinderen.

FullSizeRender

Heb je zichtbare veranderingen aan je buik, borsten of benen?

Heel erg veel is mijn lichaam niet veranderd. Iets kleinere borsten, maar ach ze hangen in ieder geval niet. En wat lichte (hele lichte) striae onder/rond mijn navel.
Ik heb een paar jaar geleden mijn navelpiercing weer laten zetten, puur voor mijzelf omdat ik mij goed vind zoals ik ben. Mijn benen zijn slank gebleven, dus ook daarin is weinig veranderd. Ik sport zelf niet, probeer wel eens het een en ander uit maar blijf niet echt bij een sport hangen. Ik fiets en loop wel veel ook met de kinderen om gezond en fit te blijven. Ik zit er wel aan te denken om te gaan sporten om me nog wat fitter te voelen.

Wat vind je ervan dat veel vrouwen zich onzeker voelen na de zwangerschap?

Dat vind ik meer dan logisch, je lichaam heeft een klap gehad van de zwangerschap en de bevalling. Je bent anders en voelt je ook anders. Maar zolang jij je goed in je vel voelt qua hoe je eruit ziet, dan is het naar mijn mening toch prima. Als je je echt niet lekker voelt door loshangend vel of aankomen, dan zou ik toch kijken (natuurlijk niet direct na de bevalling) om te gaan sporten! Puur voor jezelf! Want als je je goed voelt straal je dat ook uit. Elke moeder is mooi, op haar manier.

Wat is jouw tip voor andere moeders om je goed te voelen in je lijf?

Iedereen heeft wel iets wat die niet mooi vind aan zijn/haar lichaam. Jij hebt een kindje/kinderen op de wereld gezet! Je lichaam is misschien veranderd maar het is mooi zoals het is. Accepteer jezelf en je zult zien dat je je beter in je vel voelt!


Bedankt voor het meedoen Martine, wat zie je er geweldig uit!

Wil je ook meedoen aan deze rubriek?
Stuur mij dan een mailtje via het contactformulier, of naar info@mamakletst.nl Dan stuur ik je zo snel mogelijk meer informatie toe. Je mag ook in een reactie onder dit artikel laten weten dat je graag mee wilt doen, dan stuur ik je een mailtje. 

2 gedachten over “Blote mama buik van Martine”

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten