Blote mama buik van D.

Het is tijd om onze schaamte van ons af te zetten. Wij mama’s mogen gewoon gezien worden. Met striae, een blubberbuik of een buik zoals vanouds. In deze blote mama buik rubriek zal een mama vertellen over haar blote mama buik. En ze zal het natuurlijk ook laten zien. D. is alle zwangerschapskilo’s kwijtgeraakt, maar is net als voor haar zwangerschap niet tevreden over haar lichaam.

Inhoudsopgave

Wie ben je?

Mijn naam is D. en ik ben getrouwd met B. Sinds Februari 2016 zijn wij trotse ouders van een zoontje. Ik werk 32 uur (teveel) als trainer.

Hoe oud is jullie zoontje?

Ons zoontje is 1 jaar.

Hoe keek je naar je eigen lichaam voor je zwanger werd?

Ik ben eigenlijk nooit tevreden geweest met mijn lichaam. Vond mezelf altijd te dik. Veel mensen vonden dit onzin maar het is je eigen beeld. Ik liep wel veel hard en zelfs halve marathons.

Hoe keek je naar je eigen lichaam tijdens je zwangerschap?

Ik ben 22 kilo aangekomen. Dit hoorde ik pas van mijn man toen ons zoontje 1 week oud was. Ik wist hoeveel ik woog voor mijn zwangerschap en mijn man heeft op de weegschaal gekeken 2 dagen voor de bevalling. Ik vond mezelf een monster, was heel erg opgezet (vocht) en wilde ook niet dat mijn gezicht op foto’s te zien was. Vooral dat mensen zeiden: goh, je houdt wel veel vocht vast he? Of, nou Hollands welvaren! Dit vond ik heel lastig, zeker omdat ik al onzeker was over mijn lijf en hoe ik eruit zag/zie.

Hoe zie je jezelf na de bevalling?

Wat is er veranderd… een beetje striae op mijn heupen maar daar blijft het bij. Alle 22 kg is er weer af gelukkig. Kledingmaat is weer hetzelfde.

Heb je zichtbare veranderingen aan je buik, borsten of benen?

Gewicht is weer wat het was. Door de borstvoeding en het kolven is het wel iets meer gaan hangen maar hee, daar heb je goede bh’s voor! 😉

Wat vind je ervan dat veel vrouwen zich onzeker voelen na de zwangerschap?

Ik snap dat wel. Zeker als vrouwen voor de zwangerschap al onzeker waren.

Wat is jouw tip voor andere moeders om je goed te voelen in je vel?

Ik kan nu gaan zeggen: wees trots op je lichaam want het heeft wel een mooi kindje gedragen. Dit geloof en zie ik zelf ook wel maar nog steeds ben ik niet tevreden met mijn lichaam wat ik wel zou moeten doen! Dus ik zou zelf graag tips ontvangen! 🙂


Lieve D, ik kan wel tegen je zeggen dat je niet dik bent en dat je niet onzeker hoeft te zijn, maar als dat in je hoofd zit, krijg je het er niet zomaar uit. Ik vind het stoer van je dat je toch hebt meegedaan met de rubriek. Bedankt! X

Wil je ook meedoen aan deze rubriek?
Stuur mij dan een mailtje via het contactformulier, of naar info@mamakletst.nl Dan stuur ik je zo snel mogelijk meer informatie toe. Je mag ook in een reactie onder dit artikel laten weten dat je graag mee wilt doen. 

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten