Blote mama buik van Danielle

Het is tijd om onze schaamte van ons af te zetten. Wij mama’s mogen gewoon gezien worden. Met striae, een blubberbuik of een buik zoals vanouds. In deze blote mama buik rubriek zal een mama vertellen over haar blote mama buik. En ze zal het natuurlijk ook laten zien. Danielle is nog maar 1,5 kilo zwaarder dan voor de zwangerschap, maar kan toch haar oude broeken nog niet aan.

Inhoudsopgave

Wie ben je?

Ik ben Danielle, en ik woon samen met mijn vriend en onze zoon Sebas. Ik werk part-time als teamleider van een telemarketing team. Voorheen deed ik dit fulltime, maar sinds de komst van onze zoon werk ik nog maar 3 dagen. Ook blog ik op Glitters en Confetti

Hoe oud is Sebas?

Sebas is bijna 5 maanden

Hoe keek je naar je eigen lichaam voor je zwanger werd?

Ik sportte met regelmaat (1 á 2 keer in de week), en was tevreden met mijn lichaam. Ik droeg maat 36/38 en dat vond ik prima.

Hoe keek je naar je eigen lichaam tijdens je zwangerschap?

Tijdens de zwangerschap ben ik 19 kilo aangekomen, best een hoop dus! Ik had daar geen problemen mee, maar had wel voor ogen om heel erg mijn best te doen om alles er achteraf weer af te krijgen. Ik merkte dat er vooral kilo’s bleven hangen op mijn benen. Ik hield de laatste weken onwijs veel vocht vast en na de bevalling was ik nog “maar” 8 kilo zwaarder. 

Hoe zie je jezelf na de bevalling? 

Sinds de bevalling is mijn buik een stuk minder strak, en mijn bovenbenen zijn nog steeds zwaarder dan voorheen. Ik pas mijn broeken nog steeds niet van voor de zwangerschap, zelfs al ben ik nu nog maar 1,5 kg zwaarder dan voor de zwangerschap.

Heb je zichtbare veranderingen aan je buik, borsten of benen?

Op dit moment ben ik nog 1,5 kg zwaarder dan voor de zwangerschap. Nog heel even en dan hoop ik al mijn oude kleding weer te passen 🙂 Striae heb ik niet op mijn buik, maar wel op mijn bovenbenen gekregen. Het loshangende vel wordt gelukkig al een stuk minder, alles komt wat meer op z’n plek terug merk ik nu.

Wat vind je ervan dat veel vrouwen zich onzeker voelen na de zwangerschap?

Nergens voor nodig! Als je een paar kilo zwaarder blijft en je voelt je daar goed bij dan is dat prima! Het gaat er vind ik om dat je zelf tevreden bent met je lichaam.

Wat is jouw tip voor andere moeders om je goed te voelen in je lijf?

Lekker wandelen achter de kinderwagen, en niet te snel alles willen hebben zoals het eerst was. Geef het tijd en dan komt het heus wel weer goed.


Bedankt voor het meedoen Danielle!

Wil je ook meedoen aan deze rubriek?
Stuur mij dan een mailtje via het contactformulier, of naar info@mamakletst.nl Dan stuur ik je zo snel mogelijk meer informatie toe. Je mag ook in een reactie onder dit artikel laten weten dat je graag mee wilt doen. 

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten