Blote mama buik van Elsa

Het is tijd om onze schaamte van ons af te zetten. Wij mama’s mogen gewoon gezien worden. Met striae, een blubberbuik of een buik zoals vanouds. In deze blote mama buik rubriek zal een mama vertellen over haar blote mama buik. En ze zal het natuurlijk ook laten zien. Elsa kwam in haar eerste zwangerschap meer dan 30 kilo aan. 

Inhoudsopgave

Wie ben je?

Ik ben Elsa, 30 jaar en moeder van 2 kindjes. Ik woon samen met mijn man. Ik ben na mijn eerste zwangerschap gestopt met werken en zorg dus fulltime voor de kindjes en het huishouden.

Hoe oud zijn je kinderen?

Wij hebben een zoontje van 5 en een dochtertje van 3.

Hoe keek je naar je eigen lichaam voor je zwanger werd?

Ik ben eigenlijk altijd slank geweest, nooit gesport en hoefde ook niet op te letten met wat ik at. Dus over het algemeen wel tevreden maar natuurlijk ook wel eens onzeker.

Hoe keek je naar je eigen lichaam tijdens je zwangerschap?

bij mijn eerste zwangerschap vond ik mijn buikje prachtig in het begin, maar ik at ontzettend veel (ik droomde zelfs over eten haha) en de kilo’s vlogen er aan. Met 8 maanden was ik al ruim 30 kilo aangekomen en hoefde ik gelukkig niet meer op de weegschaal van de verloskundige. Bij mijn dochtertje had ik juist een heel klein buikje.

Hoe zie je jezelf na de bevalling?

Omdat ik tijdens mijn eerste bevalling zoveel was aan gekomen heb ik vetkwabjes en aardig wat striae op mijn boven benen er aan over gehouden. Gek genoeg had ik op mijn buik toen niks dat is pas gekomen na mijn tweede zwangerschap. Na mijn eerste zwangerschap vlogen de kilo’s er wel af (behalve bij mijn benen) en was ik uiteindelijk zelf slanker als daarvoor. waarschijnlijk omdat mijn zoontje een huilbaby was.

Nu heb ik striae op mijn buik/heupen en benen. Inmiddels ben ik wel weer op mijn gewicht voor de zwangerschappen, maar mijn buik is niet meer zo strak en mijn boven benen zijn veranderd.

Wat vind je ervan dat veel vrouwen zich onzeker voelen na de zwangerschap?

Ik snap dat wel je lichaam is veranderd en daar moet je gewoon aan wennen. Hoewel ik bijna zeker weet dat iedere vrouw zich weleens onzeker voelt of je nou zwanger ben geweest of niet. De eerste keer weer in bikini is bijvoorbeeld voor mijn zusje net zo een groot ding als het voor mij is en zij heeft nog geen kindjes.

Wat is jouw tip voor andere moeders om je goed te voelen in je lijf?

Ik heb eigenlijk geen tip. De ene keer stap ik iets makkelijker over mijn onzekerheid dan de andere keer. Mij helpt het wel om er met mijn zusjes of vriendinnen over te praten en er dan vervolgens achter te komen dat hun precies het zelfde hebben (met of zonder kindjes). En mijn kindjes zijn natuurlijk de beste afleiding die zorgen er toch iedere keer weer voor dat ik er niet te lang bij stil sta!


Bedankt Elsa, super stoer dat je hebt meegedaan!

Wil je ook meedoen aan deze rubriek?
Stuur mij dan een mailtje via het contactformulier, of naar info@mamakletst.nl Dan stuur ik je zo snel mogelijk meer informatie toe. Je mag ook in een reactie onder dit artikel laten weten dat je graag mee wilt doen. 

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten