Blote mama buik van Fransje

Het is tijd om onze schaamte van ons af te zetten. Wij mama’s mogen gewoon gezien worden. Met striae, een blubberbuik of een buik zoals vanouds. Iedere maandag zal een mama vertellen over haar blote mama buik. En ze zal het natuurlijk ook laten zien. Fransje is op dit moment zwanger van haar tweede kindje. En hoopt ooit nog eens een platte buik te krijgen.

Inhoudsopgave

Wie ben je?

Mijn naam is Fransje. Ik heb een dochter en in het dagelijks leven ben ik drie dagen per week werkzaam als secretaresse in een zorginstelling. Ik ben op Instagram te volgen onder de naam @mommyfransje.

Hoe oud is je dochter?

Zij is net 2 jaar geworden. En ons tweede kindje verwachten we begin juni dit jaar.

Hoe keek je naar je eigen lichaam voor je zwanger werd?

Ik ben altijd tevreden geweest over mijn lichaam. Tot vorig jaar. Tijdens een familietrip nar Turkije zag ik dat toch best een buikje had. Echt zo’n papbuikje.

Hoe keek je naar je eigen lichaam tijdens je zwangerschap?

Ik vond mezelf niet perse mooi, maar ik was wel trots op mijn lichaam. Bij de zwangerschap van onze dochter droeg ik naar voren en pas aan het eind van de zwangerschap kwam de striae. Daar baalde ik wel echt van. Maar het hoort er ook bij. Nu ben ik zwanger van ons tweede kindje en ook nu draag ik naar voren. Alleen dan meer in een puntvorm.

FransjeBuik2

Hoe zie je jezelf na de bevalling?

Wat ik echt niet mooi vind is de striae op mijn buik.

Heb je zichtbare veranderingen aan je buik, borsten of benen?

Mijn borsten zijn gegroeid na de eerste zwangerschap. Hier heb ik geen last van. Ik had altijd al wat grotere borsten en nu iets meer. De striae op mijn buik vind ik niet mooi.

Wat vind je ervan dat veel vrouwen zich onzeker voelen na de zwangerschap?

Ik begrijp wel dat veel vrouwen er onzeker over zijn. Ik ben er niet onzeker van, maar ik zal het ook niet snel gaan showen. Ik zie mezelf voorlopig nog niet in een bikini lopen. Maar na deze zwangerschap ga ik wel mijn uiterste best doen om een platte buik te krijgen. Maar dan nog is de bikini waarschijnlijk geen optie meer.

Wat is jouw tip voor andere moeders om je goed te voelen in je lijf?

Mijn tip is om je hoofd te houden dat je bent zoals je bent. Er zijn vrouwen die juist graag hun striae showen en andere ook niet. Laat je hier niet door leiden. Je bent wie je bent en iedereen is MOOI!


Bedankt Fransje, voor het meedoen! Veel succes met de laatste weken van je zwangerschap. En hopelijk gaat die platte buik er ooit nog eens komen!

Wil je ook meedoen aan deze challenge?
Stuur mij dan een mailtje via het contactformulier, of naar info@mamakletst.nl Dan stuur ik je zo snel mogelijk meer informatie toe.

2 gedachten over “Blote mama buik van Fransje”

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten